Lomamökit ja Vuokramökit Rovaniemi

Lapin maakunnassa napapiirin tuntumassa sijaitseva Rovaniemi on monelle tuttu sekä Santa Parkista, Ounasvaaran hiihtokeskuksesta sekä Ounasvaaralla järjestettävistä mtb- ja endurokisoista. Rovaniememi tarjoaa monipuolisesti aktiviteetteja mm. 18-rataisella Arctic Golf -kentällä, hiidenkirnuilla tai suurten kalaisien jokien partaalla. Rovaniemeltä löytyy myös Harjulampi, yksi Suomen sadasta parhaasta lintukohteesta. Rovaniemi on helposti matkailijan saatavilla, sillä siellä on sekä lentokenttä että rautatieasema.

Majoitus Rovaniemi

Rovaniemi ja lähialueet tarjoavat kauniin ja puhtaan ympäristön vuokrattaville mökeille. Majoitus voi löytyä niin tunturinäkymistä kuin jokien tai merenkin rannalta naapurikunnissa kuten Kittilä, Sodankylä, Kolari, Ylitornio, Ranua, Posio, Kemijärvi ja Pelkosenniemi. Alueen moniin vuokramökkeihin ja lomahuoneistoihin tutustuminen onnistuu helpoiten Mökit.fi:n majoitushaulla.

Loma-aktiviteetteja lapsiperheille

Ranuan Eläinpuistossa pääsee ympäri vuoden tutustumaan n. 50 erilaiseen pohjoiseen ja arktiseen villieläinlajiin eli 200 erilaiseen eläimeen mahdollisimman luonnonmukaisessa ympäristössä. Tutumpia eläimiä löytyy kesällä Ranuan kotieläinpuistosta. Arktikum tiedekeskuksessa voi tutustua erityisesti lasten ehdoilla rakennettuihin näyttelyihin mm. arktisen alueen eläimistä tai miltä revontulet ja kylmyys tuntuu. Pilke Tiedekeskuksessa voi katselemisen lisäksi kuulla, haistaa, maistaa ja koskea metsäisiä asioita pohjoisten metsien kestävän käytön näyttelyssä. Ja lisää aistihavaintoja tarjoaa Rovaniemen SantaPark, missä voi vaikkapa koristella piparkakkuja joulumuorin kanssa tai opiskella tonttukoulussa. joululahjoista voi keskustella joulupukin kanssa Joulupukin Kammarissa.

Ounasvaaran Hiihtokeskus

Lähes Rovaniemen keskustasta sijaitsee erityisesti lapsiperheille sopiva hiihtokeskus. Lastenrinne mattohisseineen löytyy Werneri Parkista, ja muita rinteitä on Ounasvaaralla yhteensä 7 kpl. Pisin rinteistä on 600 m, ja suurin korkeusero 140 m. Hissejä on yhteensä 4 kpl. Half Pipessa voi temppuilla niin aloittelijat kuin vähän kehittyneemmätkin laskettelijat sekä 550 m pitkällä Streetillä bokseissa ym.

Muita Ounasvaaran aktiviteetteja

Kylpylä SantaSportin, hiihtokeskuksen ja golf-kentän välisestä maastosta löytyy liikuntapuisto ulkoliikuntareitistöineen. Ounasvaaran rinteillä tarjoaa Bike Park maastopyöräilijöille merkittyjä alamäkipyöräreittejä sekä aktiiviharrastajille merkitsemättömiä reittejä. Vaaran huipulle pääsee tuolihissillä helposti pyöränkin kanssa. Maisemahissillä voi matkustaa ylös ihan vaan muutenkin, sillä vaaran laelta aukeaa upeat näkymät joka ilmansuuntaan. Vaaran huipulta löytyy myös polkuja patikkaretkeläisille Juhannuskallion ja Tottorakan huippujen välillä. Talviaikaan moottorikelkkaillaan mm. safareiden merkeissä ja kesäisin kelkkaillaan vauhdikkaasti kesäkelkkaradalla. Ounasvaaralta tullaan alas 750 m pitkää teräksistä kourua pitkin, ja korkeuseroa tulee yli 100 m. Kelkan vauhdin voi säätää itse, mikä tekee laskusta turvallisen.

Luontoretkille

Sopivia päiväretkikohteita on Rovaniemellä useita. Keskustasta vain n. 10 km päässä Rautiosaaressa oleville 14 hiidenkirnulle on opastus Kemijoen Itäpuolentieltä. Linnuista kiinnostuneen kannattaa hakeutua kiikareineen aivan Rovaniemen keskustan tuntumassa sijaitsevalle Harjulammelle, missä on havaittu peräti 85 lintulajia. Rovaniemeltä n. 100 km päässä sijaitsee kaunis Kemijokeen laskeva Auttijoen putous sekä historialliset uittopato ja -ruuhi. Auttiköngästä kiertää lisäksi lyhyehkö luontopolku laavuineen.


Rovaniemi
Lappi
2+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Lemmikkieläimet sallittu
Rovaniemi
Lappi
9+3 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 10.0 km

Rovaniemi
Lappi
2+4 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 27.0 km

Rovaniemi
Lappi
4+4 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 36.0 km
Lemmikkieläimet sallittu
Rovaniemi
Lappi
6+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 30.0 km

Rovaniemi
Lappi
2+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Uimarantaan: 2.0 km

Rovaniemi
Lappi
2+4 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 50.0 km
Lemmikkieläimet sallittu
Rovaniemi
Lappi
2+4 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 35.0 km

Rovaniemi
Lappi
7+3 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Lemmikkieläimet sallittu
Rovaniemi
Lappi
2+4 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 25.0 km
Lemmikkieläimet sallittu