Majoitus Levillä - hiihtokeskuksen mökit ja lähialueen rauhaisat vuokramökit

Levin vuokramökit tarjoavat erinomaiset puitteet monimuotoisen loman viettoon niin kesä- kuin talvikaudella.

 
Kittilä
Lappi
2+2 Vuodepaikkaa
49 m2
 
Kittilä
Lappi
7+1 Vuodepaikkaa
72 m2
 
Kittilä
Lappi
5+1 Vuodepaikkaa
75 m2
 
Kittilä
Lappi
2+2 Vuodepaikkaa
40 m2

Levi, Finland
Levi vuokramökit sijaitsevat hiihtokeskuksen tuntumassa
Monet Levin vuokrattavista mökeistä
sijaitsevat lähellä rinteitä.
Kittilä lähialueineen tarjoaa käyttöösi vuokramökkejä pienen lähiön verran. Lähes kaikki Levin mökit on suunniteltu ympärivuotiseen majoittumiseen ja alueen vuokramökkien varustetaso on varsin kattava. Majoitus Levillä onnistuu joko hiihtokeskuksen välittömässä läheisyydessä tai lyhyen ajo- tai kävelymatkan päässä keskuksesta. Koska kaikki Levin vuokramökit eivät sijaitse suoraan hiihtokeskusalueella, mahdollistaa mökkien laaja sijainti myös majoittumisen hieman etäämmälle keskuksesta - - tämä vaihtoehto tarjoaa rauhaisan majoittumisen Levillä etenkin vilkkaimman turistikauden aikaan. Mökkivuokraus Leviltä tapahtuu joko keskusvaraamon kautta tai suoraan yksityiseltä vuokraajalta. Mökkien lisäksi Leviltä löytyy 7 hotellia ja yksi hostelli. Joten majoitustilaa on varsin runsaasti noin 24 000 vuodepaikan verran. 


Liikenneyhteydet Leville ja Kittilään

Levin hiihtokeskus sijaitsee Sirkan kylässä, joka sijaitsee noin 18 km päässä Kittilästä. Alueella sijaitsee myös lentokenttä, johon on n. 5 km matka Kittilän keskustasta - ja n. 15 km matka Leviltä hiihtokeskuksesta. Kittilässä ei ole omaa rautatieasemaa, mutta Kittilästä löytyy linja-autoasema. Hiihtokeskuksen alueelta löydät puolestaan niin majoitus- ja ravintopalvelut kuin turisti-infonkin.


Levin aktiviteetit talvikaudella

Hiihdon ja laskettelun lisäksi Tunturi-Lapin alueella on tarjolla runsaasti erilaisia aktiviteettejä mm. Moottorikelkkailua, hevosratsastusta, poro- ja huskysafareita, lumikenkäilyä, kylpylä ja sisäliikuntakeskus, keilaus, pilkkimistä, varjolennätystä, leijahiihtoa, potkukelkka ja revontuli retkiä, mikroautoilua jääradalla, ralliautoilua, helikopterilentoja, retkiluistelua, tarinankerrontaa, erätaitokilpailuja. Lapsille Leviltä löytyy myös Lasten maailma Inka & Niko jossa esimerkiksi pallomeri ja pomppulinnoja.


Kesäkauden aktiviteetit

Patikoinnin ja retkeilyn lisäksi tarjonnassa on kesäisin mm. sauvakävelyä, pyöräilyä, rullaluistelua, melontaa, ratsastusta, mönkijäsafareita, rallia, keilausta, tennistä, frisbeegolfia, luontoretkiä, leirikoulua lapsille, lauttaristeilyitä, sukellusta, tarinankerrontaa, veneretkiä, erätaitokilpailuja, autoilua, helikopterilentoja, kalastusta ja metsästystä. Tämän tarjonnan lisäksi tarjolla ovat myös skeittikeskuksen ja kiipeilykeskuksen aktiviteetit, sekä Bike Park Levin alamäki- ja freeride-radoista muodostuva kokonaisuus. Lapsiperheille alueelta löytyy myös lasten seikkailupisto, josta löytyy tekemistä koko perheelle.

Levin Hiihtokeskus

Levin laskettelukeskus on yksi Lapin ja samalla koko maamme pohjoisimmista ja tunnetuimmista hiihtokeskuksista. Rinnekauden pituus Levillä on tyypillisenä talvena (noin) Lokakuun lopusta aina toukokuun puoleen väliin. Suhteellisen pitkä kausi ja pohjoisen sijainnin varmistama lumitilanne ovatkin ehdottomasti Levin valttikortteja. Lisäksi Levin laaja hissikapasiteetti palvelee laskettelijoita tehokkaasti etenkin vilkkaiden joulu- ja hiihtoloma sesonkien aikaan. Levin hiihtokeskuksen alue on rakennettu kylämäiseksi, joka helpottaa mm. alueella olevien palveluiden löydettävyyttä ja saatavuutta.

Levin 43 rinteen joukosta löytyy sopiva rinne niin aloittelijoille kuin jo kokeneimmillekin laskijoille. Alueen mustat rinteet (3kpl) ovat huippulaskijoiden valinta, sillä kyseiset rinteet tuovat haastetta jopa maailmancupin laskijoille. Levin suurin tarjonta on punaisissa (22kpl) keskitason rinteissä, jotka sopivat hyvin säännöllisesti laskettelua harrastaville. Levin siniset rinteet (17kpl) ovat puolestaan hyvä valinta aloittelevalle tai satunnaisesti laskettelua harrastavalle. Kannattaa myös huomioida, että Levillä on lapsille yksitoista ilmaista hissiä päärinnealueilla. Tämä mahdollistaa edullisen harjoittelun. Lisäksi Levi tarjoaa kaikille aikuisten seurassa oleville alle 6-vuotiaille kypäräpäisille lapsille laskemisen ilmaiseksi. 2013-2014 kaudelle Leviin aukesi uusi katettu lasten hissi, joka entisestään parantaa lapsiperheiden viihtyvyyttä.

Vaikka Levillä vierailee hiihtokauden ja lomasesonkien aikaan runsaasti matkailijoita, pystyy Levin hissikapasiteetti vastaaman kovaankin kysyntään. Runsaan hissikapasiteetin ansiosta Levillä vieraileva laskettelija pääsee viettämään rinteessä eikä hissijonossa. Tällä hetkellä Levillä on kaksi gondolihissiä, yksi tuolihissi, 14 ankkurihissiä, 5 sompahissiä, 4 naruhissiä ja tämä katettu mattohissi.

Palvelut ja ruokailu Levillä

Levin hiihtokeskuksen alueella on panostettu selvästi palveluihin. Kattavien majoituspalveluiden lisäksi matkailija löytää Leviltä lähes 60 ravintolaa ja 9 rinneravintolaa. Laajan ja vaihtelevan tarjonnan ansiosta jokainen matkailija löytää alueen ravintoloista mieleisensä, ja alueen ravintolat pystyvät palvelemaan asiakkaitaan ongelmitta myös vilkkaanakin lomakautena. Levillä vieraillessaan matkailijan kannattaakin keskittyä paikallisiin herkkuihin, näin lomasta jää hienoja muistoja. Erityisesti palveluita arvostavan matkailijan kannattaakin etsiä tarvitsemansa majoitus Levin hiihtokeskuksen tuntumassa, johon valtaosa alueen palveluista on keskittynyt.

Moni Levin vuokramökki sisältää myös täysin varustellun keittiön, jolloin ruokailun voi halutessaan järjestää myös itse. Levin keskuksen alueella toimii päivittäistavarakauppa, joten matkailijan ei tarvitse tuoda kaikkia tarvitsemiaan päivittäistavaroita mukanaan. Mikäli noudatat erikoisruokavaliota on kuitenkin suositeltavaa pakata mukaan muutamia ruokavalioosi kuuluvia elintarvikkeita, jolloin et ole täysin päivittäistavarakaupan tarjonnan varassa.

Leviltä löytyy myös kylpylähotelli Levitunturi - - onpa valitsemasi majoitusvaihtoehto sitten hotelli tai vuokramökki, ovat Levin kylpylän palvelut käytössäsi lomasi aikana. Kylpylää mainostetaan elämyskylpylänä jossa elämyksen tunnetta tuodaan näyttävillä valo- ja ääniefekteillä. Kylpylästä löytyy erilaisia saunoja, altaita sekä sisä- että ulkoporeammeita; altaiden lisäksi kylpylästä löytyy myös kuntosali. Perhelomaa viettäville Levin kylpylästä löytyy erillinen lasten vesimaailma, joka on suunnattu perheen pienimpien käyttöön. Kylpylän tarjoamat palvelut antavat mahdollisuuden varsin monipuolisen loman viettoon, jolloin koko lomaa ei tarvitse viettää rinteessä. Moni matkailija hyödyntääkin kylpylän tarjoamia palveluita myös silloin kun pakkanen kiristyy liian kovaksi hiihdon tai laskettelun kannalta. Voit varata majoituksen Levin kylpylästä tämän linkin kautta.

Sijaitseepa valitsemasi vuokramökki Levin hiihtokeskuksen alueella tai hieman kauempana hiihtokeskuksesta, kannattaa matkan aikana tutustua myös Levi keskuksen tarjoamiin palveluihin. Keskuksen alueelta löydät esimerkiksi monipuoliset kauneudenhoito- ja hyvinvointipalvelut; myös alueen sairaanhoitopalvelut ovat saatavilla keskuksen alueelta. Päivittäistavarakauppojen lisäksi Leviltä löytyy myös erikoismyymälöitä; esimerkiksi Vaatteet, urheiluvälineet, kultasepäntuotteet, viinit ja matkamuistot hankit helposti Levi keskuksesta. Lämminparkkihalli huolehtii että autosi käynnistyy aina aamulla päivän uusiin haasteisiin. Leviltä löydät myös kaksi caravanaluetta, joten voit tuoda myös oman majoituksen mukana ja näin tehdä matkan hieman edullisemmin.