Majoitus Kasurila -keskuksen läheisyydessä

Mökkivuokraus Kasurila -keskuksen järvimaisemissa käy aktiivisena niin kesä- kuin talvikaudellakin.

 
Kuopio
Pohjois-Savo
4+4 Vuodepaikkaa
75 m2
 
Kuopio
Pohjois-Savo
2-6 Vuodepaikkaa
- m2
 
Kuopio
Pohjois-Savo
4+4 Vuodepaikkaa
100 m2
 
Kuopio
Pohjois-Savo
4+3 Vuodepaikkaa
80 m2

Matkailijan kannalta Pohjois-Savon järvimaisemissa, Kuopion kaupungin ja Siilinjärven läheisyydestä löytyvä Kasurila sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella. Mökit Kasurila -keskuksen lähialueella puolestaan mahdollistavat viihtyisän loman vieton niin kesä- kuin talvikaudellakin. Alueen monipuolisten harrastusmahdollisuuksien ansiosta vuokramökit Kasurila -keskuksen alueella ovat kysyttyjä, etenkin vilkkaimpien matkailusesonkien aikana. Alueelle suuntaavan matkailijan onneksi, Kuopion ja lähialueiden lomamökkitarjonta on kuitenkin suhteellisen kattavaa, joten matkailija voi valita omaan varustetasoon ja matkabudjettiin sopivan mökin vuokrailmoituksia vertailemalla. Mökkivuokraus Kasurila -keskuksen alueella on helppoa, sillä useilla alueella toimivilla keskusvaraamoilla on käytössään sähköiset varausjärjestelmät. Lomamökit Kasurila -keskuksen alueelta löydät helposti Mökit.fi:n karttahaun avulla.

Majoitus Kasurilan lähialueilla
Muun muassa Siilinjärven keskustassa sijaitsevat Hotelli ja Villa Sandels. Hiihtoladuille on matkaa 100 m ja Kasurilan hiihtokeskukseen 4 km. Kuopion lentokentälle ajaa vartissa hotellilta. Spa Hotel Kunnonpaikka on Järvi-Suomen alueella 8,5 km päässä Kasurilasta. Hotellissa voi kesäisin rentoutua terassilla järvinäkymin. Hotellilta ajaa 10 minuutissa Kuopion keskustaan.

Majoitus 10-17 km etäisyydellä Kasurilasta
Iso-Valkeisen rannalla 5 km Kuopiosta sijaitsee Finlandia Hotel Isovalkeinen. Hotellin rantasaunalla on myös kuntosali ja poreallas. Kuopion lentokentälle ajaa alle puolessa tunnissa. Villa Prud sijaitsee asuinalueella Kuopiossa Pieni-Valkeisen ja Iso-Valkeisen tuntumassa, ja hiekkarannalle on lyhyt kävelymatka. Kuopion keskustaan on 5 km, jonne voi polkaista vaikkapa hotellilta vuokratulla polkupyörällä. Best Western Hotel Savoniasta on 17 km Kasurilaan, sekä 2 km Kuopion keskustaan ja Itä-Suomen yliopistolle. Se on myös lähellä Puijon tornia ja Puijonlaakson mäkihyppytorneja. Lähistöllä on mahdollisuus pelata golfia.

Majoitusta yksityisiltä tarjoavat mm.
B&B Kotikallio, Väänälänranta, Kallaveden rannalla 16 km Siilinjärveltä. Majoittujalle on tarjolla ranta- ja savusauna, sekä mahdollisuus meloa, soutaa, kalastaa, hiihtää, moottorikelkkailla, vaeltaa lumikengillä sekä lähteä veneristeilylle. Kuopion keskustaan on matkaa 34 km ja Kuopion/ Rissalan lentokentälle 27,5 km. Kasurilan lomamökit tarjoaa paritaloja ja Kohtirannan lomamökit ovat Juurusveden rannalla Murtolahdessa, josta on talvisin jäätie Kasurilaan. Lisää majoitusvaihttoehtoja voi katsoa Siilinjärven kunnan kotisivuilta.

Hiihtokeskus Kasurila
Hiihtokeskus Kasurila sijaitsee osoitteessa Viitonen 1920, Siilinjärvi. Keskustaan on matkaa noin 4 km. Koko perheen Kasurila tarjoaa yhteensä 8 rinnettä ja hissit, jotka ovat avoinna sää- ja lumiolosuhteista riippuen. Rinteillä on korkeuseroa 86-102 m. Suorituspaikoissa on runsaasti hyppyreitä, super pipe (100 m) ja reilejä, ja rinteestä löytyy myös Snow Park sekä Werneri-seikkailureitti pienimmille seikkailijoille. Hhiihtokoulusta saa tarvittaessa opetusta maasto- ja alppihiihdossa, lumilautailussa ja telemarkissa. Koulu järjestää myös yritysten liikuntapäiviä ja muita tapahtumia, kuten helmi-maaliskuulla esim. Suomi Slalom sekä Savon Sanomat laskiaisrieha. Hiihtokeskuspalveluista löytyy mm. välinevuokraamo/ skishop ja suksihuolto, josta voi vuokrata sukset monoineen ja sauvoineen, kypärät, lumilaudat ja snowbladet. Kahviosta saa juomia kuumana tai kylmänä sekä pikkunälkään hampurilaisia, leivonnaisia ym syötävää.

Aktiviteetit
Kasurilan ja Kuopion alue tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa niin kesä- kuin talvikaudella. Alueen järvimaisemat luovat hyvät puitteet niin luontomatkailusta, kalastuksesta kuin veneilystä ja melonnasta pitäville matkailijoille. Lisäksi Kasurilan alueelta löytyy myös Golf -kenttä.

Ladut, hyppyrimäet ja kuntopolut
Ns. Kuilun hyppyrimäet eli Patakukkulan talviliikuntakeskus sijaitsee keskustassa moottoritien ja 75-kantatien risteyksessä. Mäkikeskuksesta pääsee suoraan Patakukkulan 0,4-10 km mittaisille laduille, jotka soveltuvat niin perinteiseen kuin vapaaseenkin hiihtotyyliin. Joittenkin latujen varrella on laavu tai maja. Ssaarimaastossa pujottelee Paasisalon latu.Osa laduista on valaistu, ja vaativimmat löytyvät laskettelukeskuksesta. Siilinlahden 7-10 km jääladut kiertävät rantojen läheidyydessä tai Tomperin saarelle, jossa on nuotiopaikka ja kota.

Kesäaikaan
Metsäkoulun 1,7 km:n ladun varrelta löytyy luontopolku tietorasteineen, ja Patakukkulan 4,1 km luontopolun varrella on 17 rastia. Kartat laduista ja luontopoluista voi noutaa ilmaiseksi kunnantalolta, ja lisätietoa voi lukea Siilinjärven kunnan sivuilta.

Kesäaikaan lomailevalle
Kalamiehille tietoon, että Pohjois-Savon suurin järvi Kuopiossa ja Siilinjärvellä on Kallavesi. Iso-Kalla muodostuu Kallavedestä ja muista samassa tasossa olevista järvialtaista, ja se on 898 km2 laajuinen. Yleisin kalalaji on hauki. Kuhaa, ahventa ja lahnaa voi pyytää myös esim. Juurusvesi-Akonvesi-järveltä ja Siilinjoelta. Golffaamisesta kiinnostuneet löytävät Kuopion keskustasta pohjoiseen 15 min ajomatkan päästä TarinaGolfin golfkeskuksen, jossa on kaksi erilaista 18-reikäistä kenttää. TarinaGolfissa on myös harjoitusalueet, klubi-ravintola rantasaunoineen, pro shop KauppaTarina ja golf-opetuspalvelut JEGOLF ACADEMY.

Luonnonnähtävyyksiä Siilinjärvellä
Kasveista kiinnostuneille luontokävijöille löytyy Siilinjärveltä mm. valtakunnalliseen harjujensuojeluohjelmaan kuuluva Tarinaharju-Patakukkulan luontopolku. Alueella on harvinaista kasvillisuutta, mm. uhanalainen harjumasmalo. Taiteesta pitäville silmänruokaa tarjoaa moottoritien varrella kallionkielekkeelle oleva kuvanveistäjä Pekka Jylhän Kultainen kauris -veistoksen, joka on osa vt 5:n MaisemaGalleriaa. Katso lisää nähtävyyksiä Siilinjärven sivuilta.

Liikenneyhteydet Kasurilaan
Kasurilan laskettelukeskus sijaitsee Siilinjärvellä MT 559 (Viitonen) varrella n. 20 km Kuopiosta pohjoiseen. Navigattorissa paikka löytyy osoitteella: Viitonen 1920 Siilinjärvi. Kuopion lentoasemalle sekä rautatieasemalle on hiihtokeskuksesta matkaa alle 10 km. Kasurilaan voi lisäksi saapua myös Kuopion liikenteen bussilla 31 ja Pohjolan Liikenteen bussilla 35. Paikallisbusseilla pääsee rinteille saakka.