Majoitus Saariselällä vuokramökit ja lomamökit

Monipuolinen Saariselkä tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa


Saariselän tunturikylä sijaitsee valtatie 4 varrella Inarin, Savukosken ja Sodankylän kunnissa, osittain Urho Kekkosen kansallispuiston alueella. Saariselän alue kuuluu ehdottomasti maamme tunnetuimpien matkailukohteiden joukkoon tarjoten hyvät puitteet monimuotoisen loman viettoon koko perheelle. Suomen pohjoisimpaan hiihtokeskukseen Saariselälle on hyvät jatkoyhteydet bussilla Ivalon lentokentältä (30 km) sekä Rovaniemen rautatieasemalta (260 km). Saariselällä säännöllisesti liikennöivällä hiihtobussilla pääsee rinteisiin Kaunispään ja Iisakkipään tuntureilla, jotka sijaitsevat n. 1 km päässä kylästä.

Majoitus Saariselällä

Saariselällä voit varata lomamajoituksesi suoraan hiihtokeskuksen tuntumasta tai hieman kauempaa lähialueilta tunturimaisemista tai alueen vesistöjen ääreltä. Vuokramökit ja lomahuoneistot sekä muu majoitustarjonta löytyy helposti Mökit.fin tarjoaman majoitushaun avulla.

Ski Saariselkä

Saariselän perinteinen hiihtokeskus tarjoaa kaikentasoisille laskijoille yhteensä 15 rinnettä ja 5 hissiä. Pisimmällä rinteellä on pituutta 1300 m ja korkeuseroa 180 m. Lasten Lumimaasta löytyy harjoittelurinne, Werrneri-hiihtokoulu sekä nuotiopaikka ja laavu tarpeellisia tankkaustaukoja varten. Kaunispäältä lasketaan Suomen pisintä pulkkamäkeä alas peräti 1200 m, sekä Suomen pisintä Streetiä, joka sopii aloittelijoille että kokeneemmille laskijoille. Saariselän Snowpark soveltuu pienemmillekin twintippaajille, mutta haastavimmat ovat Naakka- ja Haukka-rinteet. Haastetta etsivälle laskettelijalle sopii esimerkiksi Iisakkipään musta Lunni-rinne tai Kaunispäällä olevan Pulmusen yläosan rinne, Freeride metsässä ja Skicross- radat. Kaunispäälle voi toki nousta täysin ilman aiettakaan lasketella, sillä huipun upeita näkymiä voi ihastella vaikkapa näköalaravintolassa aterioidessa.

Muita talviaktiviteetteja

Varmalumisen Saariselän ympäristössä kulkee 180 km latuverkosto, josta yli 30 km on valaistu. Maastohiihtokausi kestääkin Saariselällä lumetusjärjestelmän ansiosta lokakuusta jopa toukokuuhun asti. Lumiseen tunturiin pääsee Saariselällä myös opastetuilla safareilla moottorikelkkojen, porojen tai koiravaljakon kyydillä, ja revontulia katsomaan vaikkapa lumikengillä.

Muita aktiviteetteja Saariselän alueella

Saariselkä kuuluu UK-puisto-Sompio-Kemihaara-Natura 2000 -luonnonsuojelualueeseen tarjoten aktiviteetteja myös lumettomaan aikaan vuodesta. Helppokulkuiseen maastoon voi lähteä vaeltamaan omatoimisesti, mutta erämaa-alueelle tehdään myös vaelluksia Raja-Joosepista, Kiilopäältä ja Kemihaarasta. Pidemmälle vaeltavat voivat yöpyä autiomajassa tai varaustuvassa ja kokea todellista luonnon läheisyyttä. Inari-Saariselän alueelta löytyy lisäksi Lemmenjoen kansallispuisto. Luolista kiinnostunut löytää tutkittavaa mm. Inarinjärveltä ikuisenjäänkin ajalta.

Vesistöt

Kalastajia houkuttaa Saariselän alueelle vuosi toisensa jälkeen kalaisat ja kirkasvetiset vesistöt kuten Inarijärvi, Ivalojoki, Tenojoki ja Näätämöjoki. Hyviä kalasaaliita nousee myös mm. Ii-, Muddus-, Nitsi-, Paadar- ja Vuontisjärvistä sekä isoista harjuksistaan ja siioistaan tunnetusta Inarijärvestä, missä voi vetouistella. Erämaamökeissä järven saarissa on lounas- ja yöpymismahdollisuuksia kalamatkan venähtäessä. Vesilläolosta pitäville eräs kokeilemisen arvoinen aktiviteetti on koskenlasku kanooteilla tai kumiveneillä Lapin erämaajoissa. Rauhallisemmasta menosta pitävä voi lähteä jokiveneretkelle esimerkiksi Njurkulahden kylästä Ravadas-putouksien kautta Lemmenjoen Kultalaan. Mikäli retkeä haluaa hiukan pitkittää, Ravadasjärven autiotuvalla on myös ruuanlaittomahdollisuus.