Vuokrattavat mökit ja majoitus Äkäslompolo

Äkäslompolon kylä sijaitsee järven rannalla Länsi-Lapissa Kolarin kunnassa seututien 940 varrella. Kylä on 7 tunturin ja useiden kalaisten vesistöjen ympäröimä, joten se sopii erityisen hyvin hiihdosta, laskettelusta ja kalastuksesta pitäville matkailijoille. Ylläksen, Pallaksen ja Levin hiihtokeskukset ovat kohtuullisen matkan päässä kylästä, ja tuntureiden välissä sekä Yllästunturin ympäristössä kulkee yli 330 km verran hiihtolatuja. Äkäslompolosta löytyy myös moottorikelkkareittejä yli 400 km sekä kaikille sopiva v. 2013 avattu 18-väyläinen frisbeegolfrata Äkäslompolo DiscGolfPark. Ruokaostoksissa matkailijoita palvelee mm. Jounin Kauppa, ja lähin rautatieasema löytyy Kolarista.

Majoitus Äkäslompolo

Vuokrattavat mökit Äkälompolon alueella sijaitsevat useimmiten Lapin kauniin luonnon äärellä tunturinäkymin tai vesistöjen tuntumassa. Lisäksi Äkäslompolon naapurikuntien Kittilän, Muonion, Pellon ja Rovaniemen alueiden vuokramökit ovat helposti matkailijan saavutettavissa. Alueen mökkitarjonnan ja lomahuomeistot löydät helposti Mökit.fi:n majoitushaun avulla.

Kalastus Äkäslompolossa

Lappiin kannattaa lähteä kalastamaan, sillä vedet ovat puhtaita ja kirkasvetisiä. Lapin jylhimpiä kalapaikkoja on Pakasaivo, ja syvimpiä järviä taasen lähteinen Pyhäjärvi, jossa näkyvyys voi olla jopa 10 m. Pyhäjärvessä viihtyvät mm. nieriä, taimen, harjus sekä siika, ja järven rannalta löytyy autiotupa sekä 2 taukopaikkaa pidemmänkin kalaretken tueksi. Äkäslompolon alueella ja Väylällä on runsaasti myös erilaisia könkiä, koskia, jokia ja sorapohjaisia nivoja, joissa kala viihtyy. Väylällä eli yli 500 km pitkällä Tornion–Muonionjoella kutee lohi.

Pallas–Yllästunturin kansallispuisto

Suomen kolmanneksi suurin, Pallas-Yllästunturin kansallispuisto muodostuu yli 100 km pitkästä tunturiketjusta. Lumimaitkailijalle avautuu tunturimaisemissa laaja latujen sekä retkeilyreittien verkosto, jossa myös taukopaikkoja ja autiotupia on runsaasti. Kansallispuisto on avoinna ympäri vuoden tarjoten upeita näkymiä ja reittejä myös kesällä ja ruska-aikaan.

Muuta tekemistä ja näkemistä Äkäslompolossa

Lapsiperheille sopivia käyntikohteita Äkäslompolosssa ovat mm. Konijänkän kotieläinpiha, jossa elelee yli 130 eläintä, sekä kesällä järjestettävä Ylläs Soikoon -musiikkitapahtuma. Äkäslompolon alueella voi tutustua myös porotiloihin ja tehdä erilaisia safareita niin poroilla, moottorikelkoilla kuin lumikengilläkin. Äkäslompolossa Pakasaivolle vievän tien lähellä oleva historiallinen käyntikohde, Kirkkopahta muistuttaa jääkaudesta. Siirtolohkare on toiminut kirkkopaikan tapaisena kokoontumispaikkana eli palvospaikkana. Noin parin metrin korkuisen lohkareen ympärysmitat ovat 6x7 m. Äkäslompolon maisemiin voi tutustua lisäksi ajamalla Yllästunturin länsipuolella kulkevaa kaunista Maisematietä, puurajan yläpuolella. Kirjassa "Äkäslompolo – seitsemän tunturin kylä ajan virrassa" löytyy lisää tietoa kylästä. Ja ne 7 tunturia ovat Yllästunturi, Kuertunturi, Kukastunturi, Pyhätunturi, Kesänki, Lainiotunturi ja Kellostapuli.


Äkäslompolo
Lappi
2+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 2.5 km

Äkäslompolo
Lappi
4 Vuodepaikkaa
Viikko: 490 eur
Hiihtokeskukseen: 0.2 km

Äkäslompolo
Lappi
10 Vuodepaikkaa
Viikko: 1179 eur

Äkäslompolo
Lappi
4 Vuodepaikkaa
Viikko: 420 eur
Hiihtokeskukseen: 2.7 km

Äkäslompolo
Lappi
14 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Äkäslompolo
Lappi
10 Vuodepaikkaa
Viikko: 896 eur

Äkäslompolo
Lappi
2-6 Vuodepaikkaa
Viikko: 385 eur

Äkäslompolo
Lappi
5-6 Vuodepaikkaa
Viikko: 630 eur

Äkäslompolo
Lappi
10 Vuodepaikkaa
Viikko: 630 eur

Äkäslompolo
Lappi
10 Vuodepaikkaa
Viikko: 1400 eur
Hiihtokeskukseen: 3 km