Vuokramökit Juupavaara -keskuksen alueella mahdollistavat monipuolisen loman

Mökkivuokraus Juupavaaralla tarjoaa matkailijalle hyvät mahdollisuudet Juupajoen ja lähialueiden matkailukohteisiin tutustumiseen ja aktiivisen loman viettoon.

 
Jämsä
Keski-Suomi
6+0 Vuodepaikkaa
70 m2
 
Jämsä
Keski-Suomi
6+0 Vuodepaikkaa
191 m2
 
Jämsä
Keski-Suomi
3+3 Vuodepaikkaa
51 m2
 
Jämsä
Keski-Suomi
8+4 Vuodepaikkaa
208 m2

Pirkanmaan maakunnassa sijaitseva Juupavaara sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella lähellä 9-tietä, Juupajoen kunnan alueella. Kartalta Juupavaaran löytää Oriveden, Mänttä-Vilppulan ja Jämsän naapurista. Majoitus Juupavaara -keskuksessa onnistuu jo noin kilometrin päässä itse keskuksesta. Mökit Juupavaara -keskuksen alueella eivät suinkaan rajoitu keskuksen läheisyyteen, vaan matkailijan käytössä on myös ympäristökuntien laaja mökkitarjonta. Alueen kattavasta mökkitarjonnasta löytyykin sopiva vaihtoehto jokaiseen varustetasoon ja matkabudjettiin; alueen mökkejä vuokraavat niin yksityiset vuokraajat, kuin maanlaajuisesti toimivat keskusvaraamotkin. Omiin tarpeisiin sopivaa vuokramökkiä Juupavaaralta voit etsiä Mökit.fi:n karttahaun avulla.

Majoitus Juupavaralla: Caravan

Caravanalue sijaitsee järven rannalla aivan Juupavaaran lähellä. Kesälauantaisin alueella järjestetään myös Juupavaaran Mutteripaviljongilla tansseja. Jos tanssijalkaa ei vipata, voit vaikka lainata venettä ja tehdä kalareissun. Lähimetsät tarjoavat antejaan marjastajille, ja muille liikkumisesta pitäville sopii Lylyn retkeilyreitistö. Alueella voi myös telttailla.

Muita majoitusvaihtoehtoja Juupavaaran alueella

Alle 20 km etäisyydellä sijaitsevat majoitukset: Korkeakoskelta löytyy Mäkelän Lomatuvat. Hyytiälässä sijaitseva Lomatuvat Bed and Breakfast -majoitus on toimivalla maatilalla yksityisellä Mäkelänjärven ranta-alueella.

Mäntässä sijaitsee mm. 1920-luvun kartanohotelli Hotelli-Ravintola Mäntän klubi, josta on Koskenlammelle 400 metriä. Summer Hotel Mänttä -majoitukselle ajaa vain 10 min Vilppulan rautatieasemalta ja Honkahovin Taidekeskukselle on 1 km. Aivan Mäntän keskustasta löytyy Hotel Alexander. Längelmäveden rannalla Längelmässä majoittaa esimerkiksi Salkolahti Lomamökit.

Jämsästä on Juupavaaraan 30 km. Vain 2 min kävelymatkan päässä Jämsän rautatieasemalta löytyy 1950-luvun majatalo Jämsän Gasthaus. Jämsässä Patalahden rannalla sijaitsee myös Motel Patalahti. Juupajoella, 65 km Tampereelta löytyy Sammalniemen Leiri- ja kurssikeskus sijaitsee Juupavaarassa.

Noin 70 km Tampereelta, Näsijärvellä sijaitsee Haapasaaren Lomakylä. Se sijaitsee Ruoveden keskustan edustalla kantatie 66:n varrella. Omalla luonnonkauniilla saarella voi yöpyä ympärivuotisesti 4-8 hengen saunamökissä, sekä kesäaikana myös leirintämökissä tai caravan- ja teltta-alueella. Alueella on mm. puu- ja sähkösaunoja sekä savusauna kylpykuutioineen.

Hiihtokeskus Juupavaara

Tampereelta alle tunnin ajomatkan päässä, vaaramaisemissa osoitteessa Väikkisuontie 40, Juupajoki toimi rauhallinen hiihtokeskus Juupavaara. Koko perheelle sopiva keskus tarjoaa matkailijalle 5 valaistua ja vaihtelevaa rinnettä sekä 3 hissiä. Suurin osa asiakkaista on päiväkävijöitä.

Hiihto- ja talviurheilukeskus sijaitsee vaaralla, jolla Venäläisvuoren huippu kurkottaa 232,5 metriin merenpinnasta. Se on korkein paikka Etelä-Suomen ja Pirkanmaan ja alueella. Rinteistä kaksi on keskijyrkkiä ja loivempi perherinne on varattu koko perheelle. Korkeuseroa rinteillä on 122 metriä ja niiden pituus on 950 metriä. Rinteet on merkitty väreillä vaikeusasteittain.

Aloittelijoille ja pienemmille lapsille tarkoitetussa vähän lyhyemmässä rinteessä on sompahissi, ja parkkilaskijoille löytyy hyppyreitä ja reilejä Snow Park:sta.

Lisäoppia harrastukseen haluavat voivat käydä Juupavaaralla myös hiihtokoulua. Vaaralla on myös murtomaahiihtolatuja, pulkkamäki sekä moottorikelkkareittejä.

Rinnevieraan käytössä on välinevuokraamo, josta voi vuokrata niin sukset, lumilaudan ja murtomaavälineet, kuin telemark-settejä, lumiskeittejä ja snowbladejakin. Kaikki mainitut välineet voi huollattaa suksihuollossa. Vuokraamon yhteydessä on lisäksi käytettyjen välineiden myyntiä. Rinnekahviosta saa grilliruokaa ja muuta pientä purtavaa, mutta omia eväitä voi lämmittää luontoläheisesti nuotiopaikan laavulla. Alueelta löytyy myös ravintola, jossa on mm. 9 jalan biljardipöytä ja A-oikeudet.

Muut ulkoiluaktiviteetit

Juupavaara sijaitsee kirkasvetisten järvien ja jokien ympäröimällä metsäisellä alueella, ja Juupajoen vaihteleva maasto tarjoaa hyvät puitteet muustakin luontomatkailusta kiinnostuneille matkailijoille. Alueella on jylhiä kallioita kiipeilijöiden testattaviksi, sekä luontoelämyksiä ja muita aktiviteetteja koko perheelle. Mikäli haluaa laajentaa aluetta, matkailijaa palvelevat myös naapurikylät Lyly ja Salokunta ja Hirvijärvi. Venäläisvuoren alueen metsissä on kuivahkoa kangasmetsää. Alue kuuluu Sisä-Suomen keidassuoalueeseen ja metsät havumetsävyöhykkeeseen, joten lintuja sekä nisäkkäitä on paljon. Metsissä voi tavata valkohäntäpeuran ja metsäkauriin, ketun, näädän, mäyrän, metsäjäniksen, kärpän sekä muita metsän pienempiä asukkeja, mukaan lukien liito-oravan. Metsässä viihtyvät hyvin sekä hirvi että ilves, mutta samoajille, marjastajille sekä patikoijille tiedoksi, että myös karhuja ja susia on tavattu. Lintubongarin kiikarinäkymään voi lennähtää mm. haukka, kalasääksi, kurki, laulujoutsen ja huuhkaja sekä teeri, metsäkirvinen, pajulintu, peippo, lehtokurppa, rastas, tiainen tai lokki. Harvinaisempia Juupavaran metsissä ovat töyhtötiainen, pohjantikka ja metso. Kalamiehen saaliiksi järvellä käy yleisimmin mm. hauki, ahven, made ja särkikalat sekä muikku, kuha ja lahna. Ratsastusharrastajille löytyy talleja mm. Juupajoella Muurimäen tilalta, Polletallilla ja Harrastetalli Humma-Tuvalla. Ratsastusretkiä tehdään Lylyn maastoissa suomenpienhevosilla ja suomenhevosilla. Lähin golfkenttä sijaitsee Hartolassa, noin 25 km päässä Juupavaarasta.

Luontonähtävyyksiä Juupajoella

Juupajoen Rotko keskellä Korkeakoskea tarjoaa 1,5 km pituisen viitoitetun rotkopolun, mutta reitistä on myös lyhyempi "turistiversio" 300 m. Koskenjalan kenkämuseolta alkavalla reitillä on pitkospuut Pyykkirannan kohdalla, ja reitti päättyy vanhalle Alamyllylle. Lylyn retkeilyreitit risteilee Lylyn, Mäkelän lomatupien ja laskettelukeskuksen välillä. Reitistön yhteispituus on 31 km. Lähikylältä Kopsamolta alkaa Längelmäveden Kopsamo-Purnu melontareitti 19 km, joka laskee Pitkäjärvelle. Reitti soveltuu kaikentasoisille melojille, ja reitille on hyvät kulkuyhteydet. Rauhallisten jokiosuuksien ja kapeitten järviosuuksien varrella on kaksi lyhyttä koskiosuutta.

Muut aktiviteetit Juupavaaran lähistöllä

Historiasta kiinnostuneille löytyy Juupajoelta museoita agraaritalouden, liikenteen, teollisuuden ja viestinnän alueilta ja kulttuurinnälkäisille taidegallerioita. Kesälauantaisin pääsee Juupavaaran Caravan-alueella olevalla Mutteripaviljongilla tanssimaan.

Liikenneyhteydet Juupajoelle

Juupavaaran hiihtokeskus sijaitsee noin 16 km päässä Juupajoen rautatieasemalta, ja Korkeakoskella pysähtyvät myös Haapamäen radan kiskobussit. Omalla autolla Juupavaaralle ajaa Tampereelta reilusti alle tunnissa 58- ja 66- teitä pitkin. Lähin lentokenttä puolestaan on Tampere-Pirkkalan kenttä 73 km päässä, ja Jyväskylän lentokentälle on matkaa 81 km.

Lomamökit Juupajoelta ja lähialueilta löydät Mökit.fi:n karttahaun avulla.