Joululoma 2018 - Vietä joululoma mökillä

joululoma vuokramökillä
Lähde joululomaksi mökille
Vuokramökki tarjoaa hyvät puitteet joululoman viettoon tai uuden vuoden vastaanottoon.
Monelle työssäkäyvälle reilun viikon mittainen joululoma tarjoaa hyvät mahdollisuudet esimerkiksi hiihtämiseen tai lasketteluun maamme hiihtokeskuksissa. Koululaisten joululoma-aika on työläisiä huomattavasti pitempi – opiskelijoiden joululomat jatkuvat tavallisesti uudenvuoden yli, aina loppiaiseen asti. Tästä syystä joululomat ja vuodenvaihteen loma-ajat näkyvätkin eritoten Pohjois-Suomen matkailukeskuksissa, sekä tunturi-lapissa selvänä kävijäpiikkinä.

Joululoma kotimaassa

Koululaisten ja opiskelijoiden joululomat vietetään tyypillisesti aina vuoden kahden viimeisen viikon aikana. Loman pituus, alkamis- ja päättymisajankohdat ovat aina oppilaitoskohtaisia, mutta tyypillisesti joululoma käsittää viikon jolle joulun pyhäpäivät osuvat. On myös varsin yleistä että koulujen joululomat päättyvät vasta loppiaisena.

Joululoma 2018 ajankohdat

Vuonna 2018 joululomaa vietetään monissa oppilaitoksissa:
22.12.2018 (la) - 6.1.2019 (su)
Yleisiä vapaapäiviä joulunaikaan ovat:
- Jouluaatto (ma) 24.12.2018
- Joulupäivä (ti) 25.12.2018
- Tapaninpäivä (ke) 26.12.2018
- Uudenvuodenpäivä (ti) 1.1.2019
- Loppiainen (su) 6.1.2018

Paikkakunta- ja koulukohtaiset loma-ajat voit helposti tarkistaa oman koulusi tai kuntasi verkkosivuilta.


Joululoma Suomessa - Miksi viettää joululoma mökillä

Kun vietät joululomasi mökillä ei oman kodin siivouksen ja koristelun kanssa tarvitse stressata. Mikäli haluat viettää rauhallisen joululoman kaukana arjen vilskeestä ja tohinasta, voit varata mökin rauhalliselta alueelta – erillään laskettelukeskusten vilinästä. Jos taas haluat viettää aktiivisemman loman tai ryhmääsi kuuluu lapsia tai nuoria, jotka kaipaavat tekemistä joululomalla, voit vuokrata mökit suosittujen matkailukeskusten tuntumasta. Näin toimimalla tekemistä on tarjolla myös aikoina, jolloin esimerkiksi kaupunkien kauppakeskukset ovat kiinni.

Joululomalla matkalle - huomioi nämä asiat

Jos aikataulusi mahdollistaa – lähde matkaan päivää tai paria ennen lomakauden virallista alkamista. Näin toimimalla säästyt tieliikenteen ja rautateiden ruuhkilta. Ennen matkaan lähtöä varmista, että sinulla on mukana kaikki tulosteet ja kuitit tekemistäsi varauksista. Voit myös soittaa valitsemaasi majoituskohteeseen esimerkiksi lähtöä edeltävänä päivänä ja varmistaa, että varaustasi koskevat tiedot ovat kunnossa. Ruuhkaisien lomasesonkien aikana, soitto on yleensä helpoin tapa välttyä ikäviltä yllätyksiltä paikanpäällä.

Mikäli olet matkalla Etelä-Suomesta Lappiin, tarkastele loma-aikasi sääennusteita huolella. Monina vuosina joulun ajan sääolosuhteet ovat olleet varsin vaihtelevia; Etelä-Suomessa saattanut olla varsin lauhat säät, kun taas Lapissa on samaan aikaan oltu reilusti pakkasella.

Joululoma Lapissa

Moni hiihdosta ja laskettelusta pitävä matkailija on jo vuosien ajan viettänyt joululomansa Lapissa, eikä suotta sillä pohjoisen hiihtokeskuksissa (esimerkiksi: Levi, Ruka tai Saariselkä) on joululomien aikaan käytössä useita rinteitä ja latuja. Lomasesonkien aikaan hiihtokeskukset ovat panostaneet myös viihde- sekä oheispalvelutarjontaan selvästi aiempaa enemmän.

Joululomalla Lappiin suuntaavan matkailijan kannattaa mökkivuokrauksen lisäksi tehdä muut tarvittavat matkasuunnitelmat hyvissä ajoin etukäteen. Sillä esimerkiksi lento- ja junaliikenteen matkustajapaikoista on tyypillisesti kysyntää joulun ja uudenvuoden aikaan.

Joululoma kotimaassa - muut matkakohteet

Mikäli omat loma-aikasi eivät mahdollista Lapissa vierailua, voit tutustua esimerkiksi Himoksen tarjontaan joululomien aikana. Jos hiihto- tai laskettelu ei puolestaan ole Sinun juttusi, kannattaa tutustua myös suurempien kaupunkien läheisyydestä löytyviin majoituskohteisiin. Jo tunnin ajomatkan päässä omasta kotipihastasi voi löytyä mukavia ja rauhallisia vuokramökkejä joululoman viettoon.

Omiin tarpeisiisi sopivan vuokramökin löydät helposti Mökit.fi:n karttahaun avulla.