Mökit Vuokatti keskuksessa ovat kysyttyjä vuoden ympäri

Sotkamon ja Kainuun monipuolisen aktiviteettitarjonnan johdosta mökkivuokraus Vuokatti keskuksen alueella käy vilkkaana vuoden ajasta riippumatta.

 
Vuokatti
Kainuu
4 Vuodepaikkaa
- m2
 
Sotkamo
Kainuu
6+3 Vuodepaikkaa
136 m2
 
Sotkamo
Kainuu
4+2 Vuodepaikkaa
69 m2
 
Kajaani
Kainuu
2+2 Vuodepaikkaa
36 m2

Kainuun maakunnassa sijaitseva Vuokatti löytyy kartalta Sotkamon välittömässä läheisyydessä, noin tunnin ajomatkan päässä Kajaanista. Mökit Vuokatti -keskuksen ja Sotkamon lähialueilla tarjoavat matkailijalle mahdollisuuden monipuolisen loman viettoon, sillä alueelta löytyy useita järviä ja erinomaiset puitteet ulkona liikkumiselle. Alueen hyvistä liikenneyhteyksistä ja aktiviteettitarjonnasta johtuen lomamökit Vuokatti -keskuksen alueella ovat varsin kysyttyjä vuodenajasta riippumatta. Mikäli olet matkustamassa Vuokattiin suuremmalla ryhmällä, ja haluatte majoittua lähelle alueen hiihtokeskusta kannattaa mökkivuokraus Vuokatti -keskuksesta suorittaa hyvissä ajoin - sillä etenkin lomasesonkien aikaan mökeistä on kova kysyntä. Tutustu alueen mökkitarjontaan Mökit.fi:n karttahaun avulla.

Majoitus Vuokatti – Hotellit ja huoneistot
Muun muassa Vuokatin hiihtokeskuksen vieressä sijaitseva Vuokatin Aateli Apartments tarjoaa ski-in/ski-out-yhteyden. Nuasjärven tuntumassa Vuokatin kylässä sijaitsevat Hotel Vuokatti sekä Holiday Club Katinkulta Apartments. Jäätiönlahden näkymillä Vuokatista 1,6 km päässä toimii itsepalveluperiaatteella Vuokatti Suites. Majoitus on varustettu ulkouima-altaalla ja ravintolalla.

Golffaajille sopivat hyvin mm. Vuokatti Chalets -huoneistot, joista ajaa Katinkulta Golf -radalle noin 8 minuutissa, sekä ympäri vuoden toimiva Larus Vuokatti Cottages itsepalvelumajoitus, joka on Katin golf-kentältä 3,9 km päässä. Larus-majoituksen puiset lodge-mökit ovat aivan järven rannassa.

Angry Birds -teemapuiston lähistöllä muutaman kilometrin päässä Vuokatista ovat mm. Jäätiönlammen lähellä sijaitseva Vuokatti Sini-Marja Apartments, sekä itsepalvelumajoitusta tarjoava Vuokatin Unikko 3 Apartments.

Majoitus Vuokatin ja Sotkamon lähialueilla
Majoitusta Vuokatin ympäristössä tarjoaa mm. Villa Vuokatti ja noin 1,5 km päässä Vuokatin hiihtokeskuksesta sijaitseva LomaPerkkiö Apartments -huoneistot, joille ajaa 10 minuutissa Sotkamon keskustasta. Sotkamon keskustassa palvelevat lisäksi mm. Hotelli Tulikettu sekä Sapsojärven vieressä sijaitseva Lomalaituri Apartments, josta Sotkamon keskustaan ajaa 5 minuutissa.

Hiihtokeskus Vuokatti
Vuokatin laskettelu- ja hiihtokeskus sijaitsee kävelymatkan etäisyydellä kylästä Kaunispään ja Iisakkipään tuntureiden läheisyydessä. Rinteet ja suorituspaikat sopivat kaikentasoisille laskettelijoille ja lautailijoille, mutta lisäoppia haluaville löytyy Vuokatinrinteillä myös hiihtokoulu, jossa toimii yli 60 hiihdonopettajaa.

Vuokatinrinteet tarjoaa lapsille kaksi tenavarinnettä ja lastenmaan. Lisäksi lastentalo Hupilassa on sesongin aikaan ohjattua toiminta, ja vanhemmat voivat myös jättää lapset ohjaajan hoivoon vähäksi aikaa. Hupilassa voi myös järjestää teematapahtumia. Lastentalon vieressä on Hupikukkula, ja katettu 150 m pitkä mattohissi lapsille. Kukkulan juurella kieppuu Karuselli-hissi tasapainon harjoitteluun.

Rinteitä on yhteensä 13, mukaan lukien lasten ja lautailijoiden rinteet. Pisin kaikista rinteistä on Yläkatti, 1100 m. Korkeuseroa sillä on 170m. Hiihtokeskuksen alueelta löytyy myös majoitus- ja ravintopalvelut, turisti-info sekä välinevuokraamot, joissa palvelee myös Fischer Testikeskus. Laskettelukenkien Vacuum Fit-muotoiluprosessia voi kokeilla Sport Shopissa.

Hiihto
Joka vuosi 10.10. kello 10 avataan Vuokatin ensilumenlatu. Urheiluopiston pihapiiristä lähtiessä pääsee noin 150 km perinteisen ja vapaan hiihtotavan latuverkostoon, jossa valaistuja latuja on yhteensä 32 km. Latutilanteeseen liittyvät ajankohtaiset tiedot löydät Vuokatin omilta verkkosivuilta.

Vuokatin aktiviteetit talvella
Laskettelun, hiihdon ja lumikenkävaelluksen lisäksi Vuokatissa on tarjolla opastettuja moottorikelkka- ja koiravaljakkosafareita ym enemmän ja vähemmän urheilullista harrastetta. Avantouimareille pitää uimapaikkoja avoinna esimerkiksi Vuokatin urheiluopisto ja Vuokatinhovi. Luistelemaan pääsee Iceway-retkiluistelureitillä Vuokatin Jäätiönlahdelle. Kaksisuuntainen 1,5 - 3 km rata kulkee Katinkullan ja Vuokatinmaan rannan välillä.

Kesäajan aktiviteetit Vuokatissa

Luonnossa kesäaikaan voi tehdä esimerkiksi kalastus- ja venematkoja Sotkamo-Vuokatti -alueen vesistöillä tai kokeilla Vuokatin metsissä paintball-värikuulapeliä. Vuokatin Urheiluopiston ympäristössä on myös suunnistajille Suomen laajin kiintorastiverkosto. Maastosta on suunnistuskarttoja peräti 45 km2. Syksyllä ruskaväreissä koreilevaan metsään voi lähteä myös sieni- tai linturetkelle taikka pitkospuuvaellukselle.

Lisäksi Vuokatissa on mahdollista harrastaa MCC-rinnenautoilua ja frisbee-golfia. Jos kunto on rautainen, voi kokeilla myös rullahiihto- ja luistelureittiä esimerkiksi Vuokatinvaaran päälle. Tiellä löytyy haastetta, sillä vaaralle on matkaa 2,5 km pitkä, korkeuseroa tulee 160 metriä ja jyrkkyyttä 7 %. Mikäli haastetta on jo liikaakin, myös alamaastossa kiertää reittejä mm. kevyenliikenteen väylillä.

Uimaan mielivät perheet voivat suunnistaa joko uimarannoille tai Vuokattihallin uimahallille. Hallissa on altaat vauvoille sekä monitoimiallas, jossa on vesiliukumäki ja perinteinen 5-ratainen 25-metrin allas. Kuntouintiin tarkoitettu 25-metrinen allas löytyy Holiday Club Katinkullan kylpylästä.

Uimarantoja löytyy ympäri Vuokatin seutua, mutta myös mm. Sotkamon keskustasta. Sapsojärven rannan matala Hiukan hiekkaranta sopii hyvin lapsille. Uimisen lisäksi uimarannalla voi pelata tennistä ja rantalentopalloa, ja sieltä lähtee pururatoja sekä luontopolku.

Ja mitä kesä olisi ilman lavatansseja Suomen suurimmalla elävän musiikin tanssipaikalla aivan Vuokatin vieressä?

Naapurinvaaran Huvikeskuksessa voi panna jalalla koreasti kahdella tanssilavalla - tanssitilaa on yhteensä 1000 m2.

Muut aktiviteetit ympäri vuoden
Esimerkiksi sisäaktiviteettipuisto Angry Birds Activity Park Vuokatti tarjoaa koko perheelle eri teema-alueita. Lapset pääsevät Angry Birds Townissa polkuautoilemaan, seikkailuradoilla tunneleissa konttaamaan ja kiipeilyreiteiltä liukkaasti liukumäkeä alas. Game Arenalla voi testata tarkkuuttaan erilaisissa pelipisteissä ja tasapainoaistiaan Digiwall -kiipeilypeleissä sekä Slackline -nuoralla. Pituutta sekä korkeutta hypätään Stella’s Corner:ssa, sekä lumilautaillaan, skeitataan, scootataan ja BMX-pyöräillään Vuokatti Freestyle Hallissa. Aikuisille on suunnattu mm. Forge -kuntosali sekä Vuokatti Golf Arenan sisäharjoittelu- ja minigolf-rata.

Muita ympärivuotisia aktiviteetteja ovat mm. golf. Katinkulta Golfin helpohko jokamieskenttä Vuokatti on 9-reikäinen, jossa ei tarvita green cardia. Klubikenttä Tenetti on 9-väyläinen ja kansainvälisten arvokisojen standardit täyttää 18-väyläinen Nuas-kenttä. Lisäksi alueelta löytyy putti- ja chippiviheriöt, range sekä harjoittelubunkkeri, mutta lyöntiä voi harjoitella myös talvikaudella sisäharjoittelu- ja minigolf -radalla Angry Birds Activity Park Vuokatti -puistossa. Harmony Span yhteydessä sijaitsee Holiday Club Golf Academy -golfkoulu.

Metsägolf on hiukan erikoisempi laji kesäaikaan. Vuokatti Actionin metsägolf-kentällä lyödään golf-mailalla tennispalloa. Väylät ovat 30–135 m pitkiä, ja niillä on yhteensä 9 par-merkittyä reikää.

Myös rekikoirien kyytiin pääsee ympäri vuoden. Vuokatti Huskyn rekikoirat kyyditsevät safareille kaikenikäiset, ja 2-paikkaisessa reessä voi lapsikin olla turvallisesti kuljettaja.

Husky-laumaan kuuluu noin 80 rekikoiraa, joista osa tekee viikkosafareja Venäjän rajan läheisyydessä. Kesällä huskyn vetämänä kulkee huskymersut ja -skootterit pyörillä.

Metsästäjille järjestetään ohjattuja hirven ja kanalintujen metsästyspalveluja, esimerkiksi jahteja Puikkokoskella 5000 hehtaarin yksityisalueella. Puikkokosken eräkämppä saunoineen sijaitsee joen rannassa. Kalastus onnistuu Vuokatissa esimerkiksi Nuasjärven kirkasvetisellä Särkisellä Vuokatinhovin ja Vuokatin urheiluopiston lähellä. Vuokatin seudun vesistöistä kirjolohi käy pyydykseen ympäri vuoden, sekä taimen, harjus, hauki, ahven ja siika jokamiehenoikeudella, paitsi erikoiskalastuslupia vaativilla alueilla. Kalastussafareita, kuten vetouisteluretkiä Nuasjärvellä järjestää mm. Vuokatti Fishing.

Vuokatin erikoisuudet ympäri vuoden
Zorbing-pallolla pyöriminen onnistuu ulkona yksinkin, mutta Vuokatti Actionin sisälajit on suunnattu useimmiten ryhmille. Näitä ovat mm. Bungee-trampoliini-hyppely, jousiammunta ja seinäkiipeily sekä Kiiking- eli jättiläisen keinulla kiikkuminen. 

Kulttuuritarjonnasta huolehtii tasokkaasti mm. Kajaanin Kaupunginteatteri ja heinäkuussa järjestettävä Kuhmon Kamarimusiikki, joka tuo konsertteja myös Vuokattiin.

Liikenneyhteydet: Vuokatti, Sotkamo ja Kajaani
Lähin lentokenttä sijaitsee Kajaanissa, 40 km Vuokatista. Valtaosalla lennoista on suora linja-autoyhteys Vuokattiin. Vuokatin matkailualueella voi talvisin liikkua Vuokatti-bussilla. Lähin rautatieasema sijaitsee Kajaanissa ja lähin linja-autoasema Sotkamossa.