Suomen Matkailu - Kiinnostavat Suomen matkailukohteet

Matkailu Suomessa vaatii hieman etukäteissuunnittelua ja matkailukohteet kannattaa yleensä valita käynnissä olevan kauden mukaan, sillä maassamme on useita kohteita jotka ovat avoinna ainoastaan ns. turistikaudella - - etelässä kausi tarkoittaa usein kesää; ja pohjoisessa talvea.

Suomen matkailu kesäkaudella
Kesällä Suomen matkailussa kannattaa suosia ulkoilmakohteita - ainakin sään salliessa. Esimerkiksi monissa vesistöjen ympäröimissä kaupungeissa järjestetään kesäkaudella vesibussiristeilyjä, joiden avulla vierailijan on mahdollista tutustua kaupunkiin hieman eri perspektiivistä kuin normaalisti. Suomessa järjestetään kesäaikaan myös lukuisia pientapahtumia ja toreja joiden avulla vierailijan on mahdollista tutustua matkailukohteensa erikoisuuksiin ja mm. paikallisiin käsitöihin.

Matkailu Suomessa talvikaudella
Suomen matkailu ei talvikaudella rajoitu pelkästään lasketteluun. Matkailija löytää pienten ja suurten hiihtokeskusten palvelutarjonnasta monia mielenkiintoisia aktiviteetteja huskysafareista, moottorikelkkailuun ja lumikenkävaellukseen. Tämän lisäksi matkailija voi suunnata esimerkiksi Lappiin nauttimaan ruskasta jo ennen varsinaisen turisti- ja talvikauden alkamista.

Suomen matkailukohteet - vinkit käyntikohteiden valintaan
1. Kokeile uusia kohteita - Vuokrattavia lomamökkejä ja caravaneja löytyy Suomesta useita tuhansia, samaa mökkiä ja maisemia ei siis ole pakko katsella vuodesta toiseen. Mökkiä on myös mahdollista ”kokeilla” vuokraamalla sopivalta tuntuvan mökin esimerkiksi viikonlopuksi; näin voit varmistua esimerkiksi kesä- tai talvilomaksi vuokraamasi lomamökin tasosta.

2. Suomessa matkailu ei tarkoita useiden tuntien autossa istumista. Selvitä mitä käyntikohteita löytyy parin tunnin ajomatkan päästä omasta asuinpaikkakunnastasi. Näin pääset helposti uusiin maisemiin esimerkiksi pidennettyä viikonloppua viettämään.

3. Mikäli olet suuntaamassa saaristoon, selvitä mahdollisten lauttojen aikataulut etukäteen. Muista että etenkin juhannuksena lauttoihin saattaa olla melkoinen jono, jolloin lipun ja autopaikan varaaminen etukäteen on suositeltavaa.