Kotimaan matkailu ja kiinnostavat käyntikohteet

Saaristo on kotimaan matkailun kestosuosikki
Kotimaan matkailua voi suorittaa niin kaupungissa kuin saaristossakin
Kotimaan matkailu tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet esimerkiksi maamme historian ja kansallismaisemien tutkimiseen. Erilaisiin käyntikohteisiin ja museoihin tutustumisen voi hyvinkin yhdistää rentouttavaan luonnon helmassa vietettävään caravan- tai mökkilomaan.

Matkailu ja majoittuminen kotimaassa
Majoittuminen kotimaassa on helppoa ja vuokrattavia lomamökkejä on saatavilla tasaisesti ympäri maata, jolloin matkailija pystyy majoittumaan esimerkiksi kiinnostavan käyntikohteen lähialueille. Mikäli matkasi määränpäänä ei ole hiihtokeskus vaan olet suuntaamassa esimerkiksi kansallismaisemia ihailemaan, kannattaa majoitus etenkin talvikaudella varata hiihtokeskusten ulkopuolelta. Näin toimimalla säästät majoituskuluissa, sekä voit majoittua hieman rauhallisemmissa oloissa.

Vinkit kotimaan matkailuun
1. Etenkin Pohjois-Suomeen suuntaavan matkailijan on hyvä muistaa, että etäisyydet eri kohteiden välillä saattavat olla melkoiset. Tästä syystä lomalla kannattaa tutustua huolellisesti yhteen tai kahteen kohteeseen.

2. Mikäli päätät lomasi aikana vierailla Kansallispuistoissa, selvitä huolellisesti mitä kaikkea puistoissa saa tehdä; ja mitä varusteita mahdollisesti tarvitset mukanasi.

3. Hyödynnä kotimaan matkailun tarjoama mahdollisuus paikkatietämyksesi avartamiseen ja tutustu myös käyntikohteen ympäristöön. Esimerkiksi monet historialliset käyntikohteet sijaitsevat lyhyiden matkojen päässä vanhoista kaupungeista tai vanhoista satamista.

4. Muista jättää myös aikaan varsinaiseen lomailuun. Mikäli päätät vierailla useammissa käyntikohteissa lomasi aikana, varmista ettei suurin osa lomasta kulu käyntikohteiden välillä matkustamiseen.

Katso vinkkejä kotimaan matkailuun


- Fiskarsin Ruukki
- Lapin retki- ja vaelluskohteet
- Etelä-Suomen vaelluskohteet
- Lapin ruskaretket
- Talviuintikohteet
- Maamme vanhat kaupungit
- Karhunkierros
- Keski-Suomen vaelluskoheet
Suomen kosket ja vesiputoukset
- Suomen viinitilat
Maamme pienpanimot
- Suomen parhaat kalapaikat
- Mitä jokamiehenoikeudet mahdollistavat
- Turun Ruissalo käyntikohteena
- Suuntaa Nuuksioon
- Saariston rengastie