Vuoramökit ja majoitus Jämsä

Mökit Jämsä - Keski-Suomen maakunnassa Jyväskylän lähellä sijaitseva Jämsä sijoittuu Tampereen ja Muuramen puoliväliin. Monimuotoinen ja mäkinen maasto Päijänne-järven ja Himosvuoren äärellä tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa niin talvi- kuin kesäkaudellakin. Monet mökit Jämsän alueella sijaitsevat järven rannalla, mutta on mahdollista majoittua myös aivan laskettelukeskuksen kupeeseen mökkiin tai leirintäalueelle. Jyväskylän ja Jämsän alueella matkailijaa palvelevat lisäksi useat hotellit, kartanot ym. majoitustarjonta. Kesäviikonlopuksi Himoksen suuntaan lähteville vinkiksi, että Jämsässä ja lähialueilla järjestetään kesäisin paljon festivaaleja ja muita suurtapahtumia kuten Neste Rally Finland, joten vuokramökki kannattaa varata ajoissa.

Himosvuoren hiihtokeskus

Ympärivuotisesti laskettelijoita, lautailijoita sekä muita harrastajia ja matkailijoita palveleva Himos on yksi Suomen suosituimmista koko perheen laskettelu- ja matkailukeskuksista. Etelä- ja Keski-Suomen suurimmat ja monipuolisimmat rinteet sijaitsevat osoitteessa Länsihimoksentie 89, 42100 Jämsä, vain 30 min matkan päässä Jämsän keskustasta. Himosvuoressa on yhteensä 21 valaistua rinnettä,15 hissiä ja 4 lasten rinnettä. Rinteiden suurin korkeusero on 151 m, ja pisin rinteistä on 950 m. Himoksen suosikkirinne on Turistirinne, mutta hyvänä kakkosena tulee Kilparinne. Muita rinteitä ovat mm. Tuolihissirinne, Jussin jyrkkä ja Keskimaa. Pienimpiä rinteitä ovat Joonan kumpu ja Peikkorinne. Rinnekeskuksessa palvelee välinevuokraamo ja -huolto sekä Himoset-hiihtokoulu, joka tarjoaa opastusta ja vinkkejä lasketteluun ja temppuihinkin mm. Kinos-kursseilla. Himoksen rinteissä partioi myös koulutetut Ski Patrolit rinneturvallisuutta valvomassa.

Jämsän seudun muut harrasteet

Melontaharrastajien kannattaa etsiytyä esimerkiksi Wanhan Witosen melontareitille tai 20 km pitkälle, paikoin vuonomaisen kapealle Isojärvelle. Isojärvellä voi myös uida ja kalastaakin rajoitetusti ongella tai pilkillä. Kalamiehet voivat rentoutua saaliin toivossa myös kalaisissa vesistöissä Päijänteellä tai muilla järvillä ja koskilla. Muita harrastusmahdollisuuksia ovat esimerkiksi lumikenkäily, geokätköily ja lisää vaihtoehtoja löytyy vaikkapa Jyväskylästä. Tanssiurheilusta pitävät pääsevät kohottamaan kuntoaan Himos Areenan isoilla lavoilla elävän musiikin tahtiin tai lukuisissa muissa kesäkauden musiikkifestareissa ja tapahtumissa. Koska Jämsa on vesistöjen keskellä, myös risteily Päijänteellä voi tuoda sopivan lomafiiliksen.

Luontokohteet Jämsän alueella

Kevätmatkailija voi Jämsän seudun luonnossa kokea myös kosket kuohut Juvéninkosken vesiputouksessa. Ympärivuotista nähtävää löytyy mm. Kuhmoisten rajalla sijaitsevassa Isojärven kansallispuistossa, jossa voi pysähtyä vaikkapa miljoonia vuosia vanhojen rotkolaaksojen ääreen. Alueella on 30 km merkittyjä reittejä, ja lisäksi Isojärvellä on Heretyn 3,5 km sekä Lortikan 3 km luontopolut. Heretystä kulkee 500 m reitti Kannuslahden tulentekopaikalle, joka soveltuu myös lastenvaunujen kanssa kulkevalle. Muita nähtävyyksiä ovat mm. Rotkojärvi, Synninlukko ja Vororotti. Jämsän luontokävijöille järjestetään lisäksi ohjattuja eräretkiä, vaelluksia tai toimintaseikkailuja kuten koiravaljakkoajo.

Liikenneyhteydet Jämsään ja Himokseen

Jämsän Himosvuoreen on 8 km Jämsästä ja 55 km Jyväskylästä. Hiihtokaudella Jämsän rautatieasemalta ja keskustasta on Himokseen bussiyhteys. Lähimmät lentokentät löytyvät Jyväskylän Tikkakoskelta, n. 80 km päästä, ja Pirkkalan kentälle on noin 110 km. Omalla autolla tullessa Jämsä löytyy teiden 9 ja 24 risteyksestä. Matkaa Tampereelta Jämsään on 95 km, Helsingistä 220 km, Turusta 250 km ja Vaasasta 280 km. Kesällä voi seudulle saapua myös laivalla Päijännettä pitkin.

Jämsä
Keski-Suomi
6+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 0.5 km
Uimarantaan: 0.025 km

Jämsä
Keski-Suomi
1+3 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 26.0 km

Jämsä
Keski-Suomi
8+6 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 0.4 km

Jämsä
Keski-Suomi
8+4 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 0.4 km

Jämsä
Keski-Suomi
8+4 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 0.4 km

Jämsä
Keski-Suomi
8+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 25.0 km
Uimarantaan: 0.03 km

Jämsä
Keski-Suomi
2+4 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 16.0 km
Lemmikkieläimet sallittu
Jämsä
Keski-Suomi
5+5 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 28.0 km
Uimarantaan: 0.025 km
Lemmikkieläimet sallittu
Jämsä
Keski-Suomi
2+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 25.0 km

Jämsä
Keski-Suomi
1+3 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 13.0 km
Uimarantaan: 0.015 km
Lemmikkieläimet sallittu