Rauhalahti - 5 tähden leirintäalue ja matkailukeskus

Rauhalahti tarjoa viihtyisät puitteet loman viettoon, vain 6 km Kuopiosta
Savon sydämessä, vain 6 km Kuopion keskustasta Kallaveden suuntaan sijaitsee 5 tähden leirintä- ja matkailukeskus Rauhalahti. Osoitteesta Rauhankatu 3, 70700 Kuopio löytyvässä Rauhalahdessa voi majoittua ympärivuotisesti, mutta talvikaudella leirintäalue on avoinna vain osin. Matkailijaa palvelee Rauhalahden alueella mm. Kylpylähotelli Rauhalahti, kesäisin avoinna oleva elintarvikekauppa, Minishop, ja lähistöllä on myös ostoskeskus palveluineen.

Leirintäalueen palvelut

Leirintäalueen huoltorakennuksissa on lomailijan käytössä WC:t ja suihkut, joissa on myös liikuntrajoitteiset huomioitu. Huoltorakennuksista löytyy omatoimiseen ruokailuun varatut keittiö- ja ruokailutilat, pyykinpesu- ja kuivaushuoneet, TV- ja oleskelutilat. Rauhalahdessa majoittuja voi vuokrata käyttöönsä lisäksi lukollisen jääkaapin tai tallelokeron ja käyttää autonpesupaikkaa.

Majoittuminen mökeissä ja huviloissa

Rauhalahdessa on majoitustiloja eri kokoisissa ja tasoisissa mökeissä tai huviloissa oman mieltymyksen ja budjetin mukaisesti yhteensä jopa n. 3000 henkilölle. Pienimmässä leirintämökissä on tilaa 6 m2 ja makuutilat 2 hlölle, jolloin WC:t, suihkut ja muut palvelut löytyvät läheisistä huoltorakennuksista. Ylellisintä lomanviettoa tarjoaa leirintäalueella mm. ympäri vuoden varattavissa oleva 6 hengen lomahuvila, jossa on 2 kerrosta ja tilaa 89 m2. Huoneita on 3, ja huvilaan mahtuu tarvittaessa lisävuode 2 henkilölle. Täysin varustellussa huvilassa on myös laitteet musiikin kuunteluun sekä elokuvien katseluun ja toimiva Wlan vaikkapa kokouksen pitämistä varten. Huvilassa voi hoitaa tarjoilun itse tai tilata sen alueen ravintolapalveluista.

Caravan- ja telttailualueet

Rauhalahdessa on matkailuajoneuvolle iso puistomainen 38 ha Caravan-alue, jossa on 237 sähköistettyä ja asfaltoitua paikkaa. Paikoista 102 on varustettu myös vesiliitännällä. Karavaanareiden käytössä olevat WC- ja suihkutilat löytyvät n. 100 m päästä, kuin myös kemiallisen WC:n ja harmaan veden tyhjennyspiste. Rauhalahden tasaiselle teltta-alueelle mahtuu n. 300 telttaa. Turvallisuutta ja helppoutta lomailuun tuo lukollisen jääkaapin tai tallelokeron vuokrausmahdollisuus majoituksen ajaksi.

Saunat

Matkailukeskus Rauhalahden saunat sijaitsevat kauniin Kallaveden rannalla, leirintäalueen yleisen uimarannan äärellä. Vuokrattavissa on 3 rantasaunaa, joista 2 ovat pienempiä ja perhesaunomiseen soveltuvia. Kolmas on n. 8 saunojalle sopiva Kartanon sauna. Pienimuotoiseen kokoontumiseenkin sopivassa saunarakennuksessa on takkatupa, jääkaappi, terassi sekä oma rantalaituri, mnistä on helppo pulahtaa virkistävään järveen löylyjen välillä. Rauhalahdessa on myös mahdollisuus päästä perinne- ja savusaunaan.

Ruokailumahdollisuudet

Majoittuja voi tilata kesäravintolasta mökkiaamiaiselle vastapaistettuja patonkeja ja leipää ja ostaa aamiaisen ja lounaan lisäksi kahviotuotteita sekä lounas- ja päivällistarjoilua. Tarjottavaa löytyy hampurilaisista ja pizzoista pihveihin. Ravintolassa on A-oikeudet, kesäkaraokea, ulkobaari aurinkoterassilla sekä tapahtumateltta. Lisää ruokailuvaihtoehtoja löytyy Kylpylähotelli Rauhalahdesta, missä on tarjolla neljän erilaisen ravintolan aamiais-, lounas- ja päivällisbuffet, a la carte -listat sekä Scanburger.

Kokoontumiset ja tilaisuudet

Kaunista kesäiltaa voi viettää yhdessä ystävien kanssa vaikka makkaraa paistellen mukavasti Nuottakodalla. Kodan keskellä olevaa tulipaikkaa kiertää penkit ja joka suunnasta näkyy Kallavesi, sillä kota sijaitsee pienessä saaressa. Silta saareen lähtee uimarannalta. Mikäli on kyse isommasta kokouksesta tai tilaisuudesta, eikä Nuottakota tai lomahuvilan tilat ja varustelu riitä tarjoiluun, sen voi järjestää myös Rauhalahden Kesäravintolassa tai juhlateltassa ulkona. Aktiviteettia tai ohjelmaa tarvittaessa voi kääntyä esimerkiksi paikallisen SeikkailuKuopion ohjelmapalvelujen puoleen.

Lapsiperheen unelma

Rauhalahdessa on perheen pienimmille useita ulko- ja sisäleikkipaikkoja erilaisine välineineen. Leirintäalueen uimaranta on lapsiystävällisesti loiva ja hiekkapohjainen, ja kylpylästä löytyy myös lasten altaat ja liukumäkiä. Lähimpään liikuntaseikkailupuisto HopLoppiin on matkaa vain 2 km ja SuperPark Corner Pitkälahti löytyy 5 km päästä.

Aktiviteetteja

Rennompaa koko perheen ohjelmaa tarjoaa Rauhalahden kesäteatteri, mutta matkailukeskus Rauhalahden alue sopii hyvin aktiiviseenkin perhelomailuun. Kaikenikäisille minigolfaajille löytyy 18-reikäinen rata kauniista maastosta ja Rauhalahti Bowling tarjoaa kaikentasoisille harrastajille keilailumahdollisuuden. Matkailukeskuksen ja Kylpylähotellin välillä kulkee myös 10 korin harrastajatasoinen frisbeegolf-rata, jonka peliväylät ovat 32-50 -metrisiä ja vapaasti pelaajien käytössä. Välineitä voi vuokrata molemmista vastaanotoista. Myös Tenniskeskus ja Tennisforum (kuplahalli) löytyvät Rauhalahden alueelta. Kesällä järjestetään melontaretkiä Kallaveden kauniissa saaristossa sekä vauhdikkaampia vesijetti- ja mönkijäsafareita. Talvella sään niin salliessa hiihdetään ja moottorikelkkaillaan Kallaveden jäällä tai maastossa. Myös elävän musiikin ja tanssin ystävät löytävät Rauhalahteen ympäri vuoden.

Kuopion aktiviteetteja

Rauhalahden leirintäalueen aktiviteettien lisäksi Kuopion mahdollisuudetkin ovat lähellä. Lyhyt matka taittuu oman auton sijaan myös paikallisbussin kyydissä taikka laivalla risteillen. Aito Kuopion tori on käymisen arvoinen paikka makoisine kalakukkoineen, ja ostoksia voi tehdä kätevästi alueen kaupoissa. Kuopiossa on myös runsasta kulttuuritarjontaa ja iltatapahtumia kesäisin sekä Puijon tarjoamat harrastusmahdollisuudet ja tapahtumat. Kuopion golf-kentät tarjoavat luonnonläheistä liikuntaa järvimaisemissa täyspitkällä radalla, ja vain tunnin ajomatkan päässä Kuopiosta sijaitsee lisäksi Tahkon matkailukeskus laskettelurinteineen. Laivaristeilyille mielivä pääsee matkustajasatamasta mm. Savonlinnaan, jonne on tietä pitkin matkaa 160 km.

Liikenneyhteydet

Matkailukeskus Rauhalahteen on helppo tulla joka puolelta Suomea. Rauhalahteen on Kuopion lentokentältä, Rissalasta 23 km ja rautatie-/ linja-autoasemalta 6 km. Loppumatka leirintäalueelle taittuu helposti taksilla, mutta myös paikallisbussilla Kuopion keskustasta kauppatorilta. Rauhalahden pysäkki on hotellin pihassa. Omalla autolla Rauhalahteen pääsee etelästä ja pohjoisesta 5- ja E63 -teitä, idästä ja lännestä 9- ja E63 -teitä, sekä teitä 77 ja 79 pitkin. Helsingistä on Rauhalahteen matkaa 400 km, Tampereelta 300 km ja Oulusta 290 km. Kesäisin matkailukeskukseen voi saapua myös veneellä.