Kesämökin vuokraus helpottaa lomailua

kesämökin vuokraaminen on helppoa
Kesämökin vuokraaminen vapauttaa vuokraajan, mökin kunnossapitoon liittyvistä tehtävistä kokonaan.
Vuokrattavat kesämökit antavat aikaa lomailuun ja poistavat mökkeilyltä työleirin maineen.
Olipa kesämökki sitten oma tai vuokrattu, on se monelle suomalaiselle tärkeä asia. Vuokrattavat kesämökit ja caravan-autot ovat viime vuosina kasvattaneet suosiotaan, joka selittyy pitkälti tarjonnan tasaisella kasvulla ja vuokrauskäytäntöjen yhtenäistymisellä. Myös suurempien keskusvaraamoiden tarjoamien varausjärjestelmien yleistyminen on kasvattanut varausten määrää - - nykyään kesämökin vuokraus tehdäänkin useimmiten netin juuri kautta, jolloin varaaja saa kaikki tarvitsemansa vahvistukset sähköisessä muodossa - - tämän helpommaksi kesämökin vuokraaminen ei juuri muutu.

Kustannuksiltaan vuokrattava kesämökki tulee tietysti omaa kesämökkiä halvemmaksi, mutta kustannusten lisäksi moni päätyy vuokraamaan kesämökin täysin muista syistä - - kesämökin vuokraus vapauttaa mökkeilijän kaikista pihan ja kiinteistön kunnostukseen liittyvistä töistä ja velvoitteista, jolloin mökillä käytettyä aikaa ei tarvitse uhrata työn tekoon. kesämökin vuokraaminen ei myöskään sido vuokralaista yhteen kohteeseen, vaan kesämökin vuokraaja voi halutessaan vierailla saman kesän (tai saman vuoden) aikana useammallakin mökillä.

Vuokrattavat kesämökit eivät ole ainoastaan saariston, tunnettujen kesäkaupunkien (Naantali, Hanko, Kalajoki) ja hiihtokeskusten yksinoikeuksia - sillä vuokramökkejä löytyy, jopa muutaman kymmenen minuutin ajomatkan päässä maamme suurimmista kaupungeista. Kesämökin vuokraaminen ei siis automaattisesti tarkoita lauttajonoissa odottamista tai pitkiä ajomatkoja, sillä omiin tarpeisiin sopiva mökki voi löytyä yllättävänkin läheltä.

Oma kesämökki vuokralle?

Sinun ei tarvitse omistaa omaa mökkikylää, jotta voisit laittaa kesämökkisi vuokralle. Kesämökin vuokraus ja kohteesi kiinnostavuus eivät aina ole edes sijainnista kiinni; Useimmiten hyvät liikenneyhteydet, luonnonrauha ja maisemat ovat vuokraajien arvostamia asioita. Mökkisi ei siis tarvitse sijaita tunnetun laskettelukeskuksen tai lomakohteen läheisyydessä, jotta se kiinnostaisi vuokralaisia. Mikäli olet harkinnut kesämökkisi vuokraamista, ilmoita kohteesi mukaan Mökit.fi sivustoon.

Muistettavia asioita kesämökin vuokrauksessa

Mikäli olet vuokraamassa kesämökkiä koko kesäksi tai vain pariksikin viikoksi, kartoita tarkkaan mitä mukavuuksia todella tarvitset lomasi aikana, ja mitkä mukavuudet mökissä olisi ainoastaan mukava olla. Vaikka mökille ei tarvitsekaan lähteä pelkästään grillaamaan ja aurinkoa ottamaan, ei omaa vaatimustasoa kannata nostaa kohtuuttoman korkeaksi. Näin toimimalla vuokraaja säästää helposti sievoisen summan majoituskuluissa.

Jos olet järjestämässä sukujuhlia tai vaikkapa hääpäivää vuokramökillä, ja tarvitset käyttöösi tavallista suuremman majoituskapasiteetin voit harkita kaikilla mukavuuksilla varustetun luxusmökin vuokraamista. Suuremmille henkilömäärille suunnitellut avarat ns. luxusmökit mahdollistavat mukavan yhdessäolon säätilasta riippumatta. Vuokrattavat kesämökit tarjoavatkin monesti hyvää vaihtelua perinteisille vuokratiloille.

Kesämökin vuokraajan muistilista

1. Pakkaa huolella

Jos olet vuokraamassa mökkiä saaristosta tai harvaan asutulta alueelta, matka kauppaan saattaa paikkakunnasta riippuen olla melko pitkä; eivätkä paikalliset pikku/kyläkaupat pidä usein varastossaan kuin yleisimpiä elintarvikkeita – tämä on syytä huomioida etenkin erityisruokavalioiden kohdalla. Myös lähimmän apteekin, sekä terveyskeskuksen osoite ja puhelin numero on hyvä selvittää etukäteen.

2. Selvitä itseäsi kiinnostavat käyntikohteet

Jos vuokraat mökin pariksi viikoksi - tai pidemmäksikin ajaksi, kannattaa selvittää löytyykö lyhyen ajomatkan päästä itseä kiinnostavia käyntikohteita tai kesätapahtumia. Ylimääräisten ajomatkojen karsimiseksi kohteiden aukioloajat on syytä kartoittaa etukäteen. Useimmiten vierailu kunnan verkkosivuilla tai soitto paikalliseen turisti-infoon riittää varmistamaan asian. Näin toimimalla vuokramökki voi toimia tukikohtana kotimaan matkailusta kiinnostuneelle lomailijalle. Paikallisista erikoisuuksista kiinnostuneen matkailijan kannattaa myös selvittää alueen mahdolliset toripäivät, jotka ovat monesti kesäaikaan vilkkaimmillaan.

3. Luvat kuntoon

Mikäli aiot viettää lomaasi esimerkiksi kalastellen selvitä kohdetta vuokraavalta yritykseltä tai henkilöltä mitä lupia tarvitset ja onko alueella joitain paikallisia (tai maanomistajien välisiä) sopimuksia, jotka rajoittavat harrastamista.

4. Varaa kesämökki ajoissa

Kesämökin vuokraamista ei kannata jättää viimetippaan, varsinkaan jos olet suunnitellut viettäväsi juhannusta vuokramökillä. Juhannus on kiistatta mökkivuokrauksen kovin sesonkiaika, ja parhaat mökit varataan usein jo edellisenä vuonna. Kun löydät itsellesi tai ryhmällesi sopivan mökin, älä aikaile varauksen tekemisessä.

5. Mökille saapuminen ja poistuminen

Varausta tehdessä on syytä varmistaa seuraavat asiat:
- Mikä on mökin tarkka osoite tai millä paikan nimellä esim. navigaattori löytää kohteen.
- Mistä mökin avain noudetaan.
- Milloin mökille voi saapua ja milloin mökiltä tulee poistua.
- Mistä numerosta saat mökin omistajan tai huoltomiehen kiinni, jos mökillä olevien kodinkoneiden tai muiden laitteiden kanssa tulee ongelmia.


Vastaukset edellä mainittuihin kysymyksiin on syytä kirjoittaa tai tulostaa paperille ja ottaa mukaan mökille. Näin toimimalla matka mökille sujuu huomattavasti leppoisammin.

Etsi vuokrattava kesämökki Mökit.fi:n karttahaulla.