Majoitus Suomu - lomamökit ja mökkivuokraus

Mökit Suomu -keskuksen lähialueilla takaavat onnistuneen loman

 
Kemijärvi
Lappi
3+3 Vuodepaikkaa
61 m2
 
Kemijärvi
Lappi
6+2 Vuodepaikkaa
75 m2
 
Kemijärvi
Lappi
2+2 Vuodepaikkaa
32 m2
 
Kemijärvi
Lappi
4+2 Vuodepaikkaa
62 m2

Suomutunturi sijaitsee Kemijärven kunnassa 42 km Kemijärven keskustasta napapiirin välittömässä läheisyydessä valtatie 5:n kupeessa. Suomun ja Kemijärven alueilta löytyy useita vuokrattavia lomamökkejä, joista matkailija voi valita omiin toiveisiinsa ja matkabudjettiinsa sopivan lomamajoituksen. Osa lomamökeistä sijaitsee aivan Suomun hiihtokeskuksen tuntumassa, joten matkailija löytää helposti ja kaikenkattavasti palvelut koko loman ajaksi. Joen tai järven rannalla sijaitsevat mökit soveltuvat hyvin myös kesällä mm. kalastuksesta, melonnasta tai vesihiihdosta kiinnostuneille matkailijoille.

Hiihtokeskus Suomu

Osoitteessa Kotakuja 1, Suomulahti kohoavalla 410 m korkealla vaaralla sijaitsee perinteikäs Suomun matkailu- ja laskettelukeskus. Suomu tarjoaa matkailijalle 13 tuulensuojaista rinnettä ja 5 hissiä. Kaikentasoisille laskettelijoille sopivien rinteiden korkeusero on parhaimmillaan 248 m. Itä-Suomulta löytyy Lastenmaa, jossa helppo naruhissi helpottaa rinteeseen nousua, mutta myös Suomun etupuolella oleva harjoittelurinne sopii lapsille sekä vasta-alkajille. Vaativin eturinteistä on kumpareikkoinen Syöksyrinne, ja paippi, boxit, hyppyrit sekä reilit sopivat temppuharrastajille. Suomulla onnistuu myös syvän lumen metsälasku, lumitilanteen mukaan. Hiihtämään aikoville lomailijoille Suomu tarjoaa 70 km matkalta maastohiihtolatuja, joiden varsilla olevat useat kodat houkuttelevat pysähtymään tauolle. Kodan mallinen ravintola Kota on edelleenkin Suomun maamerkki. Se avattiin hiihtokeskuksen perustamisen jälkeen 1960-luvulla. Hiihtokeskuspalvelut tarjoavat lisäksi välinevuokraamon, hiihtokoulun sekä 2 hotellia.

Suomun historiaa

Hiihtokeskus Suomu on freestylen edelläkävijä. Sen haastavissa rinteissä hiihdettiin jo 1970-luvulla ns. hotdogia, jossa oleellista oli vauhdikkuus, isot hypyt sekä näyttävä tyyli. Suomen ensimmäinen freestyle-leiri pidettiin v. -78, ja ensimmäiset suomalaiset freestylen maailmancupin osakilpailut pidettiin Suomulla v. -89. Suomu oli myös suosittu bilepaikka 1960-70-luvuilla, ja kesällä oli tarjolla monipuolisesti viihdettä ja harrastusmahdollisuuksia. Osana hiihtokeskuksen toimintaa järjestettiin matkailijoille mm. tanssia, risteilyitä ja vesihiihtoa.

Aktiviteetit SUomu

Suomun ja Kemijärven alue tunnetaan hyvin laskettelu- ja hiihtomahdollisuuksista, mutta Suomun seudulle sopiva talviharraste on myös moottorikelkkailu. Mukavia kelkkailureittejä ovat esimerkiksi Suomu-Sallatunturi 60 km tai Suomu-Kemijärvi 56 km. Kesällä Suomun alueen järvimaisemat tarjoavat hyvät puitteet niin kalastuksesta, luontomatkailusta kuin retkeilystäkin kiinnostuneille lomailijoille. Luontokävijä voi tehdä eräretken vaikkapa kauniiseen Patvinsuon kansallispuistoon, jossa on 80 km hyvin merkittyjä, pääosin helppokulkuisia polkuja. Pitkospuita on noin 20 km matkalla suo- ja kosteikkoalueilla. Suosituin retkeilyreitti puistossa on 15 km Suomunkierto, joka kiertää Suomunjärveä. Patvinsuo sijaitsee kantatie 73 itäpuolella.

Luontonähtävyyksiä tunnin päässä Kemijärveltä

Alle tunnin ajomatkan päässä Kemijärveltä itään löytyy Sallan poropuisto ja etelän suunnasta Oulangan kansallispuisto. Tunnissa pääsee myös Riisitunturin kansallispuistoon sekä Suomen suurimmalle jääputoukselle, Korouoman kanjoniin. Pohjoiseen päin tunnin sisään Kemijärveltä sijoittuu Pyhä-Luoston kansallispuisto. Paikallisilta yrittäjiltä voi kysyä opastettuja luontoretkiä.

Liikenneyhteydet Suomulle

Suomutunturia lähimmälle lentokentälle Rovaniemelle on matkaa n. 125 km ja lähimmälle rautatieasemalle Kemijärvelle n. 50 km. Yöjunalla tullut matkailija voi jatkaa asemalta matkaa linja-autolla tunturiin. Lapin pitkähköjen välimatkojen johdosta moni matkailija saapuu Suomulle omalla autolla esim. Helsingistä Lahden ja Joensuun kautta ajaen E63 ja valtatie 5 pitkin.