Vuokramökki pääsiäiseksi 2019 - hiihtokeskuksesta, saaristosta tai vaikkapa Ahvenanmaalta

pääsiäinen mökki ahvenanmaan rannikolta
Pääsiäisloman aikaan matkat suuntautuvat yleensä hiihtokeskuksiin tai saaristoon
Pääsiäinen ja Vappu ovat aikaa jolloin talvi hellittää ja kevät monesti alkaa. Vuonna 2019 pääsiäinen mahdollistaa jälleen pidennetyn viikonvaihteen tai viikonkin mittaisen loman viettämisen.
Kuten aina ennenkin myös vuonna 2019 pääsiäistä edeltävä perjantai (pitkäperjantai) ja pääsiäissunnuntaita seuraava maanantai (2. pääsiäispäivä) ovat yleisiä vapaapäiviä, jonka vuoksi pääsiäisen vuokramökit ovat varsin kysyttyjä.

Pääsiäisloma 2019

Pääsiäinen 2019, osuu viikoille 16 ja 17
- Pitkäperjantai (vapaapäivä): perjantai 19.4.2019
- Lankalauantai: 20.4.2019
- Pääsiäispäivä: sunnuntai 21.4.2019
- 2. Pääsiäispäivä (vapaapäivä): maanantai 22.4.2019

Pääsiäisen jälkeen, viikolla 18 vietetään Vappua.


Pääsiäinen matka kevään viimeisille lumille

Monena vuonna Etelä-Suomesta lumet ovat jo sulaneet huhtikuun loppupuolelle tultaessa. Tästä syystä monen etelä-suomalaisen pääsiäis matka suuntautuukin Pohjois-Suomen hiihtokeskusten suuntaan, jossa laskettelu ja hiihto on usein mahdollista vielä pääsiäisen ja vapun aikaan.

Pääsiäinen mökki Rukalta

Useana vuonna Rukan hiihtokeskus on ollut yksi pääsiäisen suosituimpia kohteita. Mikäli päätät suunnata pääsiäisenä Rukalle muista varata tarvitsemasi majoitus riittävän aikaisin, sillä yhteen viikonvaihteeseen keskittyvä pääsiäinen aiheuttaa aina nousua vuokramökkien kysynnässä.

Tutustu Rukan ja Kuusamon vuokramökkeihin tästä

Pääsiäinen mökki Ylläkseltä

Toinen viimevuosien suosikki kohde pääsiäisenä on ollut Ylläksen hiihtokeskus. Lyhyestä pääsiäiskaudesta johtuen myös Ylläksen mökkivuokraus käy tavallista vilkkaampana , joten nopeat varaajat palkitaan. 


Katso Ylläksen ja Kittilän alueen vuokramökit tästä

Pääsiäinen mökit ja lumitilanne

Kun suunnittelet matkaa hiihtokeskukseen pääsiäisen ajaksi, seuraa hiihtokeskusten ilmoittelua lumi- ja rinnetilanteista. Mikäli keskuksessa on enää auki vain muutama rinne tai latu, osaat paremmin varautua mahdollisiin ruuhkiin.


Pääsiäinen matkailu - saaristo tuo vaihtoetoja

Jos pääsiäisen aikaan laskettelu- ja hiihtokiintiösi on jo täysi – tai haluat vaihtelua pääsiäisen viettoon, voit suunnata esimerkiksi saaristoon, jossa kevät on usein edennyt selvästi muuta maata pidemmälle. Keväisin ja pääsiäisen aikaan saaristo tarjoaa myös hyvät puitteet esimerkiksi kalastusta harrastavalle matkailijalle.

Turun Saaristosta löytyviin vuokramökkeihin voit tutustua tästä


Vaihtoehtoa kaipaavalle - Pääsiäinen Ahvenanmaalla

Pääsiäisen ajaksi voi lähteä myös Ahvenanmaalle viettämään pitkää viikonvaihdetta tai lomaviikkoa. Hieman Eteläisemmästä sijainnistaan johtuen Ahvenanmaalla kevät on pääsiäisen aikaan edennyt jo selvästä Manner-Suomea pidemmälle, jolloin lomailijaa odottaa varsin mukavat saaristomaisemat.

Tutustu Ahvenanmaan kohteisiin tästä