Mökit Kainuu - Majoitus ja vuokramökit Kainuun alueelta

Kainuun vuokramökit mahdollistavat mukavan majoittumisen niin kesä- kuin talvikaudellakin.

Pohjois-Suomen vaaramaisemissa sijaitseva Kainuu on ympärivuotinen koko perheen matkakohde. Kalaisan Oulujärven sekä matkailukeskus Vuokatin välissä toimii maakuntakeskus Kajaani. Kainuun tunnetuimpiin talvikohteisiin kuuluvat Vuokatin lisäksi Ukkohallan ja Paljakan laskettelu- ja matkailukeskukset sekä Hossan kansallispuisto latureitistöineen. Erämaa-alueilla asuvien suurpetojen elämää on mahdollista tarkkailla turvallisesti opastetuilla retkillä. Maakunta rajoittuu idässä Venäjän Vienan Karjalaan, joten Kainuu sopii matkakohteeksi myös sotahistoriasta kiinnostuneille. Lisäksi maakunnasta on löytynyt jopa kivikaudelta peräisin olevia esineitä ja kalliomaalauksia.

Majoitus Kainuussa

Monet Kainuun vuokramökit, erämökit ja muut majoitusvaihtoehdot sijaitsevat metsämaisemissa, laskettelukeskusten tai kalaisten vesistöjen äärellä. Kainuun suurin järvi, Oulujärvi sopii myös purjehtijoille, melojille sekä talvikalastuskohteeksi. Vilkkaiden sesonkien tähden lomamökki kannattaa varata hyvissä ajoin ennen matkaa. Vapaat vuokrattavat mökit Kainuussa ja muu majoitustarjonta selviää helpoimmin Mökit.fi:n sivuja joko paikannimellä taikka karttahaulla selaamalla.

Kainuun retkeilykohteita

Kainuu palvelee ulkoilijoita ja harrastajia luontopolkujen, latujen ja muiden ulkoilureittien verkostoilla. Puhtaassa luonnossa vaihtelevan metsämaaston lisäksi reittejä kiertelee myös monien järvien saarissa kuten Kuostolla ja Manamansalossa. Vaalassa sijaitsevan Manamansalon retkeilyalueelta löytyy lisäksi rantautumislaitureita ja Teeriniemestä satamapalvelut. Korkeuseroja sekä näköaloja etsiville sopivat käyntikohteiksi Hossan Värikallion lisäksi myös laskettelukeskukset ja Paljakan luonnonpuisto. Maakunnan korkein paikka on Hyrynsalmen Iso Tuomivaara, jonka laki häämöttää lähes 400 m korkeudessa merenpinnasta katsoen.

Suosittuja aktiviteetteja Kainuun vesialueilla

Kainuun suosituimmat kalastuskohteet tarjoavat kalastajille niin luonnonkalaa kuin istutettuakin saalista. Istutettua lohikalaa voi kalastaa mm. Manamansalon virkistyskalastusalueella, useiden lampien rannoilla, Iso-Peuraan ja Särkisen vesillä sekä Paljakkakeskuksen lähellä sijaitsevassa kalastuspuistossa. Suosittu kohde on myös Kajaanin Linnanvirran kalastusalue. Suurista hauista tunnetulle Oulujärvelle sekä Oulujärven retkeilyalueelle lähteviä palvelee Liminganlahden luontokeskus, josta voi kysyä vinkkejä myös alueella leiriytymisestä, uimarannoista ja melontareiteistä.

Vuokatin, Ukkohallan ja Paljakan laskettelukeskukset

Vuokatti on ympärivuotinen lomakohde, jossa hiihdetään ja lautaillaan tunnelissa vaikka kesähelteillä. Vuokatin suosituimpia ajanviettopaikkoja kesällä ovat myös mm. golf-kenttä, Hiukan uimaranta sekä alamäkiautoilu- ja -pyöräilypaikat. Suomen lumisimpiin kohteisiin kuuluvassa Kainuussa korkeimmat vaarat löytyvät Hyrynsalmella sijaitsevan Ukkohallan sekä Paljakan alueilta. Ukkohalla tarjoaa kävijöilleen yli 30 rinnettä, lastenmaan rinteineen sekä useamman parkin lautailijoiden käyttöön. Monet Ukkohallan rinteistä ovat n. 1 km mittaisia, mutta pisimmällä niistä on mittaa jopa 1400 m. Samalla Ukkohallan hissilipulla voi lasketella lisäksi Paljakan 16 rinteessä. Paljakalla järjestetään paljon erilaisia retkiä, kilpailuja sekä safareita lumikenkäilystä, pilkkimisestä tai moottorikelkkailusta pitäville, ja luonnonpuistossa kiertelee myös lähes 100 km hiihtolatuverkosto. Lumettomaan aikaan Paljan alueella vaelletaan mm. Pirunkirkon jokikanjonissa, tehdään melontaretkiä ja ajellaan mönkijäsafareilla.

Kajaani

Kajaani tarjoaa monia mahdollisuuksia onnistuneeseen kaupunkilomaan mm. luonnon ystäville Talaskankaan luonnonsuojelualueella Vuolijoella sekä Otanmäen Lintuvesialtaalla. Kauniissa luonnossa voi pelata myös golfia 9-reikäisellä kentällä. Kulttuurinnälkäisten käyntikohteisiin kuuluvat monet kulttuurikeskus Kaukametsän tilaisuudet sekä vuosittaiset Kajaanin Runoviikko- ja Kajaani Tanssii- tapahtumat. Tunnettuja nähtävyyksiä Kajaanissa ovat mm. Rantapuisto jokimaisemineen, Kajaanin linna, terva- ja lussitupa. Kajaaniin on helppo saapua niin rautateitse kuin lentäenkin.

Kainuun Historialliset kohteet

Historiasta kiinnostuneille lomailijoille löytyy Kainuusta useita alueita, missä on arkeologisten löytöjen perusteella asuttu jo kivikaudella. Vanhimmat asuinpaikat ja löydöt sijaitsevat Suomussalmella, Hyrynsalmella, Paltamossa sekä Kajaanissa. Löytöjä ja merkkejä asutuksesta on myös pronssikaudelta sekä myöhäisrautakautiselta viikinkiajalta mm. Oulujärven seudulla. Suosittuihin retkikohteisiin kuuluvat mm. noin 4000 vuotta vanhat kalliomaalaukset Suomussalmella sijaitsevan Hossan Värikalliolla.


Sotkamo
Kainuu
4+0 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 3.0 km
Uimarantaan: 0.05 km

Sotkamo
Kainuu
6+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 1.2 km
Uimarantaan: 0.1 km
Lemmikkieläimet sallittu
Hyrynsalmi
Kainuu
6+0 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 0.2 km
Uimarantaan: 0.05 km
Lemmikkieläimet sallittu
Sotkamo
Kainuu
6+0 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 3.2 km
Lemmikkieläimet sallittu
Sotkamo
Kainuu
4+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 1.5 km
Uimarantaan: 0.2 km

Puolanka
Kainuu
4+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 1.0 km
Uimarantaan: 0.2 km

Puolanka
Kainuu
6+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 1.5 km
Uimarantaan: 1.5 km

Sotkamo
Kainuu
4+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 0.15 km
Uimarantaan: 1.5 km

Sotkamo
Kainuu
4+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 0.5 km
Uimarantaan: 2.5 km

Sotkamo
Kainuu
9+4 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 3.0 km
Uimarantaan: 1.5 km