Vuoramökit Jyväskylä

Monipuolinen koko perheen Jyväskylä sijaitsee järvien keskellä Keski-Suomen maakunnassa. Yliopistokaupunki tunnetaan mm. Neste Rallista, Kalevan kisoista. Alvar Aallon tuotannosta sekä mäkihyppääjä Matti Nykäsestä. Upeimmat kaupunkimaisemat avautuvat mm. Laajavuoren, keskustan harjun ja Kuokkalan näkötorneista. Kesäisiä tapahtumia löytyy varmimmin Jyväsjärven tuntumasta Lutakonaukiolta ja Paviljongin messukeskuksesta, mutta usein myös puistoista ja Toivolan Vanhan käsityöläispihan miljööstä. Suosittuja päiväretkikohteita ovat esimerkiksi Vaajakoskella sijaitsevat Pandan tehtaanmyymälä ja Naissaari, Kuokkalan Viherlandia ja Rantaraitti.

Vuokramökit ja muu majoitus Jyväskylässä

Metsien, mäkien ja yli 300 järven ympäröimän Jyväskylän vuokramökit ja muut vuokrattavat majoitukset kiinnostavat erityisesti kalastuksesta, melonnasta ja retkeilystä pitäviä lomailijoita. Talvisin sopivin vuokrattava mökki voi sijaita myös Laajavuoren laskettelukeskuksen ja hiihtolatujen tuntumassa tai muualla maastossa. Mikäli matka Jyväskylään ajoittuu sesonkiaikaan, kannattaa Mökit.fi -sivustolla käväistä jo hyvissä ajoin ennen lomaa. Haun voi tehdä joko paikkakunnan nimellä tai karttahaulla selaamalla. Sopiva vuokrattava majoitus voi löytyä myös Jyväskylän lähikunnista kuten Laukaa, Hankasalmi, Muurame, Toivakka, Petäjävesi, Uurainen ja Jämsä.

Jyväskylä sopii vesillä viihtyville

Järvi-Suomeen kuuluva Jyväskylä tarjoaa loistavat lomapuitteet kaikille vesillä viihtyville lomailijoille. Omatoimisesti taikka oppaan mukana melotaan Jyväskylän Tourujoessa sekä useilla järvillä kuten Palokkajärvellä. Helteisen päivän voi viettää mukavasti myös alueen yli 30 yleisen uimarannan hiekoilla tai suppaillen esimerkiksi Tuomijärven rannassa taikka Lutakon satama-alueella. Satamasta löytyy lisäksi Wakeboard-rata sekä edemmäs Päijänteelle, Keiteleelle ja Keurusselälle vieviä risteilylaivoja. Suositut risteilyt kulkevat mm. Keitele-Päijänne-kanavareittiä pitkin. Järvikalastuksesta kiinnostunut pääsee apajille jo Tuomiojärven vesillä, jos ei pidemmälle ehdi.

Kevyttä liikuntaa ja ajanvietettä koko perheelle

Suosittuja koko perheelle sopivia kesäisen päivän retki- ja piknik-kohteita ovat mm. Jyväskylän keskustan harju pururatoineen sekä Kirkkopuisto. Harjulla, puistoissa sekä Toivolan Vanhalla pihalla järjestetään varsinkin kesäaikaan myös kesäteatteri-esityksiä sekä muita tapahtumia. Keskustan korkeuserojen ansiosta sekä Neron portaista saa samalla kunnonkohotusta kuin huomaamattaan. Pidempiä luontopolkuja löytyy mm. uimarantojen ympäristöstä, Tourujoen molemmin puolin sekä Laajavuoren ulkoilu-alueelta. Laajavuoressa voi kesäisin myös alamäkipotkulautailla sekä kiipeillä Seikkailupuiston köysiradoilla. Korkeuseroja löytyy lisäksi Nykäsen hyppyrimäeltä. Pidemmälle kävely- rullaluistelu- tai pyörälenkille pääsee aivan keskustan tuntumassa mm. Jyväsjärven näkymissä. Järveä kiertävältä noin 10 km mittaiselta Rantaraitilta voi tarvittaessa oikaista Lutakon sataman ja Kuokkalan välisen upeasti valaistun sillan kohdalla. Luonnonsuojelualueiden rauhaa löytyy mm. Touruvuoren, Ankeriasjärven sekä Vaajakosken suunnilla.

Muuta tekemistä Jyväskylässä

Kesäisin Jyväskylässä ajellaan koko perheen kesä-junalla ja nautitaan huvipuiston riemuista Jyväsjärven maisemissa. Frisbee-golfiia voi pelata mm. harjulla, Mattilanniemessä, Vaajakosken Naissaaren uimarannan alueella sekä Laajavuoren ulkoilualueella. Alle 5 km päässä keskustasta sijaitsevasta Sippulanniemestä löytyy myös täyspitkä golf-kenttä. Talven tullen ja sään niin salliessa, Jyväskylässä lasketellaan, hiihdetään ja pulkkaillaan Laajavuoressa, Halssilan Hiihtomaassa ja muualla kaupungin maastoissa sekä luistellaan mm. järvien jäällä. Alamäkiluistelua pääsee harrastamaan Laajavuoressa luonnon jäädyttämällä radalla. Viimeksi v. 2018 järjestetyssä Red Bull Crasged Ice - MM-osakilpailussa radalla luisteli 22 eri maan edustajaa.

Jyväskylän alueella matkailevia palvelee ympäri vuoden lisäksi useita sisähalleja kuten Vaajakoskella sijaitseva Hutungin liikuntakeskus sekä vesiliikuntakeskus AaltoAlvari. Jännitystä ja seikkailua lupaa pienemmille ja suuremmille arvoitusseikkailijoille suunnattu Prison Island, jonka yhteydessä toimii lisäksi laserseikkailupeli Megazone.

Jyväskylä
Keski-Suomi
4+4 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Uimarantaan: 0.25 km
Lemmikkieläimet sallittu
Jyväskylä
Keski-Suomi
4+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 36.0 km
Lemmikkieläimet sallittu
Jyväskylä
Keski-Suomi
4+1 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Uimarantaan: 0.025 km

Jyväskylä
Keski-Suomi
1+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 13.0 km
Uimarantaan: 0.6 km

Jyväskylä
Keski-Suomi
2+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 15.0 km

Jyväskylä
Keski-Suomi
2+4 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Lemmikkieläimet sallittu
Jyväskylä
Keski-Suomi
2+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Lemmikkieläimet sallittu
Jyväskylä
Keski-Suomi
2+4 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Uimarantaan: 0.02 km
Lemmikkieläimet sallittu
Jyväskylä
Keski-Suomi
2+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Lemmikkieläimet sallittu
Jyväskylä
Keski-Suomi
2+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur