Vuokrattavat mökit ja majoitus Nilsiä

Pohjois-Savon maakunnan järvimaisemissa sijaitseva Nilsiän alue tunnetaan ehkä parhaiten Tahkon hiihtokeskuksesta, joka sijaitsee n. 65 km päässä Kuopiosta koilliseen. Nilsiään on helppo saapua, sillä se sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella. Matkailija voi majoittua esim. Tahkon alueella ja Mökit.fi:n karttahaun avulla voit selailla yksityistä Nilsiän sekä lähikuntien vuokramökkitarjontaa. Tältä sivulta pääset alkuun.

Tahkonrinteet

Tahkonrinteet löytyvät osoitteesta Tahkolaaksontie 1, 73310 Tahko, vain n. 10 km päästä Nilsiän keskustasta. Tahkolla voi harrastaa ympäri vuoden hyvin monipuolisesti, ja alueelle pääsee helposti SkiBussilla Nilsiästä. Tahkovuoren rinteillä lasketellaan ja lumilautailllaan yhteensä 24 huolletussa rinteessä, joissa korkeuseroa löytyy jopa 200 m. Pisimmät rinteet ovat yli 1000 m pitkiä, mutta Tahkon huipulle kuljettaa 15 hissiä, joista 2 on 4 hengen tuolihissiä. Tuolihissi vie myös Tahko Parkin reileihin ja megahyppyreihin. Kaikentasoisille termppuilijoille haastetta tarjoaa lisäksi Länsirinteillä oleva Jukulautastriitti. Lapsia viihdyttää Werneri Parkin rinteet, suksikaruselli sekä napakelkka, ja ylös rinteisiin kuskaa mattohissi. Oheispalveluita Tahkolla tarjoaa lukuisat rinneravintolat, 2 ruokakauppaa, suksihuolto, 3 välinevuokraamoa sekä monipuolinen älykorttiin perustuva rinnelippujärjestelmä.

Tahko

Lomailijalle löytyy tekemistä myös Tahkovuoren ympäristön maastosta esimerkiksi hiihtoladuilta, moottorikelkkareiteiltä tai mönkijäsafareilta. Tahkolla voi kesäaikaan pelata lisäksi golfia 2 täysmittaisella kentällä, treenata pyöräilyreiteillä taikka ratsastaa. Vaellusreitit vievät mm. luonnonsuojelualueille. Suosittuja lomanviettotapoja Nilsiän ja Tahkon alueella ovat niin ikään kalastus, veneily, risteilyt Syvärijärvellä sekä melontaretket saariin. Järviä on alueella runsaasti, joten seudulla on myös useita uimarantoja. Virkistyskylpylä Tahko Spa:sta lomailija löytää uima-altaiden lisäksi keilahallin ja kuntosalin.

Tapahtumatarjontaa Tahkovuorella

Tahkovuori on tunnettu MTB-pyöräilytapahtumistaan sekä Oktoberfest-juhlistaan syksyisin. Talvitapahtumista mainittakoon Snowboarding Finnish Open, joille osallistuu myös kansainvälisiä kärkilautailijoita. Muita urheilun ystävien kokoontumisia ovat Extreme Run ja Tahko triathlon.

Tutustumisen arvoisia kohteita

Luonnosta ja retkeilystä kiinnostuneita matkailijoita vetää Huutavanholman lehtojensuojelualueen lisäksi Pisan luonnonsuojelualueella sijaitsevan 270 m korkean Pisavuoren näköalatornit, joista on upeat näkymät jylhiin vaaramaisemiin. Pisa kuuluu Natura 2000 -suojelualueverkostoon. Veneilystä tai melonnasta kiinnostuneiden kannattaa tutustua erityisesti Nilsiän reittiin, joka kuuluu Vuoksen vesistöön. Reitti alkaa Kajaanin seudulta ja kulkee kolmen sulkukanavan kautta päättyen Kallaveteen. Muita tutustumisen arvoisia kohteita ovat Syvärijärvellä, aivan lomakeskus Tahkovuoren lähellä sijaitseva leiri- ja kurssikeskus Aholansaari, sekä Louhosareena. Areenalla järjestetään kesäisin korkeatasoisia konserttti- ja oopperaesityksiä, joita katsomaan mahtuu jopa 2000 musiikin ystävää.

Liikenneyhteydet

Tahkon lähin lentokenttä löytyy n. 60 km päästä, Kuopion Rissalasta, jonne esim. lento Helsingistä kestää vajaan tunnin. Jatkoyhteys edelleen Tahkolle hoituu kimppataksilla. Nilsiää lähimmät rautatieasemat sijaitsevat Kuopiossa sekä Siilinjärvellä n. 40 km Tahkolta. Kuopiossa rautatie- ja linja-autoasema sijaitsevat kätevästi vierekkäin, joten jatkoyhteys Tahkolle järjestyy helposti joko bussilla tai kiinteähintaisella kutsutaksilla. Omalla autolla Tahkolle pääsee helpoimmin esim. Helsingin suunnalta Hämeenlinnan ja Mikkelin kautta E75/4-, 5- ja 75-teitä pitkin. Ajomatkaa tulee n. 450 km.


Nilsiä
Pohjois-Savo
8 Vuodepaikkaa
Viikko: 1540 eur

Nilsiä
Pohjois-Savo
4-8 Vuodepaikkaa
Viikko: 385 eur
Hiihtokeskukseen: 15 km

Nilsiä
Pohjois-Savo
9 Vuodepaikkaa
Viikko: 1026 eur

Nilsiä
Pohjois-Savo
8 Vuodepaikkaa
Viikko: 490 eur
Hiihtokeskukseen: 2 km

Nilsiä
Pohjois-Savo
6 Vuodepaikkaa
Viikko: 595 eur

Nilsiä
Pohjois-Savo
8-9 Vuodepaikkaa
Viikko: 700 eur
Hiihtokeskukseen: 1.5 km

Nilsiä
Pohjois-Savo
10 Vuodepaikkaa
Viikko: 2800 eur
Hiihtokeskukseen: 0.4 km

Nilsiä
Pohjois-Savo
4-9 Vuodepaikkaa
Viikko: 693 eur

Nilsiä
Pohjois-Savo
8 Vuodepaikkaa
Viikko: 840 eur

Nilsiä
Pohjois-Savo
6 Vuodepaikkaa
Viikko: 763 eur