Majoitus ja vuokramökit Sirkka

Lapin maakunnassa Kittilässä sijaitsevasta Sirkan kylästä löytyy mm. Levitunturin hiihtokeskus ja suurin osa kylän palveluista. Levi on tunnettu Alppihiihdon Maailmancupista, jolloin pujottelu vetää yleisöä niin TV:n ääreen kuin paikan päällekin. Kittilän lentokentältä ajaa hiihtokeskukseen vartissa, ja kantatie 79 kulkee kylän läpi, joten Sirkkaan ja Leville on helppo tulla niin lentäen kuin autollakin. Lomailijoille löytyy Kittilän alueelta runsaasti vuokramökkejä järvi- ja tunturinäkymillä sekä muita majoitusvaihtoehtoja kuten hotelleja sekä Caravan-alue.

Levin hiihtokeskus

Suomen suurimpiin laskettelukeskuksiin kuuluva Levi sijaitsee 17 km Kittilästä pohjoiseen osoitteessa Hissitie 8, 99130 Sirkka. Levillä rinnekausi on pitkä, sillä ensilumille pääsee yleensä jo loka-marraskuun tienoilla ja lunta riittää useimmiten toukokuulle saakka. Levin hiihtokeskuksessa on 43 rinnettä, joista pisin on 2,5 km mittainen. Valaistuja rinteitä on 17 kpl, mikä pidentää rinneaikaa mukavasti iltaan saakka. Noin 530 metrin korkeudessa siintävälle Levitunturin huipulle laskettelija pääsee monin tavoin. Hissejä on 27 kpl, joista osa on tuolihissejä, ja niiden lisäksi rinteiden välissä ja ylös rinteeseen vie myös katetut gondolihissit sekä hiihtobussi. Rinnepalveluihin kuuluu hiihtokouluja, useita ravintoloita eri puolilla Leviä, suksihuoltoa ja välinevuokraamoita.

Levin rinteet sopivat kaikentasoisille laskijoille

Perheen pienimpien sekä aloittelijoiden laskettelupaikaksi sopii leppoisa Lastenmaa, missä laskettelijoilla on käytössään 10 rinnettä, 10 hissiä sekä 2 parkkia. Levin aikuisille tarkoitettujen rinteitten välissä on myös maastoa, missä voi etenkin lumisateiden jälkeen lasketella koskemattomassa puuterilumessa. Vaikeimpiin rinteisiin kuuluu mustan tason Levi Black-rinne, jossa saattaa nähdä maailman huippulaskijoitakin harjoittelemassa.

South Point -hiihtokeskus

Levin etelärinteeseen on rakennettu erillinen South Point hiihtokeskus. Leevilandiassa lapset laskettelevat turvallisesti 50 m rinteessä, ja rinteen päälle kuljettaa katettu mattohissi. Aikuisten rinteessä kävijää hemmottelee lämmitetyillä istuimilla ja suojakuvulla varusteltu 6-hengen South-tuolihissi. South Point-palvelurakennuksesta löytyy kaikki tarvittavat rinnepalvelut, kuten hiihtokoulu, välinevuokraamo, välinehuolto, Levi Shop-myymälä, Ski bussin pysäkki, Muksutupa sekä lasten päivähoitopiste. Rinnealueelta löytyy myös kahvila sekä ravintola.

Muita lumiaktivitetteja Sirkan ja Levin alueella

Levin maastossa hiihtolomailija voi valita reitin 230 km hyvin huolletusta latuverkostosta. Latujen varsilla on silmän kantamattomiin upeita tunturimaisemia ja useita mahdollisuuksia viettää mukavasti taukoa nuotiopaikoilla ja kahviloissa. Maastoon voi lähteä myös lumikenkäilemään, talvikävelyreiteille tai ohjatulle retkelle potkukelkkailemaan. Moottorikelkkareittejä Levin alueella löytyy melkein 900 km matkalta.

Talvisurffausta ja leijahiihtoa

Levin hanget tarjoavat mahdollisuuden kokeilla myös talvisurffausta. Hiilikuitukelkka kuljettaa kevyesti tuulen voimalla, ja kun purjeen puomi on omissa käsissä, kelkka pysyy oikeassa suunnassa - ainakin peruskurssin jälkeen. Toinen erikoisempi lumilaji on leijahiihto, johon tarvitaan lumen lisäksi vain laskettelusukset tai lumilauta, ohjattava leija, hieman tuulta ja sopivan avoin alue. Leijailla voi siis erämaan rauhassa tai vaikka tunturissa, sillä leijalla pääsee niin ylä- kuin alamäkeen.

Leville kesäaikaan

Lapin kesä on kokemus, jota varten tullaan kauempaakin. Luonto on yhä puhdas, ja talvella lähes puuttuva valo on sitäkin kirkkaampi kesällä. Yöttömän yön aikaan ei Lapissa nukuta, vaan nautitaan tunnelmasta ja harrastetaan. Harrastuksiin tai muuten vaan kylällä ja ympäristössä liikkumiseen on kylältä lainattavissa kyläpyöriä. Levillä viihtyvät niin kalastajat, melojat ja veneilystä kiinnostuneet kuin metsissä ja tuntureissa käyvät metsästäjät ja marjastajatkin vuosi toisensa jälkeen. Suosittuja Lapin kesäharrasteita ovat lisäksi erilaiset luontoon ja erämaihin tehtävät safarit, patikkaretket sekä ratsastusvaellukset. Upeissa järvi- ja tunturimaisemissa pelataan kesäaikaan myös täysmittaisella 18 reiän kentällä tunturigolfia.

Vauhtilajeja kesäaikaan

Maastopyöräilijöiden kannattaa tutustua Ylläs-Levi MTB:hen ja alamäkipyöräilyyn tunturissa. Downhilliä ajetaan Levi Bike Parkin SM- ja PM-tasoisella radalla. Tunturissa voi myös kelkkailla, Koutalaella, mistä on mahdollisuus tulla alas vauhdikkaasti kesäkelkkarataa pitkin. Yhden tai kahden hengen kelkalla huippunopeus voi olla jopa 50 km/h, mutta maisemia ihailevat voivat laskea halutessaan vaikka kävelyvauhtia, sillä vauhti on kelkkailijan säädettävissä. Ylös 114 m korkeudessa olevalle laelle pääsee eturinteiden Express-hissillä parissa minuutissa. Aina ei tarvitse edes laskea alas, sillä Koutalaen päältä on mahtavat näkymät Sirkan kylän ylitse Särki-, Olos-, Pallas-, Sammal-, Keimiö- ja Ounastuntureille. Laelle kannattaa jäädä esimerkiksi sadepäivänä, sillä kesäkelkkarata on suljettu jos rata on märkä.

Harrastevälinevuokraamot

Levin matkalle ei välttämättä tarvitse raahata kaikkea mukanaan, sillä alueella toimii kaksi harrastevälinevuokraamoa. Activity Parkista löytyy välineet alamäkipyöräilyyn, tennikseen ja rullalautailuun sekä mini- ja frisbeegolfiin. Zero Pointista voi vuokrata golfvälineet, maastopyörän, fatbiken, kävelysauvat, rullaluistimet tai rinkan.

Kulkuyhteydet Sirkkaan ja Leville

Kittilän lentokentältä on Leville vain 13 km, ja lennoilta on jatkoyhteys bussilla ympäri vuoden - myös Leviltä lentokentälle ennen lentoja. Leviä lähimmät rautatieasemat sijaitsevat Kolarissa 80 km ja Rovaniemellä n. 170 km päässä. Valitessasi autojunan on oma auto käytettävissäsi, mutta jatkohteys järjestyy bussillakin molemmilta asemilta Leville. Omalla autolla pääsee suoraan Sirkan kylään ja Leville Rovaniemelle ja Muonioon johtavaa kantatietä 79 pitkin.


Kittilä
Lappi
10+0 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 0.9 km

Kittilä
Lappi
2+3 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 3.2 km
Lemmikkieläimet sallittu
Kittilä
Lappi
7+5 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 1.3 km
Lemmikkieläimet sallittu
Kittilä
Lappi
4+0 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 0.5 km

Kittilä
Lappi
4+1 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 0.5 km
Lemmikkieläimet sallittu
Kittilä
Lappi
4+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 0.5 km

Kittilä
Lappi
4+0 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 0.5 km

Kittilä
Lappi
4+4 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 3.0 km

Kittilä
Lappi
4+0 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 24.0 km
Lemmikkieläimet sallittu
Kittilä
Lappi
2+3 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 22.0 km