Majoitus Riihivuori -keskuksen läheisyydessä ja alueen kysytyt lomamökit

Mökit Riihivuori -keskuksen alueella ja lähistön järvimaisemissa ovat kysyttyjä vuoden ympäri, jonka vuoksi mökkivuokraus kannattaa hoitaa ajoissa.

 
Muurame
Keski-Suomi
6 Vuodepaikkaa
90 m2
 
Jyväskylä
Keski-Suomi
6 Vuodepaikkaa
70 m2
 
Muurame
Keski-Suomi
1+2 Vuodepaikkaa
44 m2
 
Muurame
Keski-Suomi
5-6 Vuodepaikkaa
- m2

Riihivuori sijaitsee Keski-Suomessa Muuramessa, noin 15 km päässä Jyväskylästä, Suomen toiseksi suurimman Päijänne-järven rannalla. Alueen monipuolisten matkailumahdollisuuksien vuoksi mökit Riihivuori -keskuksen lähialueilla ovatkin varsin kysyttyjä kaudesta riippumatta. Matkailijan onneksi Muuramen ja Jyväskylän lähialueiden mökkitarjonta on varsin kattavaa, jonka vuoksi sopiva vuokramökki Riihivuori -keskuksen alueen lähituntumasta löytyy helposti. Etenkin talvikaudella mökkivuokraus Riihivuori -keskuksen lähituntumasta on syytä suorittaa hyvissä ajoin ennen loman alkua, sillä hiihtokeskuksen läheisyydessä sijaitsevat lomamökit ovat luonnollisesti kysyttyjä hiihtokauden aikana. Alueen mökkitarjontaan voit tutustua Mökit.fi:n kartta haun avulla.

Lähialueiden mökkitarjonta laajentaa matkailijan käytössä olevia majoitusvaihtoehtoja keskeisesti, jolloin Riihivuoren alueelta löytyy sopiva varmasti sopiva lomamökki jokaiseen matkabudjettiin ja varustetasoon. Etenkin kesäaikaan lähialueiden lukuisat järvenrantamökit mahdollistavat monipuolisen ja leppoisan loman viettämisen.

Majoitus ja mökkivuokraus Riihivuorella

Muun muassa Riihivuoren Lomakylän alueella, Päijänteen aamuauringon puoleisella rannalla, n. 5 km Muuramen keskustasta sijaitsee Kalaranta -huvila. Myös 8 hlön Pyry-paritalomökiltä on Päijänne-näkymät. Aivan laskettelurinteiden läheisyydestä löytyy Lomariihi 1 -huoneisto, sekä 6 hlölle sopiva paritalomökki Lomariihi 2. Riihivuoren huipulta Aploodi-Areenan lähellä löytyy Lapin kelosta rakennettu hulppea 240 m2 VIP-hiihtomaja Riihilinna isommallekin porukalle.

Noin 20 km päässä hiihtokeskuksesta ja Muuramen golfkentältä sijaitsee mm. Villa Tuuliniemi, jonka lähellä on myös Muuramen hiekkaranta, vaellusreittejä sekä murtomaahiihtolatuja. Finlandia Hotelli Alba sen sijaan löytyy Jyväsjärven rannalta Mattilanniemestä 1,5 km Jyväskylän keskustasta. Jyväskylän Paviljonki -kongressikeskukseen ajaa Albasta 10 minuutissa.

Hiihtokeskus Riihivuori

Osoitteessa Riihivuorentie 313, Muurame tarjoaa hiihtokeskus Riihivuori matkailijan käyttöön yhteensä 8 rinnettä (500 - 800 m), joista on huikeat näkymät talviselle Päijänteelle. Korkeusero on 120 metriä. Osaksi lumetetuissa rinteissä on väljää lasketella, ja takaisin ylös pääsee ankkurihissillä ilman pitkiä jonoja. Riihivuoren huipulta löytyy lastenmaa naruhisseineen, ja hiihtokoulu auttaa tarvittaessa laskettelussa tai lumilautailussa. Leveiltä ja leppoisemmilta itärinteiltä löytyy Riihivuoren Street sekä rinnekahvila, mutta aktiivilaskijan reisilihaksissa tuntuu haaste paremmin kumpareisilla pohjoisrinteillä, missä myös sijaitsevaan kilparinteeseen saa hyvän vauhdin lähtötornista. Pohjoisrinteilläkin takaisin ylös huipulle kyydittää sompa- ja ankkurihissi. Laskettelukeskuksen alueelta löytyy myös Ravintola Riihikelo, välinevuokraamo sekä hotelli Vuorikelo, ja lähituntumassa sijaitsee myös mökkikylä ja caravan-alue. Muuramen keskustaan alueelta on matkaa 3 km.

Keväiset hiihtokeskustapahtumat

Riihivuoressa järjestetään helmi-maaliskuulla hiihtourheilusta kiinnostuneille Riihivuoren SM Snowcross sekä Suomi Slalom. Autourheilun ystäville sopivia kisoja ovat Riihivuori rallisprint ja koko perheen tapahtuma Audi Rinnerieha.


Muita liikunta-aktiviteetteja

Muuramen ja Jyväskylän järvimaisemat tarjoavat hyvät puitteet niin luontomatkailusta ja -liikunnasta, kalastuksesta tai muusta vesilläolosta kiinnostuneelle matkailijalle. Liikuntaa saa myös golf- ja frisbee-kentillä.

Muuramen ladut ovat pituudeltaan alta 10 km mittaisia, ja ne ovat osin valaistuja. Mäkisemmät ladut löytyvät Muuramenharjulta luonnonsuojelualueelta. Laskettelukeskuksen itärinteiden ala-aseman parkkipaikalta pääsee myös erimittaisille jääladuille Päijänteelle. Latuja löytyy 2 km lenkistä maratonin mittaisiin, jossa hiihdettävää riittää useammankin kymmenen kilometrin mitalta. Jäälatuja on myös Muuratjärveltä.

Myös luisteluretkelle voi lähteä vähälumisena talvena Päijänteelle Riihivuoren itärinteiden ala-asemalta. Jos lunta on enemmän, pidemmänkin retken voi tehdä Kylänlahdelle, joka on Muuramen keskustan tuntumassa. Lyhyempi rata on Riihilammella Riihivuoren pohjoisrinteteiden alapuolella. Koko perheen luistinrata löytyy Riihivuoren huipulta. Luistelemaan pääsee lisäksi muille luistinradoille ja jääkiekkokaukaloihin. Riihivuorella voi myös moottorikelkkailla. Alueella on useita reittejä, Riihivuoren huipulle asti.

Keskeltä Muuramen taajamaa Muuramenjoen keskuspuistosta pääsee luontopolulle. Se kiertelee Muuramenjoen reheviä rantoja, ja n. 1,5 km mittaisen polun varrella on 15 opastustaulua jokilaakson luontoon ja historiaan liittyvistä aiheista. Reiteillä on tauko- ja nuotiopaikkoja. Muuramenharjun luonnonsuojelualueella Päijänteen ja Muuratjärven ympäristössä voi talvella hiihtää tai vaikkapa lumikenkäillä, ja lumettomaan aikaan alueella viihtyvät suunnistajat, retkeilijät, patikoijat, marjastajat tai vaikkapa luonnon rannalla uimaan pulahtavat. Uiminen onnistuu muuallakin Riihivuoren ympäristössä kuin harjulla, niin kesällä kuin talvella. Avantouimari löytää Muuramesta kovimmillakin pakkasilla sulan ja lämmitetyllä kopilla varustetun uintipaikan. Lähimmät uimahallit koko perheen ajanviettoon löytyvät Muuramesta ja Jyväskylästä (Aaltoalvari), ja niissä pääsee myös kuntosalille. Rennompaa allasaikaa löytyy kylpylähotelli Rantasipi Laajavuoresta Jyväskylästä, jonka yhteydessä on myös keilahalli.

Muuramenjoella viihtyy kalamieskin. Siellä kalastoon kuuluvat hauki ja ahven, sekä järvitaimen, kirjolohi ja harjus. Myös järvilohta saattaa jäädä pyydykseen, sillä sitä istutetaan Muuratjärveen ja Päijänteeseen runsaasti. Joella tehdään ympäri vuoden lohikalaistutuksia, ja Päijänteestä Muuratjärveen nousevat taimenet käyttävät jokea kulkureittinään. Muuramenjoki on 1,5 km pitkä ja putouskorkeus Muuratjärvestä Päijänteeseen on noin 12 m.

Melontaa harrastavat voivat kysyä reittejä Muuramen kunnalta, virkistysalueyhdistyksiltä ja eräoppailta. Päijänteellä veneileville löytyy ympärivuotisesti haettavia vapaita venepaikkoja Kylälahdella, Saarenlahdella sekä Kinkomaalla. Satama-alueet ovat kesäisin vilkkaassa käytössä.

Muuramen Golf-kenttä on vaihteleva ja haastava 18 reiän rata. Klubirakennuksen läheisyydestä löytyy myös lähipelialueet sekä monipuolinen ruohorange. Frisbeegolfia pääsee pelaamaan Riihivuoren huipulla myös 18-väylän radalla, joka soveltuu niin kilpailijoille kuin aloittelijallekin. Kierto kulkee enimmäkseen rinteen yläpäässä ja alimmillaan puolivälissä. Lyhyemmän kierroksen voi tehdä 9 ensimmäisellä väylällä. Rata alkaa teatterin takaa rinteiden puolella, ja sieltä löytyy myös puttikorit ja infotaulu.

Muita aktiviteetteja

Alvar Aalto on suunnitellut Muuramessa mm. Muuramen kirkon, ja Jyväskylässä Aallon rakennuksia on 30 kpl, esim. kaupunginteatteri. Alvar Aalto -museossa, Alvar Aallon katu 7, Jyväskylä on nähtävillä koko suunnittelutuotanto. Muuramessa kulttuurin ystäville tarjoaa ohjelmaa mm. Riihivuoren kesäteatteri.

Liikenneyhteydet Muurameen ja Riihivuorelle

Muuramen ja Riihivuoren lähin rautatie-/ bussiasema eli Matkakeskuslöytyy Jyväskylästä, ja lentoasema alle 20 km Jyväskylästä pohjoiseen Tikkakoskelta. Hyvät jatkoyhteydet Jyväskylästä n. 20 km päähän Muurameen voi katsoa Matkakeskuksen sivulta. Omalla autollaan Jyväskylään ajava voi käyttää esim. E4 -tietä etelästä tai 9-tietä Tampereen suunnasta.