Loppiaisen matkat - lomaile loppiaisen 2019 aikaan mökillä

loppiainen loma pohjoisen maisemissa
Loppiaisen matkat suuntautuvat yleensä pohjoiseen.
Monissa kouluissa ja opistoissa loppiainen päättää vuoden vaihteen yli jatkuneen lomakauden, jonka jälkeen alkaa kevätlukukausi. Vuonna 2019 loppiainen osuu sunnuntaille
Loppiainen 2019, sunnuntai 6.1.2019

Loppiaista vietetään vuosittain 6.1., vaikka kyseessä ei ole virallinen liputuspäiviä – on kyseessä virallinen vapaapäivä monelle työssäkäyvälle.

Pitkä vapaa parilla lomapäivällä

Loppiaisen kanssa samalle viikolle osuva uudenvuodenpäivä (1.1.; yleinen vapaapäivä) osuu vuonna 2019 tiistaille. Loppiainen puolestaan on saman viikon sunnuntaina (6.1.). Näin ollen moni työssäkäyvä voi ottaa lyhennetyn työviikon parillä vapaapäivällä.

Matkaan jo loppiaista edeltävänä viikonloppuna

Mikäli voit lomailla yleisten lomakausien ulkopuolella, voit aloittaa loppiaisen vieton jo edeltävänä lauantaina. Koska monessa vuokramökissä lauantai toimii ns. vaihtopäivänä - jolloin edellisen viikon lomailijat poistuvat kohteesta ja uudet matkailijat saapuvat - voidaan loppiaisviikoksi ajoitettu mökkiloma aloittaa vuonna 2019 jo edellisenä lauantaina (29.12.). Mikäli valitsemasi kohteen vaihtopäivä osuu juuri lauantaille, vältyt myös loppiaispäivän paluuliikenteen ruuhkilta.

Mökkivuokraus loppiaisena - tee varauksesi ajoissa

Kuten jo edellä todettiin loppiainen päättää monen koululaisen lomakauden ja monessa mielessä se päättää myös vuoden vaihteen kotimaisen lomasesongin. Tästä syystä ne työssäkäyvät, jotka voivat lomailla koulujen lomakausien ulkopuolella - ajoittavat omat lomansa alkamaan juuri loppiaisesta. Näin toimimalla lomailijan on mahdollista hyödyntää sesonkiaikojan ulkopuolisia (edullisimpia) hintoja, eikä esimerkiksi tunturi-lapin hiihtokeskuksiin tarvitse suunnata pahimpien ruuhkien aikaan.

Ajoitatpa lomasi sitten loppiaista edeltävälle viikolle tai välittömästi loppiaisen jälkeen, ei mökkivarauksen kanssa kannata viivytellä. Kotimaisen lomasesongin päätyttyä maamme hiihto- ja lomakeskuksiin saapuu useita ulkomaisia turisteja, jotka nostavat vuokramökkien käyttöasetetta myös loppiaisen jälkeen.

Ulkomaiset turistit saapuvat maahan loppiaisen aikaan

Etenkin Venäjän suunnalta saapuu maamme hiihto- ja lomakeskuksiin useita turisteja juuri uudenvuoden ja loppiaisen aikoihin. Syy tähän ajoitukseen johtuu Venäläisestä uudenvuoden lomasta ja Venäläisestä joulusta, jotka molemmat ajoittuvat tammikuun alkuun. Suosittujen hiihto- ja lomakohteiden läheisyydessä sijaitsevien vuokramökkien kysynnässä ei siksi tapahdu voimakasta muutosta, vaan mökkien kysyntä pysyy korkealla myös loppiaisen jälkeisenä aikana. Tämä on hyvä muistaa omia loma-aikoja suunniteltaessa ja mökkivarauksia tehdessä.Tutustu tarjolla oleviin vuokramökkeihin esimerkiksi Mökit.fi:n majoitushaun avulla.