Vuokrattavat mökit Kalajoki

Kalajoki sijaitsee Perämeren rannalla Pohjois-Pohjanmaalla valtatie 8 varrella. Kalajoen hiekkarantojen dyyneistä upeimmat ovat lähes 20 m korkeat ja rantaa riittää. Kalajoki onkin syystä maamme tunnetuimpia kesämatkailukohteita, jonka vuoksi Kalajoen mökit ovat varsin kysyttyjä keväästä syksyyn asti. Alueelle suuntaavan matkailijan kannattaakin varata oma vuokramökkinsä hyvissä ajoin etukäteen. Mikäli matkasi ei ole ennen Kalajoelle vienyt, voi varautua yllättymään seudun monipuolisista harrastemahdollisuuksista -- myös talvella.

Majoitus Kalajoella

Vuokramökit kalajoen alueella tarjoavat jokaiseen varustetasoon ja matkabudjettiin sopivan majoitusvaihtoehdon. Kalajoen lomamökit mahdollistavat majoittumisen joko aivan hiekkadyynien välittömästä läheisyydestä tai vähän kauempaa sekä naapurikunnista kuten Pyhäjärvi, Kokkola, Sievi, Alavieska, Kannus, Merijärvi ja Ylivieskasta. Kalajoen leirintäalueet tarjoavat levähdyspaikkaa hiekkasärkkien ja meren äärellä uimarannan tuntumassa, ja kävelymatkan päästä löytyvät kaikki palvelut ja aktiviteetit. Leirintäalueilla voi majoittua mökkeihin, rantahuoneistoihin sekä teltta- ja matkailuvaunupaikoilla. Karavaanareille on valittavana yli tuhat paikkaa, joista lähes kaikki ovat sähköpistokkein varustettuja.

Kesäajan aktiviteetteja

Kesäkuun alussa särkillä järjestetään Kalajoki X-Games lumilautailusta innostuneille, ja kohta sen jälkeen vietetäänkin jo Juhannusta suurten kokkojen loimussa. Juhannukseen hiekkarannalla kuuluu ehdottomasti myös auringonotto, kävelyretket, piknikit, surffaus, vesiliukumäki, rantalentopallo, hiekkalinnojen rakentaminen - vaikka sitten keskiyöllä ja sään muuten niin salliessa. Särkillä kisataan kesäisin myös Miss Hiekkäsärkät -kruunusta, ja urheilullisesta puolesta huolehtii Beachfutis Finnish Open -tapahtuma. Miehistä voimaa särkkien alueella mitataan Rannikon vahvin mies -kisassa.

Katujunan kyydissä Vesipuisto Tapiolandiin, JukuParkiin ja Seikkailupuisto Pakkaan

Lapsille ja lapsiperheille Kalajoelta löytyy kesäleirien, teatterin ym. lisäksi kaksi vesipuistoa ja yksi seikkailupuisto aivan hiekkadyynien läheisyydessä. Kesäaikana dyynien ja puistojen välillä liikkuminenkin on vaivatonta, kun myös yksityiskäyttöön varattava Katujuna Jumbo tekee lenkkiä leirintäalueen kautta lähistön vesipuistoihin. Tapiolandista löytyy vesiliukujen ja altaiden lisäksi mm. turkkilainen höyrysauna, keilaus-, minigolf-, kalastus- ja melontamahdollisuudet, ja JukuParkin vesiliukumäkiä voi laskea myös renkailla sekä vauhtimatolla. Lisäksi JukuParkista löytyy erilaisia huvipuistolaitteita sekä auringonottajille omat alueet terasseineen ja lämmitettyine uima-altaineen. Ympäri vuoden avoinna oleva Seikkailupuisto Pakka sijaitsee leirintäalueen vieressä. Puihin rakennetuilla Seikkailuradoilla voi kiipeillä tai niiltä voi lasketella vauhdikkaasti vaijeriliukuja pitkin alas. Puisto on tarkoitettu koko perheelle, joten vaativuustasoja on kaiken ikäisille ja -kuntoisille.

Golfia, keilailua ja SUP-lautailua

Kalajoen dyynimaisemiin ja mäntyjen siimekseen tehdyn 18-reikäisen golf-kentän hienohiekkaiset bunkkerit antavat haastetta vaativammallekin pelaajille. Koko perhe voi pelata 9 reiän jokamieskentällä, missä ei tarvita green cardia. Mailat voi vuokrata klubilta, ja golfiin saa opetusta tarvittaessa. Alueella on Klubiravintola ja Pro Shop. Kylpylä SaniFanin yhteydessä voi vasta-alkaja tai ammattilainen kokeilla vaihteeksi myös hohtokeilausta hämärissä disco-tunnelmissa. Kalajoen hiekkarannalla surffataan, vesihiihdetään ja harrastetaan SUP-lautailua ym. vesilajeja. Kaikkiin vesiharrasteisiin saa tarvittaessa opastusta.

Kalastusta, hyljesafareita ja muuta vesilläoloa

Kalajoella ei ole järviä, ainoastaan pienehköjä lampia, joten kalamiehille ja -naisille löytyy parhaat apajat Kalajoen edustalla Rahjan saaristosta. Mikäli haluaa kalastaa istutettua kirjolohta helposti ja nopeasti, voi käväistä Kalastuspaikka Lohilaaksossa. Itse pyydystämänsä saaliin voi savustuttaa heti paikan päällä. Aavalla merellä kalarikkailla vesialueilla sijaitsevat Kallankarit; Ulkokalla sekä Maakalla, jolla on majakka. Majakkasaarella voi saunoa ja yöpyä, ja sinne järjestetään erilaisia veneretkiä sekä yleisöpurjehduksia Kaljaasi Ansiolla, joka on puinen 2-mastoinen perinnealus. Ulkosaariston luodoilla loikoilevia hylkeitä pääsee bongaamaan hyljesafarilla, ja saattaapa samalla reissulla nähdä harvinaisia vesilintujakin. Myös Kalajoen retkeily- ja luontokarttaan merkitty n. 10 km veneluontopolku on Rahjan saaristossa. Polun varrelta löytyy opastauluja sekä kaksi autiotupaa ja laavuja. Saaristossa järjestetään lisäksi melontakursseja, ja kumilautalla lasketaan sisämaan koskissa Merijärvellä, Pyhänkoskella, Pyhäjoella tai Ruukinkoskessa.

Formula Center ja Bemareita

Lähes aitoon formulafiilikseen pääsee Formula Centerissä, missä voi ajaa kisat lämmittelystä aika-ajoon - aina finaaliin saakka. Kilpailuihin sisältyy karting-radan yksityiskäyttö autoineen ja opastuksineen sekä ajohuppu ja kypärä, kuten normaalisti. Palkintopallille pääsevät tasapuolisesti kuitenkin näissä kisoissa sekä ratojen kuningas että kuningatar. Autoilun merkeissä niin ikään järjestettävä BMW -henkilöautojen Bimmer Party -tapahtuma löytyy Kalajoen pienlentokonekentältä kesäkuun lopussa.

Messuja, markkinoita, festareita, ilotulitusta ja muuta kulttuuria

Heti alkukeväällä on monipuoliset Kalajoki Messut jäähallissa. Syksymmällä pidetään Kalajoen Syysmarkkinat kaupungin vanhimmalla alueella Plassilla, kuten perinteisesti 1600-luvulta lähtien. Kalajokisen kevyen musiikin festivaali Kajari kajahtaa torialueella, eikä pidä unohtaa Kalajoen venetsialaisia eli kesäkauden päättäjäisiä. Juhlissa järjestettävä ilotulitus on Euroopankin tasolla mitattuna iso tapahtuma. Muuta kulttuuritarjontaa löytyy Kalajoella lisäksi mm. vireästä Kesäteatterista. Myös tanssilavakulttuuri elää ja voi hyvin, ja tarjoaa monipuolisesti liikuntaa niin lomalaisille kuin muillekin.

Historiallisia ja muitakin nähtävyyksiä Kalajoella sekä Himangalla

Kalajoella löytyy jopa 1700-luvun kulttuurihistoriallisia rakennuksia sekä Plassin alueen kotiseutumuseot ja myllyt. Muita nähtävyyksiä ovat mm. tervahaudat, muinaishautapaikat ja patsaat kuten mestarihiihtäjä Jussi Kurikkalan patsas sekä miinanraivaajamuistomerkki. Tutustumisen arvoisia kohteita ovat myös Suomen suurin tuulivoimalapuisto Kalajoen Mustilankankaalla, Kalajoen karkkipaja ja erilaiset galleriat. Paikallisista luonnonnähtävyyksistä löytyy paljon tietoa Meriluontokeskuksesta. Sahanjohtajan v. 1912 rakennuttama harvinainen noin 700 m2 jugend-tyylinen asuinhuvila Havula on Kalajoella suosituimpia vierailukohteita. Kiinteistö, jossa on 14 h + k on saanut Viisikanta-rakennuspalkinnon ansiokkaasta restauroinnista. Lisää vanhan sahan ym. rakennushistoriallista tunnelmaa voi aistia Himangan Matkailukeskus Sautinkarissa. Himangan Rautilassa oleva Kuninkaan muistokivi viittaa Ruotsin kuningas Aadolf Fredrikin käyntiin v. 1752. Nähtävyydeksi voi laskea myös Raumankosken ylittävän puusillan.

Patikoiden, sauvakävellen tai ratsain luontoon

Kuten Pohjanmaalla yleensä, Kalajokikin on alavaa ja lakeaa maisemaltaan. Korkeimmat alueet ovat Raution moreenialueilla, jonka 80 m korkeuteen kohoaville mäille asti patikoiva näkee kauas. Sauvakävelijöille ja muille kuntoilijoille löytyy lenkkivaihtoehtoja hiekkarannan lankkupoluilla ja ympäristön koivikoissa tai sisämaassa ukoilureittejä pitkin ja pururadoilla. Suunnistajille Kalajoella on 2 kiintorastiverkostoa. Kalajoen suurimpia soita ovat Kaakkurinneva, Karhunmaanneva ja Paloneva. Myös kosteat rantaniityt Raumanjoen pohjoispuolella houkuttelevat muuttolintuja levähtämään sekä lintubongareita, mutta tähystyspaikkoja löytyy Letostakin. Opastettu retkeilyreitti taukopaikkoineen löytyy Pleuna-Siiponjoen alueelta. Luontoon voi lähteä myös paikallisten hevostilojen vaellusratsastus-ryhmässä.

Talviset aktiviteetit

Talviaikaan maastossa, rannoilla ja jäällä on lähes 200 km hiihtolatuja. Vaikka Kalajoki on alavaa, sieltä löytyy kuitenkin myös laskettelijoiden iloksi Louekeskus. Keskus tarjoaa 3 rinnettä sekä erilaisia bokseja ja reilejä. Alueella on lisäksi hiihtolatuja ja pulkkamäki perheen pienimmille. Rinnepalveluihin kuuluu Vuokraamo sekä rinnekahvio. Kalajoella järjestetään talviaikaan myös erilaisia luontosafareita ja retkiä, mm. Rahjan saaristoon moottorikelkoilla sekä lumikenkävaelluksia, jäähiihtoa ym.


  • Sivu:
  • 1
  • 2
Kalajoki
Pohjois-Pohjanmaa
6+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Uimarantaan: 0.8 km

Kalajoki
Pohjois-Pohjanmaa
4+4 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Uimarantaan: 0.8 km

Kalajoki
Pohjois-Pohjanmaa
2+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Uimarantaan: 0.2 km

Kalajoki
Pohjois-Pohjanmaa
4+4 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Uimarantaan: 0.8 km

Kalajoki
Pohjois-Pohjanmaa
4+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Uimarantaan: 0.2 km

Kalajoki
Pohjois-Pohjanmaa
2+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Uimarantaan: 0.2 km

Kalajoki
Pohjois-Pohjanmaa
2+0 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Uimarantaan: 0.1 km

Kalajoki
Pohjois-Pohjanmaa
4+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Uimarantaan: 1.0 km

Kalajoki
Pohjois-Pohjanmaa
4+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Uimarantaan: 0.0 km

Kalajoki
Pohjois-Pohjanmaa
2-6 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur


  • Sivu:
  • 1
  • 2