Vuokramökit Laajis-Laajavuori -keskuksen alueella

Lomamökit Laajavuori -keskuksen alueella ovat kysyttyjä Jyväskylän alueen vilkkaan matkailutarjonnan johdosta

 
Jyväskylä
Keski-Suomi
4-8 Vuodepaikkaa
? m2
 
Jyväskylä
Keski-Suomi
2+2 Vuodepaikkaa
65 m2
 
Jyväskylä
Keski-Suomi
2-6 Vuodepaikkaa
- m2
 
Jyväskylä
Keski-Suomi
3-5 Vuodepaikkaa
? m2

Keski-Suomessa, aivan Jyväskylän kaupungin kupeessa sijaitseva Laajavuori tarjoaa matkailijalle hyvät mahdollisuudet monipuolisen loman viettoon. Jyväskylään on helppo saapua alueen hyvien liikenneyhteyksien ansiosta, lisäksi lähiseudun järvimaisemat mahdollistavat monipuolisen harrastamisen niin kesä- kuin talvikaudellakin. Alueelle suuntaavan matkailijan on mahdollista majoittua lähelle Laajista, sillä mökit Laajavuori -keskuksen alueella sijaitsevat vain pienen matkan päästä rinteistä. Matkailijan on kuitenkin hyvä huomata, että Jyväskylän alueen vilkas tapahtumatarjonta nostaa myös alueen mökkien kysyntää. Tästä syystä mökkivuokraus Laajavuori -keskuksen lähialueilta kannattaa tehdä hyvissä ajoin, varsinkin jos olet suuntaamassa alueelle vilkkaimpien lomasesonkien aikana. Omiin tarpeisiisi sopivat lomamökit Laajavuori –keskuksen alueelta löydät helpoiten Mökit.fi:n karttahaun avulla.

Hotellit ja muu majoitus Laajavuorella

Muuta majoitusta Laajiksen lähellä tarjoaa mm. Spa Hotel Rantasipi Laajavuori. Hotellissa on keilahalli ja spa-keskus Tuomiojärvi-näköalalla. Hiihtokeskukseen on matkaa 1 km. Outdoor Hostel Laajis - Gasthaus tarjoaa ski-in/ski-out-yhteyden Laajavuoren hiihtokeskuksen rinteille.

 Jyväskylän keskusta-alueella löytyy mm. itsepalveluhuoneisto Verena Apartments Jyväskylä. Jyväskylän kongressi- ja messukeskuksessa olevalta Solo Sokos Hotel Paviljongilta on uimarantaan 3 min kävelymatka, ja Alvar Aalto -museoon matkaa alle 2 km. Hotelli Yöpuussa on hyvän ruoan ja viinin ystäville gourmet-ravintola Pöllöwaari, joka kuuluu kansainväliseen gastronomiseen yhdistykseen. Tarjolla on myös laaja valikoima vuosikertaviinejä ympäri maailman. Hiukan kauempana keskustasta sijaitsevat Finlandia Hotelli Alba, joka löytyy Mattilanniemestä Jyväsjärven rannalta, sekä Savutuvan Apaja Apartments Päijänteen vieressä. Tältä vanhalla maatilalla olevalta majoitukselta on matkaa 12 km Jyväskylän keskustaan. Muuta majoitusta löytyy Jyväskylän kaupungin sivuilta ja lähikunnista.

Majoittua voi myös Laajavuoren Caravan -alueella, joka sijaitsee aivan Laajiksen vieressä, 4 km keskustasta. Alueella on vaunupaikat omilla sähköpistokkeilla, sauna- ja suihkutilat, keittiö sekä ruokailutila. Pesutuvan käyttö on mahdollista Hostell Gasthausin puolella, jossa on myös vastaanotto ja ravintolapalvelut. Kaupungille asioimaan pääsee helposti julkisilla ajoneuvoilla tai polkupyörällä. Kaupungin virkistysalueita ovat Hangasjärvi, Leirikallio ja Mämminiemi.

Talvikauden aktiviteetteja
Luonnonkauniissa vaihtelevien maastojen Jyväskylässä löytyy talvella liikuntamahdollisuuksia monipuolisesti koko perheelle. Katso lisää nähtävää ja koettavaa esim. Jyväskylän kaupungin sivuilta.

Laajis-Laajavuori Hiihtokeskus
 Laajis sijaitsee osoitteessa: Laajavuorentie 15, Jyväskylä. Matkailijalle hiihtokeskus tarjoaa 12 rinnettä, 6 hissiä, alamäki- ja rusettiluisteluradat, Skicross-radan, LastenLaajiksen sekä 4 lumiparkkia. Rinteitä on niin vasta-alkajille kuin haastetta kaipaaville kumpare-, alppi-, lumilauta- sekä freestyle-laskijoillekin. Laajavuoren takana on lisäksi 3 luonnonlumirinnettä, joista Killer - jyrkkä kilparinne tarjoaa kovimmat haasteet. Välinevuokraamo tarjoaa hiihtokeskuksen yhteydessä suksihuoltoa Holmenkolin voiteilla ja automaattikoneilla, myös lasten välineille.

LastenLaajis
LastenLaajiksessa on aidatussa Lastenmaassa pulkkamäen lisäksi 2 rinnettä, rusettiluistelurata, matto- ja naruhissi. Alue on 4 hehtaarin kokoinen. Lapset voivat myös harjoitella freestylea, kumpareita ja reilien laskemista Junnuparkissa. Lastenmaan reunalta löytyy nuotiopaikka ja Gasthausista lastennurkkaus. Syntymäpäivän tienoilla voi kysyä LastenLaajiksestä synttäripakettia, joka sisältää ohjattua laskua rinteessä ym.

Wernerin Hiihtokoulu, KINOS ja Ice Cross School
Werneri tarjoaa omien taitojen tueksi opetusta laskettelussa, lumilautailussa, telemarkissa ja maastohiihdossa. Opetus tapahtuu lasten ehdoilla. Koulu järjestää myös Werneri-kursseja ja opastettuja lumikenkäilyretkiä. KINOS camp on 9-16-vuotiaitten oppimisporukka, jossa korostuu yksilöllisyys, ja perustaidot voivat hioutua tempuiksi eri lajeissa. Ice Cross School -alamäkiluistelukoulussa voi käyttää eturinteen hissiä. Alaikäiset tarvitsevat alamäkiluisteluun huoltajan suostumuksen.

Muita aktiviteetteja talvikaudella - lumessa ja vedessä

Laajavuoren hiihtoladut kiemurtelevat vaihtelevassa maastossa Laajavuoren ulkoilualueella 64 km latuverkostona, aivan Jyväskylän keskustan tuntumassa. Niistä 15 km on valaistu. Hoidetuilta laduilta on yhteydet Jyväskylän seudun muille hiihto- ja vaellusreiteille. Reiteiltä löytyy laavuja, jotka on merkitty myös latukarttaan. Lumikenkäily kauniin luonnon hohtavilla hangilla on tehokasta liikuntaa sielläkin, missä latuja ei ole. Retkikohteina voi toimia vaikkapa v. 2014 uusitut laavut. Opastettuja kierroksia Laajavuoren metsissä järjestää Hiihtokoulu. Avantouimareille löytyy Jyväskylän alueelta 6 avantouintipaikkaa, mm. Tuomiojärvellä, Palokassa ja Vaajakoskella. Kaikissa paikoissa on lämpimät pukukopit sekä naisille että miehille. Myös Frisbee-golfia voi lepa talviradalla Laajavuoressa.

Aktiviteetteja kesäkaudella
Vesistöjen ympäröimä Jyväskylä tarjoaa runsaasti aktiviteetteja ja nähtävää ympärivuotisesti. Kesäisin kalastuksesta sekä muusta vesillä olosta ja luontomatkailusta pitävät matkaajat löytävät Jyväskylästä ja ympäristökunnista runsaasti harrastusmahdollisuuksia.

Uimapaikkoja ja vesihyppyreitä
Kuumana kesäpäivänä voi pulahtaa viilentävään veteen vaikkapa Vuorilammella. Hiihtokeskuksen ja seikkailupuiston lähellä sijaitsevan Vuorilammen rantasavusaunaa voi varata erikseen. Jyväskylän alueella on lisäksi 11 puhdistettua ja huollettua EU-uimarantaa, mm. Lohikosken, Tuomiojärven ja Uimalanniemen rannat. Laajiksen vesihyppyrit tarjoavat mahdollisuuden harjoitella freestyle-laskuja kahdesta hyppyristä jo tulevaa talvea varten tai kisatreeneinä. Hyppyrit ovat Suomen eteläisimmät.

Laajiksen luontopolku ja muita raitteja

Laajiksen luontopolku kiertää 4 km lenkin Laajavuoren rinteiden reunoja, ja alueen kallioperästä, kasvistosta ja eläimistä voi lukea polun varrella olevista 18 rastitauluista. Polku on merkitty maastoon keltaisella värillä ja risteyksissä on opasviitat. Luontopolun varrelta löytyy myös laavuja, joilla voi paistaa makkaraa ja keittää pannukahvit. Lisäksi Jyväskylän kaupungin alueella on 9 muuta luontopolkua, 1 metsäpolku ja 4 lintutornia bongareiden iloksi. Jyväsjärven Rantaraitti on noin 14 km pitkä, mutta liikkuja voi itse valita lenkkinsä pituuden lukuisten siltojen ansiosta. Rantaraitilla on autoliittymiä vähän, joten siellä on turvallista kävellä, pyöräillä tai rullaluistella.

Golffausta ja kuumailmapallo-lentoja

Frisbee-golfia voi pelata Laajiksella 18-väyläisellä pro-radan lisäksi 9-väyläisellä amatööriradalla, jolla perheen pienemmätkin voivat osallistua. Rata on avoinna myös talvikaudella. Gasthaus Laajiksessa toimii Frisbeegolf Shop. Jyväs-Golfin 9-reikäinen golfkenttä sijaitsee Sippulanniemessä, lähes keskellä kaupunkia. Laajiksessa järjstetään myös Kuumailmapallolentoja ympäri vuoden, mutta parhain näkymin keväisin ja kesällä aamu- tai ilta-auringonlaskun aikaan. Seikkailu yläilmoissa kestää noin tunnin. Pallo liikkuu lennon aikana noin 20 km, ja avustajat seuraavat sitä maasta käsin. Lopulliselta laskeutumispaikalta on paluukuljetus, ja laskun jälkeen jokainen matkustaja saa diplomin. Ikäraja lennolle on vähintään 6 v.

Muuta nähtävää ja koettavaa Jyväskylässä sekä Parkouria

Jyväskylän Parkour-alue on Suomen ensimmäinen harrastuspaikka lajissa, ja se löytyy Jyväskylästä Kangaslammen toimintapuiston yhteydestä. Vapaasti kaikkien käytettävissä olevalle alueelle on asennettu kumialusta, ja sinne pääsee paikallisbusseilla.

Risteilyjä, vehreyttä ja kesäteatteria

Risteilyt Päijänteelle Jyväskylän satamassa messukeskuksen läheisyydessä on Päijänteen suurin risteilijä m/s Rhea, joka tekee ilta- sekä iltapäiväristeilyjä Pohjois-Päijänteellä kesä-elokuussa. Tilauksesta m/s Rhealla voi risteillä heti jäiden lähdettyä aina myöhäiseen syksyyn saakka koko Päijänteellä. Viherpeukaloille matkakohteeksi sopii hyvin Halssilan alueella sijaitseva puutarhakeskus/ puutarha-alan asiantuntijatalo Viherlandia. Laajavuoren kesäteatterilla on kulttuurinnälkäisille käytössään yli 700-paikkainen katettu katsomo. Lisää lomanviettovinkkejä löytyy esim. Visit Jyväskylä -sivuilta.

Liikenneyhteydet Laajavuorelle

Laajavuori sijaitsee vain reilun 4 km päässä Jyväskylän keskustasta, ja keskusta-alueella sijaitsee myös matkakeskus, joka on yhteisterminaali sekä linja-auto- että junaliikenteelle. Laajikseen pääsee hyvin myös paikallisbussilla. Jyväskylän lentokentälle Tikkakoskelle on Jyväskylän keskustasta matkaa 17 km.