Vuokramökit Kajaani ja lähialueet

Kainuun maakunnan vaaramaisemissa Oulujärven itäpuolella sijaitseva Kajaani on monipuolinen koko perheen lomakohde. Kajaaninjoen varrelle jo 1600-luvun puolivälin tietämillä perustettu Kajaani tarjoaakin paljon kulttuurihistoriallista nähtävää. Suosittuja käyntikohteita ovat mm. jokirannan linnanrauniot sekä alueella asuneiden tunnettujen henkilöiden kuten Urho Kekkosen, Elias Lönnrotin, Eino Leinon ja Veikko Huovisen muistomerkit ja suinpaikat. Upeat vaara- ja harjumaisemat kansallispuistoineen houkuttelevat luontoon retkelle tai hiihtämään, mutta Kajaanin seudulla palvelee ympärivuotisesti myös Vuokatin sisähiihto- ja lumilautatunnelit sekä Snowtubing-alue. Monipuoliset Vuokatinrinteet sopivat niin koko perheen lasketeluun kuin vaativimmillekin laskijoille. Kajaanin puhtaat järvet ja joet tarjoavat oivan lomanviettopaikan lisäksi kalastuksesta ja melonnasta pitäville, ja veneilijöitä alueella palvelee mm. Paltaniemen vierasvenesatama.

Majoitus Kajaani

Vuokrattavat mökit ja muut majoitusvaihtoehdot sijaitsevat Kajaanissa useimmiten puhtaiden vesistöjen, vaarojen tai harjujen äärellä. Toimivan kiinnekohdan luontoaktiviteetteihin ja muuhun lomanviettoon tarjoavat myös Kajaanin naapurikunnissa Paltamo, Sotkamo, Pyhäntä, Siikalatva, Vaala, Sonkajärvi ja Vieremä sijaitsevat vuokramökit ja muut majoitukset. Mikäli matka suuntautuu Kainuuseen, alueen mökkitarjonta avautuu helposti Mökit.fi-sivustoa joko karttahaulla tai paikannimellä selaamalla.

Koko perheen menovinkkejä ja tapahtumia

Kajaani tunnetaan upean luonnon lisäksi kulttuurista. Vuosittaisia kulttuuritapahtumia ovat mm. Kajaanin Runoviikko sekä Kajaani tanssii. Tunnetuin musiikkitapahtuma lienee kesäiset Kainuun musiikkijuhlat Kajaanin Kruununmäenpuistossa. Neljän päivän aikana festivaaleilla esiintyy suosittuja suomalaisia esiintyjiä. Suurin koko perheen yleisötapahtuma Kajaanissa on loppukesästä järjestettävä Seppälän Maalaismarkkinat. Kainuun ammattiopiston opettajien ja opiskelijoiden järjestämät markkinat pidetään koulutilalla, jossa voi kahden päivän aikana tutustua erilaisiin maatilan eläimiin, lemmikkeihin ja näytöksiin. Markkinoilla on myytävänä paikallisten tuottajien sekä käsityöläisten tuotteita. Mukava koko perheen käyntikohde on myös Kotieläinpiha Maanselän Etappi, missä sattuu ja tapahtuu ympäri vuoden. Talvella Etapissa pääsee lisäksi poroajelulle. Kirjailija ja professori Veikko Huovisen tuotannosta kiinnostuneille sopii erityisesti käynti Sotkamossa. Sotkamoon menevän tien varrella seisoo Havukka-ahon ajattelija -pronssiteos, ja Huovisen työhuone löytyy Sotkamon Niemelästä. Hallavaarassa sijaitsevassa Huovisen nimikkometsässä Huovisnäreikössä kulkee myös mielenkiintoinen alle 1 km polku Pitämäntien varressa. Polulla olevat taulut kertovat Huovisen tuotannosta.

Koira- ja hevosharrastajien tapahtumat

Kainuu ja Kajaanin seutu houkuttelee myös hevosista ja ratsastuksesta pitäviä lomailijoita ja harrastajia. Kainuun kennelpiiri järjestää vuosittain kansainvälisen Tamminäyttelyn ja Kajaanin Ratsastusseura kouluratsastustapahtuman. Lady Meeting-tapahtumassa yli 18-vuotiaat naiset ratsastavat ladymaisessa asussa muutoin normaalit ohjelmat. Mahdollisuus maastoratsastukseen ja erilaisia kenttiä löytyy mm. Kajaanin Hevosharrastekeskuksesta Kuluntalahdesta. Kajaanissa on myös ravirata.

Angry Birds- puisto ja erikoisempia aktiviteetteja

Sisäaktiviteettipuisto Angry Birds Activity Park Vuokatti sisältää hyvin monipuolisesti aktiviteetteja koko perheelle. Teema-alueita on useita pienimpien seillailu- ja leikkipaikoista vähän isompien lasten ja nuorten Freestyle Hallin peleihin ja lajeihin. Vuokatti Golf Arena -sisäharjoittelualue tarjoaa mahdollisuuden parantaa lyöntejä kesäkautta varten, ja siellä voi myös pelata vaikka koko perheen kanssa minigolfia. Angry Birds -puistossa on lisäksi kuntosali, ravintoloita ja kauppoja. Vuokatissa on ryhmille suunnattuja mahdollisuuksia myös jousiammuntaan ja seinäkiipeilyyn sisähallissa. Jotain erikoisempaa etsiville löytyy kokeiltavaksi esimerkiksi bungee-trampoliini, zorbing-pallot ja kiiking- eli jättiläisen keinussa kiikkuminen.

Golf-kentät Katinkullassa ja metsässä

Vuokatin Katinkullassa golfataan eritasoisilla kentillä, kuten kansainvälisten arvokisojen standardit täyttävällä 18-väyläisellä Nuas-kentällä. Klubikenttä Tenetissä on 9 vaihtelevaa väylää, ja ilman green cardia voi pelata helpohkolla 9-reikäisellä Vuokatti -jokamieskentällä. Katinkullassa on useita viheriöitä, range ja bunkkeri sekä klubirakennuksessa Span yhteydessä sijaitseva Holiday Club Golf Academy -golf-koulu. Mikäli lomallaan kaipaakin perinteiseen golfiin vaihtelua, on Vuokatissa mahdollisuus pelata myös mäntyjen keskellä metsässä. Lyhyehköillä mutta haasteellisilla väylillä Vuokatti Actionin metsägolf-kentällä lyötävänä on normaalin pallon sijaan tennispallo.

Vaarojen UKK-reitti ja muita retkeilykohteita

Kajaanin seudulla on retkeilijälle ja vaeltajalle sopiva vaihteleva maasto ja runsaasti retkikohteita. Mielenkiintoa maastoon tuovat myös suuret suot sekä mannerjäätikön ajoilta olevat muodostumat. Korkeimmat yli 270 metriin kohoavat vaarat Kajaanin alueella ovat Leihunvaara sekä Lehtovaara. Sotkamon ja Vuokatin alueella peräkkäin olevien 13 vaaran Vaarajonosta löytyy myös mm. UKK-reitti. Reitillä taivalletaan joka syksy Vuokatin Vaellus sekä 13 Vaaran Maastomaraton. Vaarajono näkyy hyvin mm. Vuokatin pohjoispuolella olevalta Naapurinvaaralta, jossa kulkee lisäksi niin retkeilijöille kuin lumikenkäilijöillekin sopivia reittejä. Taukopaikaksi sopii esimerkiksi Lepikon lenkin varrella oleva Naapurinlouhen kota. Naapurinvaaralla sijaitseva suosittu Huvikeskus eli Napis on mainio käyntikohde myös tanssiliikunnasta ja musiikista kiinnostuneille.

Harjujaksojen ja kansallispuistojen maastot sekä uimarannat

Kajaanin alueen harjut Oulujärven rannalla Paltaniemessä, Koutaniemessä ja Ärjänsaaressa ovat tunnettuja tyrskyn rinteisiin kuluttamista jyrkistä ja korkeista vyörytörmistä. Harjujaksot alkavat Pohjois-Karjalasta ja ne kulkevat luoteeseen Sotkamon, Vuokatin, Kajaanin, Manamasalon ja Rokuan kautta. Pekonkankaan-Salmijärven harjujakso kuuluu valtakunnalliseen harjujensuojeluohjelmaan. Suosittuja erämaapolkuja ja retkeilyreittejä kiertelee Kajaanin alueella myös mm. Tiilikkajärven kansallispuistoissa sekä Otanmäessä Talaskankaan luonnonsuojelualueella. Talaskankaalta on linnuista kiinnostuneille sopiva yhdysreitti Otanmäen lintuvesialtaalle. Mielenkiintoinen retkikohde on lisäksi Hiidenportin kansallispuiston rotko jyrkkine kallioseinämineen. Erämaassa sijaitsevalle rotkolle on vain runsas 1 km Palolammen pysäköinti- ja opastuspaikalta. Hiidenportin vaellusreitistöä pitkin pääsee myös mm. Kovasinvaaralle. Koko perheelle sopivia uimapaikkoja ovat mm. matalat ja hiekkapohjaiset uimarannat Hiukassa Sotkamon Sapsojärven rannalla, Paltaniemessä sekä Tillikkajärven kansallispuistossa. Hiukan rannan luontopolut löytyvät hiekkaharjuilta.

Ympärivuotiset lumiaktiviteetit Kajaanissa ja Vuokatissa

Lumitilanteesta riippumatta Kajaanin seudulla harrastetaan lumilajeja ympäri vuoden Vuokatin hiihto- ja lumilautatunneleissa sekä snowtubing-alueella renkaalla mäkeä laskien. Vuokatin ensilumenladut avataan joka vuosi 10.10. kello 10, mutta luonnonlumiladuilla hiihdetään vasta marras–joulukuussa. Laduille pääsee mm. Vuokatin urheiluopiston pihapiiristä, mistä on latuyhteydet lähes 150 km hiihtolatuverkostoon. Sään niin salliessa voi hiihtää myös jäälatuja pitkin mm. Vuokatin Katinkultaan ja Vuokatinvaaran latureiteille tai Vuokatista Sotkamoon Hiukan laduille. Vuokatinrinteet sopivat koko perheelle sekä tosi mielessä lasketteleville 13 rinteessä. Vaihtelevuutta on vasta-alkajien Tenavarinteestä vankkaa taitoa vaativiin olympiakriteerit täyttäviin rinteisiin. Vuokatinrinteiltä löytyy lisäksi välinevuokraamoita, suksi- ja lautahuolto, SportShop-myymälöitä, ruokapaikkoja ja ravintoloita sekä hiihtokoulu, joka on erikoistunut soveltavaan alppihiihtoon.

  • Sivu:
  • 1
Kajaani
Kainuu
2+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Lemmikkieläimet sallittu
Kajaani
Kainuu
2+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 21.0 km
Uimarantaan: 5.0 km

Kajaani
Kainuu
2+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 50.0 km
Lemmikkieläimet sallittu
Kajaani
Kainuu
5+1 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 30.0 km

Kajaani
Kainuu
3+3 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur


Kajaani
Kainuu
5+5 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 32.0 km
Lemmikkieläimet sallittu
Kajaani
Kainuu
4-8 Vuodepaikkaa
Viikko: 665 eur

Kajaani
Kainuu
4 Vuodepaikkaa
Viikko: 540 eur


Kajaani
Kainuu
2 Vuodepaikkaa
Viikko: 490 eur
Lemmikkieläimet sallittu

  • Sivu:
  • 1