Mökit Tahko keskuksessa mahdollistavat monipuolisen loman

Nilsiän luonnonkauniiden järvimaisemien ansiosta mökkivuokraus Tahko –keskuksessa on vilkasta niin kesä- kuin talvikautenakin.

 
Nilsiä
Pohjois-Savo
6 Vuodepaikkaa
- m2
 
Nilsiä
Pohjois-Savo
8-9 Vuodepaikkaa
- m2
 
Nilsiä
Pohjois-Savo
6 Vuodepaikkaa
- m2
 
Nilsiä
Pohjois-Savo
4-8 Vuodepaikkaa
- m2

Tahko, Finland
vuokramökki tahko keskuksen tuntumassa
Tahkon vuokramökit sijaitsevat usein
näyttävissä järvimaisemissa.
Nilsiän järvimaisemista löytyy useita vuokramökkejä, jotka ovat Tahkolle suuntaavan matkailijan varattavissa. Tahkovuori sijaitsee Pohjois-Savon luonnonkauniissa järvimaisemissa, noin tunnin ajomatkan päässä Kuopiosta, Nurmeksesta ja Siilinjärveltä. Majoitus Tahko keskuksen alueella onnistuu vaivatta alueen laajan majoituskapasiteetin ansiosta. Mökit Tahko keskuksessa ovat hyvin varusteltuja ja ympärivuotiseen majoituskäyttöön suunniteltuja, joten mökin vuokraajalle on tarjolla varsin mukavat lomailupuitteet.

Majoitus ja mökkivuokraus Tahko keskuksessa

Useimmat vuokramökit Tahko keskuksen tuntumassa ovat varsin hyvin varusteltuja, ja soveltuvat myös vaativampaankin majoitustarpeeseen. Perinteisten lomamökkien lisäksi alueelta löytyy myös erityisiä luxusmökkejä, jotka sopivat hyvin erityistä mukavuutta etsivälle matkailijalle. Mökkivuokraus Tahko keskuksen alueella hoidetaan joko yksityisen vuokraajan tai keskusvaraamon kautta; joista suurin on Tahko.com, jolla on tarjottavaan noin 900 kohdetta.

Muut majoitusvaihtoehdot Tahkolla

Vaikka mökit Tahko keskuksessa ovat varsin suosittuja, löytyy alueelta muitakin majoitusvaihtoehtoja. Majoitus Tahko keskuksen tuntumassa on mahdollista esim. Holiday Club Tahkon tai Vietti Apartmentsin tai Golden Resortin tiloissa. Monet alueen hotellit sijaitsevat aivan rinteiden ja tapahtumapaikkojen tuntumassa, joten aktiivista lomaa kaipaavan kannattaa harkita myös näitä majoitusvaihtoehtoja.

Tahko Spa Kylpylä

Tahko Spa:n voidaan sanoa sijaitsevat lähes keskellä Tahkokeskusta. Spa tarjoaa matkailijan käyttöön kylpylä- ja ravintolapalveluita ympärivuoden, joten kylpylässä vierailun voi yhdistää hiihtomatkaan – tai vaihtoehtoisesti kylpylään voi tulla hiihtokauden ulkopuolella. Kylpylän allasosastolta löydät niin porealtaan, viihdealtaan kuin liukumäen, joten kyseessä on myös perhematkailuun hyvin sopiva kohde. Altaiden ja saunaosastojen lisäksi kylpylä tarjoaa matkailijan käyttöön myös kauneushoitolan palvelut, sisäliikunta mahdollisuudet sekä keilaradan. Kattava palvelu- ja aktiviteettitarjonta mahdollistaakin mukavan loman vieton säistä riippumatta. Majoitus Tahko Spassa onnistuu kylpylän yhteydessä toimivassa hotellissa, mutta monet kylpylän palveluista ovat myös Span ulkopuolelle majoittuvien vieraiden käytössä.

Aktiviteetit Tahkolla

Aktiviteettiensa puolesta Tahko on varsin monipuolinen kohde kotimaan matkailusta kiinnostuneelle. Kuten alla olevasta listauksesta näet vuokrattavat mökit Tahko keskuksesta, mahdollistavat varsin monipuolisen loman vieton, vuodenajasta riippumatta. Talvella Tahkon aktiviteetteihin kuuluvat mm.: Maastohiihto, retkiluistelu, lumikenkäilyä, moottorikelkkailu, ulkorata-ammunta, jäärata ajo, ilmatyynyalus ajelut, keilausta, ratsastus ja mönkijä-safarit.

Kesällä aktiviteetteja ovat mm.: Kalastus, keilaus, street golf, tennis, veneily ja melonta, vesihiihto, maastopyöräily, patikointi ja sauvakävely; lisäksi tarjolla on myös köysiseikkailua, mönkijäsafareita ja paintballia.

Runsaan aktiviteetti ja palvelutarjonnan vuoksi Tahkolla kelpaa viettää niin joululomaa, hiihtolomaa kuin vaikkapa pääsiäistä tai juhannusta.


Golf ja maastopyöräily Tahkolla

Viimevuosien aikana Tahko on nostanut suosiotaan myös Golf ja maastopyöräilyharrastajien keskuudessa. Golfia Tahkolla voi pelata joko vuonna 2000 valmistuneessa Tahko OldCourse -kentällä tai uudella Tahko NewCourse -kentällä. Maastopyöräilyn ystävät tuntevat Tahkon puolestaan vuosittain järjestettävästä Tahko MTB -tapahtumasta (järjestetty vuodesta 1999), joka kokoaa maastopyöräilyn harrastajat Tahkolle. Sekä Golf että maastopyöräilytapahtumien aikaan vuokramökit Tahko keskuksessa ovat varsin kysyttyjä, joten omat varaukset on syytä tehdä hyvissä ajoin etukäteen.

Liikenneyhteydet Tahkolle ja Nilsiään

Lähin lentokenttä sijaitsee Kuopion Rissalassa. Tahkolla tai Nilsiässä ei ole omaa rautatieasemaa vaan lähimmät löytyvät Siilinjärveltä ja Kuopiosta. Linja-autoasema löytyy Nilsiässä. Onnibus linja-autoyhtiö järjestää kuljetusta Tahkolle ainakin Turku-Helsinki-Tahko reitillä. Katso ja tutustu tarkemmin heidän sivuiltaan.

Hiihtokeskus Tahko

Tahkon laskettelu- ja hiihtokeskus sijaitsee n. 10 km päässä Nilsiän keskustasta. Hiihtokeskuksen alueelta matkailija löytää tarvitsemansa majoitus- ja ravintopalvelut kuin turisti-infonkin. Tunnetuksi Tahko on tullut laskettelurinteistään, joita on tarjolla 23 kpl. Pisin rinne on 1100 metriä pitkä ja korkeuseroakin on parhaimmillaan 200 metriä. Lapsiakaan Tahkolla ei ole unohdettu, sillä lapset voivat aluksi kurvailla omassa rinteessään ja taitojen karttuessa lähteä hakemaan haasteita muista rinteistä. Myös keskuksen hissikapasiteetti on kunnossa, sillä matkailijoiden käytössä on yhteensä 15 hissiä.

Tahkon tarina alkoi 1968 jolloin rinteet avattiin. 1970-luvulla Tahkolle saatiin ensimmäinen hissi ja 1980-luvulla majoituspalveluita alkoi ilmestyä kohteen ympärille. Tänäpäivänä Tahko mielletään yhdeksi maamme parhaista hiihtokeskuksista, jossa on rinteiden lisäksi tarjolla noin 79 km hiihtolatuja hikilautoja lykkiville. Ladut tarjoavat hienoja maisemia ja voihan reittien varrella pistäytyä latukahviloissa joita on kaksi tai sitten omia eväitä ”naatiskellen” laavuissa. Alueen ilta elämästä voit puolestaan nauttia Tahkon 1200 paikkaisessa Piazzassa, jossa matkailijoita viihdyttävät maamme ykkösartistit.

Tahkon alueen majoitustarjontaan tutustut helposti Mökit.fi:n karttahaulla.