Mökit Paavonrinteet -keskuksen lähialueilla

Monipuoliset lomamökit Paavonrinteet -keskuksen alueella mahdollistavat monipuolisen loman, kaudesta ja sesongista riippumatta.

 
Kannonkoski
Keski-Suomi
10 Vuodepaikkaa
? m2
 
Saarijärvi
Keski-Suomi
4+3 Vuodepaikkaa
88 m2
 
Kannonkoski
Keski-Suomi
1+5 Vuodepaikkaa
34 m2
 
Kannonkoski
Keski-Suomi
2 Vuodepaikkaa
45 m2

Keski-Suomeen Paavonrinteille suuntaava matkailija löytää itselleen ja ryhmälleen vuokramökin haluttuun varustetasoon ja matkabudjettiin sopien Saarijärveltä tai lähikunnista. Mökkivuokraus Paavonrinteet -keskuksen alueella onnistuu niin yksityisen vuokraajan kuin alueella toimivien keskusvaraamoiden kautta. Mökkien lisäksi majoitusvaihtoehtoina on myös mm. erilaiset kylämajat, luontotuvat, metsäkartanot ja maatilamajoitukset järvien rannoilla uimarantojen ja kalastusmahdollisuuksien äärellä. Mikäli vuokramökit Paavonrinteet -keskuksen alueella eivät ole vapaina toivomanasi ajankohtana, kanttaa lomamökkejä tiedustella mm. Kannonkoskelta, Ahvenlammen leirintäalueelta.

Hiihtokeskus Paavonrinteet

Keskeltä Suomea, 3 km Saarijärven keskustasta, Sara-Ahosta löytyy hiihtokeskus Paavonrinteet. Saarijärven Paavon laskettelukeskus tarjoaa vierailijalle 5 valaistua ja lumetettua rinnettä, 2 hissiä, parkin sekä lapsille oman 70 m pitkän rinteen hisseineen ja pulkkamäen. Pisimmät rinteet ovat Ykkös- sekä Kahviorinne, joissa matkaa laskulle tulee jopa 700 m ja korkeuseroa 75 m. Vaikka rinteet eivät ole jyrkkiä, ne ovat tarpeeksi leveät lasketteluun sekä tempuille. Reilit, pressit, lumilautaramppi (halfpipe) sekä muut erikokoiset hyppyrit ovatkin saaneet kiitosta erityisesti parkkilaskijoilta. Ala-asemalla oleva rinnekahvila, huoltopalvelu ja suksivuokraamo huolehtivat niin latujen kuin rinneasiakkaidenkin tarpeista. Alueella toimii myös hiihtokoulu.

Hiihtomaastot Paavonrinteitten alueella

Paavonrinteiden mäkinen ja harjuinen alue sopii loistavasti myös maastohiihtoon. Rinteiden yhteydestä löytyvä Kusiaismäen hiihtokeskus tarjoaa maastohiihtäjille 1-8 km ladut sekä kunto- ja kilpahiihtäjille 1,5 km hiihtoreitin Pajulammen ympäri. Noin puolet laduista on valaistuja ja pisimmiltä, 15 km mittaisilta hiihtoreiteiltä on yhteys myös Keski-Suomen maakuntauran latuverkostoon. Kusiaismäen kilpahiihtokeskus sijaitsee Kulhan luonnonsuojelualueella, jolla on myös 60 m nousu Kulhanvuorelle, yhdelle Keski-Suomen korkeimmista kohdista. Hiihtolatujen varrelta löytyy lisäksi upeat Syväojan rotkomaisemat ja pystysuorat kallioseinämät. Kulhanvuoren huippu on n. 260 m merenpinnan yläpuolelle.

Luontoreittejä

Kulhan harjuilla Saarijärven Konttimäessä kulkee myös 3,5 km retkeilypolku. Muita retkiä ovat mm. Pyhä-Häkin kansallispuistoon tehtävät mäntyretket, Maakuntauran vaellusreitit, sekä Kalajanvuoren n. 5 km reitti Etelä-Konneveden kansallispuistossa.

Vesistöaktiviteetteja

Keski-Suomi ja Saarijärven seutu vesistöineen tarjoaa hyvät puitteet myös kaikille melonnasta sekä koskikalastuksesta kiinnostuneille vierailijoille. Esimerkiksi Saarijärven koskireitillä on 22 kuohuvaa koskea, jokia ja järvenselkiä melottavaksi omatoimisesti tai opastettuna 82 km pitkällä maisemareitillä, ja siltä voi vielä jatkaa Seitsemän järven reitille.

Liikenneyhteydet Saarijärvelle

Laskettelukeskus Paavonrinteet sijaitsee keskellä Suomea. Lähin rautatieasema on Jyväskylässä 45 km päässä, ja lähimmältä lentokentältä, Jyväskylän Tikkakoskelta, on rinteille matkaa n. 50 km. Lähimmät linja-autoasemat ovat Saarijärvellä ja Viitasaarella. Omalla autolla ajaen pääkaupunkiseudulta on ajomatkaa 350 km, Turusta 370 km ja Oulusta 330 km. Nelostietä pitkin matkatessa lähimmästä liittymästä on rinteille 20 km. Valtatie 13 pitkin tultaessa Paavonrinteet on Kokkolasta 180 km ja Lappeenrannasta 290 km.