Majoitus Ounasvaara -hiihtokeskuksessa lähellä Rovaniemeä

Vuokramökit Ounasvaara -keskuksen alueella tarjoavat mahdollisuuden aktiiviloman viettämiseen niin kesä- kuin talvikaudellakin.

 
Rovaniemi
Lappi
5 Vuodepaikkaa
60 m2
 
Rovaniemi
Lappi
2+4 Vuodepaikkaa
34 m2
 
Rovaniemi
Lappi
6+4 Vuodepaikkaa
84 m2
 
Rovaniemi
Lappi
8 Vuodepaikkaa
- m2

Lapin maakunnassa, aivan Rovaniemen kupeessa sijaitseva Ounasvaara tarjoaa matkailijalle mahdollisuuden majoittua sekä hiihtokeskuksen rinteiden ylä- että alapuolella. Tämän lisäksi majoitus on mahdollista järjestää myös varsinaisen hiihtokeskus alueen ulkopuolelta. Mökit Ounasvaara -keskuksen alueella ovat hyvin varusteltuja, ja alueen majoitustarjonnasta löytyykin jokaiseen matkabudjettiin ja varustetasoon sopiva lomamökki. Hyvillä liikenneyhteyksillä varustetun Rovaniemen kaupungin välittömän läheisyyden johdosta vuokramökit Ounasvaara -keskuksen, alueella ovat kysyttyjä etenkin joulun- ja uuden vuoden aikaan - johtuen alueella sijaitsevasta SantaParkista. Mökkivuokraus Ounasvaara -keskuksen alueella kannattaa siis tehdä hyvissä ajoin, mikäli olet suuntaamassa alueelle joulun tai vuoden vaihteen aikoihin. Omiin tarpeisiisi sopivia mökkejä voit etsiä Mökit.fi:n karttahaulla.

Mökit Ounasvaaran lähialueilla

Ounasvaaran Sporttimajoituksen mökit sijaitsevat 4 km Rovaniemen keskustasta, ja matkaa Ounasvaaran hiihtokeskuksen rinteille on vain 200 m. Hiihtokeskuksessa sijaitseville Santasport mökeille ajaa keskustasta 5 min. Kuukkeli Chalet mökeiltä pääsee laskemaan suoraan hiihtokeskuksen rinteisiin ja takaisin. Aivan Rovaniemen keskustassa on myös useita erityyppisiä hotelleja, huoneistoja ja muuta majoitusta, kuten esimerkiksi Santas Hotel Santa Claus, Apartment Kokki -itsepalveluhuoneistot ja Aakenus Apartments -majoitus.

Keskustasta 3,5 km päässä on Niemelän Talo -huoneistot, joilta on kalaisalle Kemijoelle vain 200 m, ja maastohiihtoladuille pääsee suoraan huoneistoilta. Boutique-hotelli Arctic Light Hotel sijaitsee 8 km Rovaniemen lentokentältä ja Joulupukin Pajakylästä. Aaria Bed and Breakfast -majoitukselta on 7 min ajomatka Rovaniemen keskustaan. Myös Ounasvaaran rinteellä, vain 2 km keskustasta sijaitseva Santasport/ Lapin Urheiluopisto tarjoaa majoitustiloja. Valaistut ladut ja ulkoilureitit lähtevät aivan opiston vierestä. Lisää majoituksia löytyy esimerkiksi täältä.


Majoitus Rovaniemellä

Keskustamajoituksilta ajaa reilussa varsissa muassa Joulupukin pajakylään, lentokentälle, hiihtokeskukseen, Napapiirin golf-kentille Ounasvaaralle, Santasport-keskukseen ja tiedekeskuksiin. Linja-auto- ja rautatieasema sijaitsevat keskustassa, kuten myös Kylpylä-uimahalli Vesihiisi.

Hiihtokeskus Ounasvaara

Osoitteessa Taunontie 14, 96600 Rovaniemi, toimiva Ounasvaaran hiihtokeskus on vain 4 km Rovaniemen ydinkeskustasta Ounasvaaran pohjoisrinteellä. Se tarjoaa yhteensä 6 isoa rinnettä, joita yhdistää lisäksi kaksi siirtymäreittiä ja -rinnettä: Vuopala ja Routala. Tottohissin vieressä on FIS -kilparinne ratalaskijoille sekä kaksi muuta jyrkempää rinnettä. Pisin rinne on 600 metriä ja suurin korkeusero 140 m.

Ounasvaaralta löytyy myös Half Pipe (130 /70 m) sekä pitkä, 550 m Street -rinne niin aloittelijoille kuin edistyneimmillekin laskijoille.Talvikelkkarata tuo vauhdikkaasti mutta turvallisesti alas Ounasvaaralta n. 800 metrin matkan. Kelkat on varustettu ohjauspyörällä sekä jarrulla, ja tuolihissillä pääsee takaisin ylös. Ounasvaara tarjoaa myös hyvät hiihtokeskuspalvelut, kuten välinevuokraamon ja suksihuollon. Valikoimaan kuuluu laskettelu- ja telemark-sukset, lumilaudat, maastohiihtovälineet ja lumikengät. Vuokraamon kautta voi vuokrata myös lasketteluvälineiden kausisäilytyspaikan.

Maastohiihtoladut ovat osa n. 100 km:n latuverkostoa. Latuja löytyy kaikentasoisille hiihtäjille ja ammattiurheilijoillekin. Keskusta lähimmille ladulle pääsee Ounasvaaran ympäristössä. Ladulle pääsee myös oppaan seurassa, jolloin hiihtokokemus avartuu sisältämään myös tuntemusta Lapin luonnosta ja eläimistöstä. Hiihto-opetustakin saa tarvittaessa, kun taasen kokeneemmat voivat osallistua myös hiihtovaelluksille tai vuotuiseen pitkän matkan hiihtokilpailuun - Napapiirin hiihtoon.

Santasport Lapin Urheiluopistolla voit saada varaslähdön talveen ensilumenladulla. Voit myös huoltaa sukset itse ja valita oikeat voiteet.

Mikäli viihdyt Ounasvaaralla, mutta hiihtolajit eivät kiinnosta, voit aina vaihtaa suksisauvat golf-mailaan ja kokeilla miten pallo osuu reikään 9-reikäisellä talvigolf-kentällä Golfpuistossa.

Talven riemuja lapsille

Werneri Park eli Werneri Perhepuisto on koko perheen lumiliikunta ja -leikkipaikka. Talvikarusellissa voi käyttää kaikkia lumiliikuntavälineitä, ja pulkat sekä stiga-rattikelkat tarjoaa hiihtokeskus. Perhepirtissä on asiakaskäytössä lasten sisäleikkipaikka sekä vessat. Lapsille ja aloittelijoille sopivassa ensirinteessä noustaan huipulle turvallisesti Taikamatolla tai pidemmällä naruhissillä. Astetta isompi aloittelijoiden ja lasten rinne on Vuopalanrinteen reunassa, jonne noustaan ankkurihissin välipoistumispaikan kautta.

Ounasvaaran Hiihtokoulusta saa yksityisopetusta kaikissa hiihtolajeissa, niin perinteisessä maastohiihdossa kuin luistelu- ja alppihiihdossakin, lumilautailussa sekä telemarkissa.

Muut aktiviteetit talvella

Tonttuja työssä voi nähdä SantaParkissa. Siellä voi myös opiskella tonttukoulussa tai koristella piparkakkuja joulumuorin kanssa. Joulupukki on tavattavissa kammarissaan pajakylässä ympäri vuoden, ja hänet voi myös kutsua perhekuvaan. Muusta tieteestä kiinnostuneille sopii käyntikohteeksi myös Arktikum, nykyaikainen tiedekeskus, jonka näyttelyt on rakennettu lapsiakin ajatellen. Keskuksessa voi oppia mm. arktisen alueen eläimistä, revontulista ja kylmyydestä. Tiedekeskus Pilke opettaa kaikkien aistien välityksellä pohjoisten metsien kestävästä käytöstä. Sisäliikuntapuisto palvelee Santasportissa ympäri vuoden, kuten myös urheiluhalli, kuntosali, kylpylä, keilahalli, SnackTime, Lappset Funpark, sekä hierontapalvelut, kauneushoidot ja ravintola.

Lomailuun voi sisällyttää myös erilaisia elämyksiä. Ranuan Eläinpuistossa viihtyy koko perhe, ja siellä voi nähdä noin 50 villieläinlajia ja kaikkiaan 200 eläinyksilöä niiden mahdollisimman luonnomukaisissa olosuhteissa. Kesällä on toiminnassa myös kotieläinpuisto.

Perinteisten safareitten lisäksi voi lähteä myös revontuliretkelle, jääkiipeilemään tai testaamaan talviselviytymistaitojaan, ynnä muuta. 


Ounasvaara kesällä

Ounasvaaran Kesäkelkkarata on vauhdikas mutta turvallinen, sillä kelkassa on jarru, jolla vauhdin voi laskija itse säätää. Kelkkarata on 750 -metrinen teräskouru, jonka korkeusero on 110 m. Kesäkelkkarata sopii kaikille, mutta alle 8 v lapset voivat lasketella sillä turvallisuussyistä vain aikuisen seurassa. Rata alkaa vaaran huipulta, ja sinne noustaan ala-asemalta tuolihissillä. Ylhäällä henkilökunta opastaa kelkan käytössä. Vaaran huipulla voi myös tehdä lyhyitä patikkaretkiä Juhannuskallion ja Tottorakan huippujen välillä.

Kona Bike Parkista voi vuokrata tai ostaa maastopyörän tai alamäkipyörän, ja merkityille alamäki -ja maastopyöräreiteille vaaran huipulle noustaan tuolihissillä helposti pyörän kanssa. Helppojen reittien lisäksi Ounasvaaralla on myös paljon merkitsemättömiä reittejä aktiiviharrastajille. Bike Parkista löytyy huoltotoiminnot. Maisemahissillä pääsee tietysti kesällä ihan vaan maisemiakin ihailemaan vaaran laelle. Lisäksi huipulta on käynti Skyhotelin kattoterassille, jolta on vielä avarammat näkymät.

Muut aktiviteetit kesällä

Rovaniemen kaupungista löytyy useita erilaisia harrastus- ja käyntikohteita loman aikana. Isojen järvien, Kemi- ja Ounasjoen ynnä muiden vesistöjen maisemissa sijaitseva kaupunki on otollista seutua myös kalastuksesta, melonnasta sekä veneilystä kiinnostuneille matkailijoille. SantaSport -kylpylän, hiihtokeskuksen ja golf-kentän välisessä maastossa on myös monipuoliset liikuntareitistöt. Kalastamaan mielivät löytävät runsaskalaisia paikkoja Rovaniemen ympäristöstä paljonkin. Esimerkiksi Rovaniemeltä n. 25 km pohjoiseen Napapiirin retkeilyalueen vieressä on rauhallinen kalastus- ja melontakohde Köyryjärvi, syvimmillään alle 12 m. Luonnostaan järvessä elää ahven ja hauki, joita myös pilkillä nousee. Järveen on istutettu plankton-, vaellus-, sekä pohjasiikaa järvi- ja purotaimenen lisäksi sekä harjusta. Pienten saariensa ja poukamiensa tähden järvi sopii myös retkimelontakohteeksi. Rantaviivaa seuratessa retkelle saa mittää jopa reilut 30 km. Köyryn rannalla on myös retkeilijöiden käytössä laavu veneenlaskupaikan vieressä. Kohteeseen pääsee helposti autolla. Rovaniemen alueella on merkittyjä venereittejä n. 40 km, ja vesistöjen rannoilla on venesatamia, laitureita ja useita luiskalla varustettuja rannallevetopaikkoja. Kaupungin keskustan kupeesta löytyy myös kaksi kameravalvottua satamaa; Ounaspaviljonki ja Lainaanranta. Lähivesillä on lisäksi pienempiä venelaitureita ja useita vuokrattavia rantapaalupaikkoja. Kesäkeleillä järjestetään monenmoista muutakin aktiviteettia, kuten koskenlaskua, tankkisafareita, paintball-pelejä, Harley Davidson -safareita tai mönkijäretkiä.

Vai sittenkin golffaamaan keskiyöllä? Rovaniemen ja Joulupukin Arctic Golf -puistossa sekin onnistuu. Uusittu 18-ratainen kenttä sijaitsee Hiihtokeskuksen ja Ounasvaaran Pirttien vieressä.

Liikenneyhteydet Ounasvaaraan

Ounasvaaraan pääsee helposti, sillä hiihtokeskus sijaitsee aivan kaupungin kupeessa. Rovaniemeltä löytyy myös linja-auto-autoasema, ja alle 10 km päässä hiihtokeskuksesta sijaitsevat Rovaniemen rautatieasema ja lentoasema.