Lomamökit ja mökkivuokraus Suomessa

vuokrattava lomamökki viihtyisissä maisemissa
Vuokrattavia lomamökkejä löytyy jokaiseen makuun.
Mökit -sivusto tarjoaa käyttöösi koko maan kattavan valikoiman loma-asuntoja, josta löydät omaa matkabudjettiasia ja varustetasoasi vastaavat lomamökit helposti ja nopeasti. Sivuston valikoimista löydät lomamökkejä niin yksityisiltä vuokraajilta kuin tunnetuilta keskusvaraamoilta. Joten etsitpä sitten perinteistä lomamökkiä valitsemasi hiihtokeskuksen läheisyydestä, tai haluat käyttöösi viimeiset mukavuudet ja varusteet sisältävän luxusmökin – löytyy tarpeitasi vastaava lomamökki tai caravan helposti sivustomme hakutoimintojen avulla. Yksittäisen kohteen yhteydessä on esitetty selvästi kohdetta välittävän tahon yhteystiedot, jolloin myös mökkivuokraus sujuu nopeasti ja helposti.


Mökkivuokrausta vaikka kellon ympäri

Mökit.fi -sivuston avulla kohteiden vertailu ja varsinainen mökkivuokraus onnistuu vaivatta. Kun olet löytänyt omiin tarpeisiisi parhaiten sopivat lomamökit, näet ilmoitusten yhteydessä joko mökkiä vuokraavan yksityishenkilön yhteystiedot tai linkin mökkiä välittävän keskusvaraamon tilausjärjestelmään – jolloin mökkivuokraus on mahdollista tehdä juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii.

Hyödynnä hakutoimintojen rajaus ja kohdennus

Löytääksesi toiveitasi vastaavan lomamökin Sinun ei tarvitse kahlata läpi koko tarjolla olevaa valikoimaa, vaan voit hyödyntää hakukoneidemme tarjoamia kohdennus ja rajaustoimintoja. Kun tiedät tarkkaan minne päin Suomea haluat matkustaa, voit etsiä sopivat lomamökit majoitushaun kartan avulla. Jos taas mökin varustetaso on tärkeä voit hakea kiinnostavia kohteita mökkihaun kohdennusten avulla. Molempien hakutoimintojen tuottamia hakutuloksia on myös mahdollista järjestää ja rajata tarpeidesi mukaan, jotta mökkivuokraus onnistuisi helposti ja nopeasti.

Mökkivuokraus kesä- ja tavikausina

Lomamökkien kysynnässä on vuosittain havaittavissa ymmärrettävää vaihtelua talvi- ja kesäkauden välillä. Syksyn vaihtuessa talveen mökkivuokrauksen pääpaino siirtyy ymmärrettävästi kohti pohjoisen hiihtokeskuksia, ja palautuu takaisin kohti Etelä-Suomea kesäkaudeksi.

Pohjoisen lomamökit ovat kysyttyjä syys- ja talvikaudella

Pohjois-Suomen lomamökkien suosio alkaa näkyä yleensä jo syyskaudella. Pohjoiseen mökkeilijöitä houkuttelevat tyypillisesti syksyn ruska-aika, sekä hyvät marjastus ja sienestys mahdollisuudet. Selvemmin kiinnostuksen siirtyminen pohjoisen kohteisiin on puolestaan nähtävissä hiihtokauden alettua. Sekä Kainuun, Pohjois-Pohjanmaan että Lapin kohteiden kysynnässä tapahtuu huomattavaa nousua hiihtokauden edetessä. Etelä-Suomen mökkivuokraus ei tyystin pysähdy talvikaudeksikaan, vaan kaupaksi käyvät etenkin hiihtokeskusten ja suurimpien kaupunkien läheisyydessä sijaitsevat lomamökit.

Mökkivuokraus kesäkaudella

Mökkeilyssä kiireisin kesäkausi alkaa koulujen lomien alettua (kesäkuun alusta), ja kausi jatkuu säiden mukaan pitkälle syyskuuhun. Mökkivuokrauksen kannalta vuoden kysytyin viikko on juhannusviikko, joka tyypillisesti aloittaa monen työssäkäyvän kesäloman.

Kesäkaudella kysytyimmät lomamökit sijaitsevat yleensä meren- tai järvenrannalla, saaristossa tai lähellä kiinnostavan kesäfestarin tai -tapahtuman pitopaikkaa. Etenkin kesätapahtumien aikaan omiin tarpeisiin sopiva lomamökki on syytä varata hyvissä ajoin, sillä tapahtumapaikkojen läheisyydessä olevien kohteiden määrä on aina rajallinen.

Lomamökkien aktiviteetit ja erityisvaatimukset

Mökkiä vuokraavalla yksityishenkilöllä tai yrityksellä on mahdollisuus lisätä sivuillamme olevaan ilmoitukseen tieto erityisvaatimuksista ja harrastusmahdollisuuksista, joita kyseisellä mökillä (tai sen välittömässä läheisyydessä) on mahdollista harrastaa. Etenkin aktiviteettejä kaipaava lomailija voi hyödyntää näitä tietoja sopivaa lomamökkiä etsiessään. Yleisön pyynnöstä, hakukoneemme rajaustoiminnoista löytyy myös erillinen nappi, jonka avulla näet vain ne kohteet, joissa on mahdollista harrastaa kalastusta (ns. kalastusmökit).

Mikäli matkaat lemmikin kanssa, sivustomme hakutoiminnot helpottavat myös Sinun työtäsi. Rajaustoiminnoista löydät erillisen painikkeen, jonka avulla näet ainoastaan ne kohteet joihin myös lemmikin on mahdollista majoittua.

Puolestaan hiihtokeskusten läheisyydessä sijaitsevien kohteiden tiedoissa on mainittu selvästi etäisyys hiihtokeskukseen. Näiden tietojen ja toimintojen avulla mökkivuokraus ja kohteiden vertailua on helppoa ja nopeaa.

Mökkeile edullisesti – vinkkejä valintaan

Mökkivuokraus mielletään toisinaan kalliiksi huviksi, vaikka pienellä vertailulla ja seurannalla lomamökin saa käyttöönsä varsin edullisestikin. Kokosimme yhteen muutamia asioita, joiden avulla mökkivuokrauksessa voi säästää hyvänkin summan.

Mökin hintaan vaikuttavia tekijöitä
Mökin hinta muodostuu pääasiassa kohteen sijainnista ja varustelusta (johon kuuluu myös mökin yleinen kunto ja vuodepaikkojen määrä). Eli usealle hengelle tarkoitetut, hyvin varustellut lomamökit jotka sijaitsevat matkailukohteen tai suuren kaupungin lähellä ovat tyypillisesti hintahaitarin korkeammasta päästä.

Suhteuta varustetaso matkabudjettiisi
Mikäli et vaadi mökkilomaltasi viimeisiltä luxusta, voit säästää hyvän summan kun valitset käyttöösi mökin, joka sisältää vain todella tarvitsemasi tilat ja mukavuudet. Joissain tilanteissa kohteen tarjoamasta lisätilasta voi taas olla viisastakin maksaa hieman enemmän. Esimerkiksi jos olet kutsumassa mökille vieraita, tai olet matkalla ryhmän kanssa – on tietysti suotavaa, että koko seurue mahtuu myös mökin yhteisiin oleskelutiloihin.

Mökkeile lomasesonkien ulkopuolella
Yleiset lomaviikot aiheuttavat mökkien hintoihin myös ymmärrettävän nousun. Syysloma, joulu, uusivuosi, hiihtoloma ja juhannus ovat kysyntänsä johdosta usein korkean sesongin kausia. Jos omat aikataulusi mahdollistavat lomailun näiden kausien ulkopuolella, saat usein hyvinkin varustellun lomamökin käyttöösi varsin mukavaan hintaan.

Mökkivuokraus -muistilista

1. Jos olet varaamassa mökkiä ryhmälle; sovi ryhmän kanssa käytettävästä budjetista ja mökin varustetasosta etukäteen. Näin kaikki ryhmäläiset tietävät mitä odottaa majoitukselta, eikä budjetin suhteen tule ikäviä yllätyksiä.

2. Valitse mökki, jonka sijainti on ryhmällesi sopiva. Mikäli majoittuminen aivan lomakohteen tai hiihtokeskuksen alueella ei ole välttämätöntä, voit säästää matkabudjetissa majoittumalla esimerkiksi lyhyen ajomatkan päähän lomakohteestasi.

3. Mikäli suuntaat mökille lomakausien aikana – vaaraa lomamökki hyvissä ajoin. Monet mökinomistajat vuokraavat esimerkiksi juhannusviikon jo edellisen vuoden syksynä. Jos voit puolestaan lähteä lomalle hieman ennen kesälomakauden alkua (tai sen jälkeen) voit myös säästää kustannuksissa. Offseason-kauden etuna on usein myös mökkien parempi saatavuus.