Vietä 2018-2019 uusivuosi mökillä

2018-2019 uusi vuosi mökki
mökkivuokraus uutena vuotena varmistaa monipuolisen loman
Hiihto- ja talvikohteiden vuokramökit ovat kysyttyjä uudesta vuodesta aina loppiaiseen asti.
Tapoja uuden vuoden vastaanottoon on monia – toiset pitävät suuremmista tapahtumista, joissa riittää menoa ja meininkiä – toiset viihtyvät perheen kanssa – ja osa haluaa vetäytyä pois kaikesta hälinästä ja vilskeestä. Oikein valitusta lomakohteesta vuokrattu mökki tarjoaa sopivan ratkaisun oikeastaan minkä tyyppiseen uudenvuoden juhlintaan tahansa. Mikäli etsit rauhallista sijaintia, etkä ole halukas ajamaan tuntitolkulla tutustu suurimpien kaupunkien läheisyydessä oleviin järven- tai merenranta mökkeihin. Jos taas haluat toimintaa ja menoa vuoden vaihteeseen tutustu tunnettujen matkailukohteiden läheisyydessä sijaitseviin mökkeihin.

Monelle joulukauden töitä tehneelle työläiselle, uusivuosi toimii puolestaan loman alkamisajankohtana, joka usein jatkuu aina loppiaiseen asti.

Uusivuosi 2018-2019 ajoittuu alkuviikkoon:
Maanantai 31.12.2018 - Tiistai 1.1.2018 (uudenvuodenpäivä)

Uudenvuodenpäivä 1.1.2018 on yleinen vapaapäivä. Seuraava yleinen vapaa on loppiainen 6.1.

Uusi vuosi mökki ja pitkät vapaat

Uudenvuodenpäivän (1.1.) osuminen tiistaille ja loppiaisen osuminen saman viikon sunnuntaille (6.1.) mahdollistaa monille työssäkäyville esimerkiksi pitkän viikonvaihteen yhdellä vapaa päivällä (uuttavuotta edeltävä perjantai). Uutena vuotena matkaan aikovan on kuitenkin syytä tehdä matka- ja majoitusvarauksensa hyvissä ajoin sillä edellisellä viikolla alkaneet joululomat näkyvät vuokramökkien varaustilanteessa, etenkin suosituimpien hiihtokeskusten kohdalla.

Mökkivuokraus uusi vuosi - varaa matkasi ajoissa

Uuden vuoden aikaan mökkeilemään haluavan on syytä tehdä varauksena mahdollisimman hyvissä ajoin. Kotimaan yleisen lomakauden lisäksi, joulu ja uusi vuosi tuovat maahamme vuosittain myös useita tuhansia ulkomaisia matkailijoita, joista osa suuntaa niin ikään maamme hiihto- ja lomakohteisiin. Yleisen lomasesongin aiheuttamasta kävijäpiikistä johtuen, matkailijan on hyvä muistaa vahvistaa tekemänsä varaus ajallaan; lisäksi matkalle lähtiessä on hyvä ottaa mukaan tulosteet ja kopiot maksukuiteista ja vahvistuksista. Näin toimimalla lomalainen voi välttää ikävät yllätykset lomakohteessa.

Uusi vuosi mökki - mistäpäin majoitus kannattaa varata?

Jos olet lähdössä uuden vuoden viettoon sukulaisten tai kaveriporukan kanssa, voitte yhdessä valita kaikkia kiinnostavan matkakohteen, jonne kaikkien on myös helppo saapua. Tämän jälkeen voitte laatia listan vaatimuksista ja varustetasosta (sauna, takka, keittiö jne.), jotka mökiltä tulee löytyä. Varustetasosta tinkiminen tai listan pitäminen kohtuullisena auttaa tietysti kustannusten minimoinnissa, mutta mikäli vuoden vaihdetta haluaa juhlistaa näyttävämmissä merkeissä kannatta myös majapaikkaan satsata.

Varustetason ja mukavuuksien lisäksi mökin sijaintia voidaan miettiä myös sen mukaan mitä vuoden vaihteelta toivotaan. Useissa hiihto- ja matkailukeskuksissa on vuoden vaihteessa tarjolla runsaasti viihdettä ja menoa – näyttäviä ilotulituksia unohtamatta. Artisti ja aktiviteetti tarjontaan kannattaa siis kiinnittää huomiota jo lomakohdetta miettiessä. Lomakohteissa ei myöskään ole unohdettu lapsiperheitä, vaan kaikenikäisille lapsille löytyy tekemistä niin jouluviikolla, välipäivinä kuin vuoden vaihteen jälkeenkin.

Vuokramökkejä voit etsiä helposti Mökit.fi:n karttahaun avulla.