Majoitus Ylläs - Varaa mökit Ylläs ja Äkäslompolo alueilta

Ylläksen vuokramökit ovat ahkerassa käytössä varsinkin talvikaudella. Ajoissa liikkeellä oleva varaaja nappaa parhaat mökit myös Ylläkseltä.

 
Kolari
Lappi
6+2 Vuodepaikkaa
127 m2
 
Kolari
Lappi
2+4 Vuodepaikkaa
49 m2
 
Kolari
Lappi
4+1 Vuodepaikkaa
50 m2
 
Kolari
Lappi
2+2 Vuodepaikkaa
35 m2

Ylläs, Finland
Vuokrattava mökki hiihtokeskuksen läheisyydessä
Vuokramökit Ylläksellä ovat kysyttyjä etenkin
talvikauden sesonkien aikaan.
Äkäslompolo lähialueineen pitää sisällään runsaasti vuokramökkejä, joista Ylläkselle suuntaava matkailija voi valita omaan matkabudjettiinsa ja varustetasoonsa sopivan mökin. Kun olet suuntaamassa Ylläksen alueelle, kannattaa huomioida, että majoitus Ylläs -keskuksessa jakaantuu käytännössä Ylläs Sport Resortin ja Ylläs-Ski:n alueille. Matkailijan kannattaakin tutustua ennakkoon molempiin keskuksiin -- tarjolla oleviin rinteisiin ja palveluihin, jolloin mökit Ylläs -keskuksesta on helpompaa varata. Vuokramökit Ylläs -keskuksen alueella eivät rajoitu pelkästään Yllästunturin ja Äkäslompolon alueisiin, vaan matkailija voi etsiä sopivaa lomamökkiä myös esimerkiksi läheiseltä Ylläsjärveltä; näin toimimalla matkailija voi majoittua hieman kauemmas keskuksen vilskeestä. Mökkivuokraus Ylläs -keskuksessa ja lähialueilla tapahtuu joko keskusvaraamon tai yksityisen vuokraajan kautta.


Yllästunturi majoitus ja matkailuvinkit

Maamme laskettelukeskuksia vertaillessa Ylläs on monella mittapuulla mitattuna Suomen suurin laskettelukeskus, joka tekee alueesta myös varsin kysytyn laskettelu- ja matkakohteen Suomessa. Yllästunturi sijaitsee Kolarin kunnassa (Lapin maakunta) Äkäslompolon ja Ylläsjärven välissä, eli alue kuuluu ns. Tunturi-Lapin alueeseen. Vaikka talven hiihtomatkailu nostaakin selkeästi Ylläksen majoituspaikkojen kysyntää, löytyy alueelta myös hyvät puitteen niin kesä- kuin syyskaudella tapahtuvalle matkailulle. Yhteensä matkailijan käytössä on Yllästunturin alueella noin 23.000 vuodepaikkaa, joten alueen majoituskapasiteetti on varsin riittävä myös vilkkaampien joululoma- ja hiihtolomakausien aikana.

Vuokramökkien lisäksi majoitus Ylläksellä onnistuu myös alueen kahdella Caravan-alueella; molemmat alueet ovat sähköistettyjä ja sisältävät nykyaikaiset mukavuudet. Alueelta löytyy myös hotelleja, joista voidaan mainita esimerkiksi Ylläs-Ski keskuksessa sijaitseva Holiday Club Ylläs Saaga Apartments, joka sijaitsee aivan rinteiden tuntumassa ja sisältää varsin kattavat palvelut. Huoneen Holiday Club Saagasta voit varata tämän linkin kautta.


Ylläksen alue matkailijan kannalta

Ylläksellä toimii siis kaksi laskettelukeskusta. Ylläsjärven puolella toimiva Sport Resort Ylläs ja Äkäslompolon puolella Ylläs-Ski. Monelle matkailijalle Ylläksen alue tuli tutuksi huipulla tuulee TV-sarjasta, joka esitteli kattavasti Ylläksen yrittäjien arkea, sekä alueen matkailutarjontaa. Alueen selkein maamerkki on tietysti Yllästunturi, jonka huippu nousee 719 m korkeuteen; lisäksi alueella on myös varsin selkeitä korkeuseroja yli 450 m edestä. Laskettelijan ja hiihtomatkailijan kannalta nämä korkeuserot tuovat etenkin rinteisiin kaivattua pituutta ja vaihtelevuutta.

Ylläksellä on panostettu jo pitkään hissikapasiteettiin. Ensimmäinen hiihtohissi tuli Ylläkselle jo vuonna 1957 (kyseessä oli polttomoottorilla varustettu hissi). Sähkökäyttöiset hissit tulivat 1970- ja 1980-luvulla kun Ylläs Sport Resort aloitteli toimintaansa. Tänä päivänä Ylläkseltä löytyy myös gondolihissi, joka kuljettaa laskettelijat Ylläksen huipulle asti. Gondolihissin erikoisuutena on saunavaunu (yksi erillinen vaunu), jossa voi nauttia löylyistä ja lapin maisemista samanaikaisesti. Yleisesti Ylläksen hissikapasiteetti saa matkailijoilta kehuja, sillä vilkkaanakaan sesonkiaikana jonoja hisseille on vain harvoin.

Hiihtokauden aikana matkailija löytää Ylläksen hiihtokeskuksista myös palvelut välinevuokraamosta suksihuoltoon.

Vuonna 2006 Ylläkselle avattiin maisemareitti, joka kiertää koko Pallas-Yllästunturin kansallispuiston. Reitti on pituudeltaan varsin kattava, mutta kevät-syysaikaan reitillä on mahdollista tehdä myös lyhyempiä vaellus- tai pyöräilyretkiä; jolloin Lapin luontoon on mahdollista saada parempi kosketus.

Ylläs niin kuin muut Suomen isot keskukset tarjoavat mielenkiintoista tekemistä koko perheelle, alkaen tutuista ja turvallisista hiihtolajeista aina uusimpiin trendilajeihin asti. Ylläs on hyvä valinta myös perheloman kannalta, sillä alueen yöelämä on hieman rauhallisempaa kuin esimerkiksi Levillä.

Aktiviteetit talvikaudella

Ylläksellä on mahdollista harrastaa hiihtämisen lisäksi myös pilkkimistä, poro- ja huskysafareita, lumikenkäilyä, luistelua, ratsastus, avantouintia, potkukelkkailua, talvisurffausta, kuntosali ja kylpylä palvelut tai vaikka moottorikelkkailua.

Aktiviteetit kesäkaudella

Ylläs tarjoaa hyvät mahdollisuudet niin kalastukseen, melontaan, patikointi, pyöräily, ratsastus, sienestys, marjastus, frisbee golf, alamäki ajelua, lintu bongaus ja reippailua sauvakävely puistossa.

Liikenneyhteydet Ylläksellä

Lähinnä Yllästä oleva rautatieasema löytyy noin 35 km päästä Kolarista. Mikäli et halua tuoda omaa autoa junalla Kolariin asti, on rautatieasemalta järjestetty myös bussikuljetus Ylläkselle. Alueen lähin lentokenttä löytyy puolestaan Kittilästä, jonne järjestetään lentoja esim. Helsingistä, Turusta, Tampereelta ja Vaasasta.

Varaa mökit Ylläs –keskuksesta ajoissa

Tasaisen suosionsa ja hyvän tunnettuvuutensa ansiosta Ylläs on varsin kysytty matkakohde. Tästä syystä alueelle suuntaavan matkailijan kannattaa varta tarvitsemansa vuokramökit Ylläs –keskuksesta tai lähialueilta hyvissä ajoin ennen matkaan lähtöä.

Omiin tarpeisiisi sopiva majoitus Ylläs -keskuksesta löytyy helpoiten mökit.fi:n majoitushaulla.