Vietä syysloma 2021 mukavasti mökkeillen

syysloma mökki järvimaisemissa
Vuokramökki tarjoaa hyvät puitteet monipuolisen syysloman vietoon.
Vuonna 2021 syysloma ajoittuu lokakuun viikoille 42 ja 43. Koska lomakausi jakaantuu pääsääntöisesti vain kahdelle viikolle, kannattaa syyslomalla matkalle mielivän varata oma syysloma mökki nopeasti kun tarjontaa on vielä runsaasti.
Koulujen ja oppilaitosten syyslomat tuovat pienen taun koululaisten ja opiskelijoiden syyslukukauteen, jolloin myös monet vanhemmat pyrkivät ajoittamaan omia lomiaan koulujen loma-aikoja vastaaviksi. Näin toimimalla koko perhe voi varata itselleen esimerkiksi vuokramökin ja lähteä rennolle mökkilomalle syyslomasta nauttimaan.

Syysloma 2021 ajankohta

Syyslomaa vietetään vuonna 2021 pääsääntöisesti lokakuussa, viikoilla 42 ja 43. Koululaisten syyslomien pituudet ja ajankohdat vaihtelevat hieman alueittain ja joissain tapauksissa myös samalla alueella sijaitsevien oppilaitosten välisissä käytännöissä on eroja. Joillain paikkakunnilla esimeriksi lukiolaisten syysloma kestää koko viikon, kun taas peruskoululaisten syysloman pituus rajoittuu pariin päivään. Tästä syystä oman koulusi tai oppilaitoksesi loma-ajat on syytä selvittää koulusi tiedotteista.

Syyslomaviikot 2021 ovat pääsääntöisesti

- Viikko 42 /  18.–22.10.2021


Lähde syyslomalla matkalle varaa syysloma mökki

Vuokramökkien käyttö ei maassamme rajoitu ainoastaan juhannukseen ja hiihtolomaan, vaan mökit ovat käytettävissäsi myös suurimpien lomasesonkien ulkopuolella. Vilkkaimpien lomasesonkien ulkopuolelle ajoittuva syysloma myös varmistaa ettei mökkivuokraus aiheuta kohtuuttomia kuluja - - kunhan syysloma mökki varataan ajoissa, jolloin tarjontaa on vielä runsaasti.


Miksi mökin vuokraaminen kannattaa syyslomalla?

Päällimmäisenä syynä on juuri syysloman ajankohta, syksyn lomakausi ajoittuu ajoittuu sopivasti kesäsesongin ja talvikauden väliin, jolloin vuokrahinnat ovat kohtuulliset, tämä tekee mökin vuokraamisesta varsin edullisen vaihtoehdon varsinkin monihenkisessä perheessä. Syyskaudella ilmat ovat monesti vielä plussan puolella, jolloin syysloma tarjoaa mökin vuokraajalle myös hyvät mahdollisuudet esimerkiksi kalastamiseen tai luonnossa liikkumiseen ja vaikkapa grillikauden päättämiseen.

Jos haluat varmistaa etteivät syksyn arvaamattomat säät pilaa lomasi viettoa, voit vuokrata mökin tai huoneiston esimerkiksi kylpylän tai muun sisätiloissa sijaitsevan matkakohteen läheisyydestä. Näin toimimalla varmistat onnistuneen syysloman säistä riippumatta.


Syyslomalla matkalle – aktiviteetit ja kohteet

Kalastuksesta pitävälle lomailijalle syysloma on varsinaista kulta-aikaa. Lokakuulle mentäessä sekä saariston että järvialueiden turismi on jo hiljentynyt, mutta sääolot kalastukseen ovat entistä otollisemmat. Syysloman ei kuitenkaan tarvitse olla pelkkää kalastusta tai marjastusta, vaan tarjolla on useita erityyppisiä aktiviteettejä alueesta riippuen.


Syysloma Vuokatti

Kainuun maakunnassa, Kajaanin lähellä sijaitseva Vuokatti -keskus tarjoaa puitteet monipuolisen loman viettoon myös syyslomien aikana. Tunnetun matkailukeskuksen vuoksi, alueelta löytyy monipuolinen palvelutarjonta, jolloin lomaa pystyy viettämään varsin huolettomissa merkeissä syyssäistä riippumatta.


Syysloma Himos

Keski-Suomen maakunnasta, Jämsän alueelta löytyvä Himos –keskus tarjoaa niin ikään erinomaiset lomailupuitteet myös syyslomalla. Sijaintinsa vuoksi Himos on suosittu lomakohde etenkin Etelä-Suomessa asuvien matkailijoiden keskuudessa, ja alueen monipuolinen palvelutarjonta takaa viihtyisän loman.


Syyslomalla Ahvenanmaalle

Turun saariston lisäksi myös Ahvenanmaa tarjoaa hyvät puitteet syysloman viettoon. Lokakuun aikaan saariston eteläosissa voi olla vielä suhteellisen lämmintä vuodenaikaan nähden - - ja kesälomaa viettävät turistit ovat monesti jo poistuneet saaristosta syyskauden alettua. Vaikka saaristo ei syyskaudella tarjoakaan suurta aktiviteettikirjoa, tarjoaa saaristo takuulla rauhalliset puitteet syysloman viettoon.