Hiihtokeskusmökit

Hiihtokeskusmökit sijaitsevat useimmiten aivan rinteiden ja hiihtolatujen välittömässä läheisyydessä.
Monesti hiihtokeskusmökit ovat tilavia ja soveltuvat isommankin ryhmän majoittamiseen laskettelumatkalla, jolloin koko seurue voi halutessaan majoittua samassa mökissä. Rinteiden ja hiihtolatujen välittömässä läheisyydessä sijaitsevat mökit ovat suosittuja etenkin laskettelukaudella ja talven lomakausina, jolloin kysyntä hiihtokeskusten mökkitarjonnasta on vilkkainta. Hiihtokeskuskusten yhteydessä sijaitsevat isot luksushuvilat ovat myös tulleet yhä suositummiksi, kun lomailijoiden vaatimustaso noussut. Hiihtokeskuksen välittömässä läheisyydessä majoittuminen luonnollisesti helpottaa loman viettoa kun matka laskettelurinteeseen pysyy vähintäänkin kohtuullisena.

Majoittuminen hiihtokeskusten läheisyydessä

Myös yksityiset vuokraajat välittävät mökkejä hiihtokeskusten läheisyydestä. Useimmiten yksityisien välittäjien tarjoamat hiihtokeskusmökit sijaitsevat lyhyen matkan päässä hiihtokeskuksesta eivätkä aivan hiihtokeskusalueen ytimessä. Pieni etäisyys hiihtokeskukseen takaa usein kuitenkin rauhallisemmat olosuhteet.
Hiihtokeskusmökkejä löydät lähes jokaisesta hiihtokeskuksesta.

Vinkkejä hiihtokeskukseen suuntaavalle

Hiihtokeskukseen suuntaavan matkailijan kannattaa pyrkiä varaamaan mökki, joka sopii parhaiten omiin lomailutottumuksiin. Mikäli et halua pakkailla hiihtovarusteita toistuvasti autoon ja ajella keskukseen, kannattaa valita mökki joka sijaitsee hiihtokeskuksen alueella. Hiihtokeskuksen yhteydessä sijaitseva majoitus sopii myös silloin kun haluat, että keskuksen tarjoamat muut palvelut ovat mahdollisimman helposti käytettävissäsi. Talven vilkkaimpina lomaviikkoina hiihtokeskusalueella on myös paljon tapahtumia ja viihdettä, josta pääset nauttimaan parhaiten majoittumalla keskuksen alueelle. Hiihtoloma viikot ja pääsiäisen aikaan kun mökit ovat täynnä kannattaakin vuokraajien olla ajoissa liikkeellä jotta saa sen kohteen jonka haluaa.

Mikäli taas arvostat hiljaisuutta ja omaa rauhaa, on monesti parempi majoittua hieman etäämmälle keskuksesta. Monesti tämä tarkoittaa, että laskettelupäivinä ja kauppareissuilla on varauduttava pieneen ajomatkaan, mutta vastapainoksi saat rentoutua omassa rauhassa – etäällä keskuksen menosta ja vilskeestä.

Tässä muutamia hiihtokeskuksia joiden alueelta löydät hiihtokeskus mökkejä:

- Mökit Levi (Sirkka)
- Mökit Ruka
- Mökit Himos
- Mökit Vuokatti