Mökit Ruka -keskuksessa kutsuvat matkailijaa kesä- ja talvikaudella

Hyvän sijainnin ja palvelutason ansiosta myös mökkivuokraus Ruka -keskuksen alueella käy vilkkaana.

 
Kuusamo
Pohjois-Pohjanmaa
2+2 Vuodepaikkaa
47 m2
 
Kuusamo
Pohjois-Pohjanmaa
4+4 Vuodepaikkaa
75 m2
 
Kuusamo
Pohjois-Pohjanmaa
2+5 Vuodepaikkaa
44 m2
 
Kuusamo
Pohjois-Pohjanmaa
6+2 Vuodepaikkaa
100 m2

Ruka, Finland
Rukalta löytyy lomamökki jokaiseen tarpeeseen
Rukalta löytyy lomamökki jokaiseen tarpeeseen
ja vaatimustasoon.
Kuusamo lähialueineen tarjoaa runsaasti vuokramökkejä, hotelleja ja huoneistoja Rukan hiihtokeskukseen suuntavan matkailijan käyttöön. Majoitus Rukalla hoituukin kätevästi alueen noin 1800 vuokramökissä, 3300 hotellihuoneessa tai 1400 huoneistossa. Alueen kattavan majoitustarjonnan vuoksi vuokramökit Ruka -keskuksen alueella ovatkin varsin kysyttyjä, juuri mökkien tuoman oman rauhan johdosta. Kysytyimmät mökit Ruka -keskuksessa sijaitsevat luonnollisesti aivan rinteiden lähituntumassa, mutta mökkimajoitus onnistuu Rukalla hieman kauempana keskuksesta, jolloin oma rauha on taattu.

Mikäli kaipaat lomallasi erityisesti palveluita ja aktiviteettejä, kannattaa mökkivuokraus Ruka -keskuksen alueella tehdä hyvissä ajoin etukäteen, ja majoitus kannattaa varata mahdollisimman läheltä Rukan hiihtokeskusta; sillä keskuksen alueella sijaitsee suurin osa Rukan tarjoamista oheispalveluista (esim. ravintolat). Jos taas haluat varata majoituksen mahdollisimman rauhalliselta alueelta, kannattaa tutustua Rukan lähialueiden mökkitarjontaan.

Rukan vuokramökkitarjonta on laaja ja varustetasoa mökeistä löytyy joka lähtöön. Mökit Ruka -keskuksessa (ja lähialueilla) sopivat erinomaisesti niin ryhmien, perheiden kuin pariskuntienkin tarpeisiin - - alueen mökkitarjonnasta löytyy helposti jokaiseen matkabudjettiin ja varustetasoon sopiva vaihtoehto. On myös hyvä muistaa ettei Ruka ole pelkkä talvikohde, vaan vuokramökit Ruka -keskuksessa ovat käytettävissä myös kesä ja syyskaudella – esimerkiksi ruska-aikaan.

Majoitus ja mökkivuokraus Ruka

Mökin vuokraus Rukalta onnistuu totuttuun tapaan joko keskusvuokraamon kautta tai yksityisen välittäjän avulla. Voit tutustua Rukan alueen mökkitarjontaan helposti Mökit.fi:n majoitushaun avulla; hakutulosten yhteydestä löydät joko linkin keskusvaraamon varausjärjestelmään tai yksityisen vuokraajan yhteystiedot. Mikäli etsit hotellimajoitus Rukalta voit tutustua esimerkiksi Rantasipi Rukahovin tai Hotelli RukaTontun tarjoamiin majoituspalveluihin; lisäksi Kuusamon alueelta löytyy myös Kylpylä Kuusamon tropiikki.

Rukan pitkä laskettelu- ja hiihtokausi

Pohjois-Pohjanmaalla, Kuusamon läheisyydessä sijaitseva Ruka omaa pohjoisen sijaintinsa vuoksi varsin pitkän hiihtokauden. Tyypillisesti Rukalla pääsee laskemaan Lokakuusta aina Toukokuuhun asti – lähes 200 päivää vuodessa. Pitkä kausi, hyvät kulkuyhteydet ja Lapin hiihtokeskuksia (esim. Levi tai Saariselkä) eteläisempi sijainti ovat nostaneet Rukan suosiota viime vuosina. Myös Kuusamon näyttävät maisemat yhdistettynä suuriin lumimääriin takaavat, että vuosittain tuhannet ihmiset ihastuvat Rukaan.

Viime vuosina Rukalla on panostettu selkeästi myös palveluiden kehittämiseen. Tämän ansiosta Ruka valittiinkin vuonna 2013 vuoden hiihtokeskukseksi. Tämä saavutus varmasti kertoo, että Ruka on tällä hetkellä yksi varteenotettava vaihtoehto esimerkiksi joululoma tai hiihtoloma -kohteeksi. Kovan kysynnän vuoksi vuokramökit Ruka -keskuksesta kannattaa varata hyvissä ajoin, etenkin suosittujen lomakausien aikaan.

Rukan pitkät perineet ja nykypäivä

Rukan rinteillä on varsin pitkät perinteet, sillä jo vuonna 1940-luvulla Rukalla laskettiin mäkeä – tosin hieman eri mittasuhteissa mitä nykyään. Ensimmäinen rinne Rukalle avattiin 1955, jolloin Rukan tarina sai varsinaisesti alkunsa. Tällä hetkellä Rukalta löytyy noin 34 rinnettä ja 21 hissiä. Laaja hissikapasiteetti takaa sen, ettei Rukalle suuntaavan matkailijan tarvitse viettää lomaansa hissijonoissa edes vilkkaimpien sesonkien aikana, sillä hissi kapasiteetti vetää mäkeen jopa 25 000 laskijaa tunnissa.

Ei ole myöskään sattumaa, ett Ruka on Suomen alppi- ja freestylemaajoukkueiden virallinen treenikeskus. Rukan rinteistä löytyy haasteita kaiken tasoisille laskijoille. Pisin rinne on 1.3km pitkä ja korkeuseroa löytyy noin 200 metriä. Myös lautailijat on huomioitu Rukalla hienosti, sillä Rukalta löytyy monenlaisia hyppyreitä ja reilejä, joita myös uudistetaan jatkuvasti.

Ruka keskukseen valmistui vuonna 2010 kävelykylä, josta matkailija löytää kauppoja, hotelleja ja ravintolapalveluita. Mikä hienointa auton saa kätevästi parkkihalliin kävelykylän alle.

Rukan Aktiviteetit

Talvikauden aktiviteettejä ovat mm.: Hiihdon ja laskettelun lisäksi Rukalla on mahdollista harrastaa lumikenkäretkiä, husky safareita, talvikalastusta, rekiajelua, jääkiipeilyä, linturetkeiluä, kuntosalia, keilausta, avantouintia ja esimerkiksi moottorikelkkailua. Myös Rukan Angry Birds Activity Park on talvisin käytössä.

Kesällä Rukan aktiviteetit kattavat mm. Golfia 18-reikäisellä radalla, frisbeegolfin, minigolfin, vaelluksen, koskenlaskun, maastopyöräilyn, kalastuksen, sauvakävelyn, melonnan ja veneilyn.

Liikenneyhteydet Rukalle ja Kuusamoon

Alueella sijaitsee lentokenttä, joka on noin 6 km päässä Kuusamon keskustasta. Finnair lentää kentälle Helsingistä. Kuusamossa ei ole omaa rautatieasemaa. Linja-autoasema löytyy Kuusamon keskustan tuntumasta.

Muista varata mökki Ruka -keskuksesta hyvissä ajoin

Tunnettavuutensa ja suosionsa vuoksi Kuusamo ja Ruka ovat varsin kysyttyjä kohteita niin talvi- kuin kesäkaudellakin. Alueelle suuntaavan matkailijan kannattaakin varata tarvitsemansa vuokramökit Ruka –keskuksesta hyvissä ajoin ennen matkaan lähtöä.

Matkabudjettiasi ja varustetasoasi vastaava majoitus Ruka -keskuksesta löytyy helpoiten mökit.fi:n majoitushaulla.