Majoitus ja mökit Mustavuori -keskuksen lähialueilla

Näyttävät järvimaisemat pitävät lomamökit Mustavuori –keskuksen lähialueilla kysyttyinä.

 
Tampere
Pirkanmaa
6+6 Vuodepaikkaa
100 m2
 
Lempäälä
Pirkanmaa
2+2 Vuodepaikkaa
45 m2
 
Lempäälä
Pirkanmaa
6+2 Vuodepaikkaa
80 m2
 
Tampere
Pirkanmaa
6+0 Vuodepaikkaa
60 m2

Mustavuoren laskettelukeskukseen suuntaava matkailija voi hankkia itselleen tai ryhmälleen mökkimajoituksen Tampereelta tai lähikunnista. Mökkivuokraus Mustavuori -keskuksen alueella onnistuu ainoastaan lyhyen ajomatkan päässä rinteistä, sillä laskettelukeskuksen alueella ei ole majoituspalveluita. Alueelle suuntaava matkailija voi valita majoituksensa Pirkanmaan ja Tampereen seudun laajasta majoitustarjonnasta, josta on helppo etsiä omaan matkabudjettiin sopiva lomamökki. Matkailijan kannattaa kuitenkin huomioida, että vuokramökit Mustavuori –keskuksen lähialueilla ovat varsin kysyttyjä myös varsinaisen hiihtokauden ulkopuolella, koska kaupungin läheisyys ja alueen lukuisat harrastusmahdollisuudet nostavat alueen mökkien käyttöastetta. Tampereen alueella on myös leirintäalueita sekä kattava hotelli- ym. majoitusten tarjonta.

Hiihtokeskus Mustavuori

Mustavuoren laskettelukeskus sijaitsee Tampereen länsiosassa Kalkun kaupunginosassa bussireittien varrella osoitteessa: Nokiantie 150, Tampere. Mustavuori tarjoaa vierailijalle 3 valaistua rinnettä, joista yksi on lapsille sekä pulkkamäen, 2 ankkurihissiä ja naruhissin. Korkeuseroa rinteillä on 69 metriä ja pisin niistä on 350 m. Lumilautailijoille ja newschool-laskijoille löytyy omat hoidetut snow parkit. Alueella on rinnekahvio, nuotiopaikka sekä välinevuokraamo, jonka palvelut kattavat vuokrattavat laudat, sukset, snowscootit ja snowskatet sekä huollot. Mustavuoren hiihtokoulun lisäksi Tampereen Slalomseura järjestää Mustavuoressa mm. ratalaskuvalmennusta.

Muita aktiviteetteja

Mustavuoren rinteitä hyödyntävät myös alamäkipyöräilijät. Kiipeilijät suosivat alueella olevaa lähes 30 m korkeaa kallioseinämää, jolla on valmiiksi asennetut porahaat. Lähistöltä löytyy myös hiihtolatuja sekä Hervannan ja Sappeen laskettelukeskus ja muita Tampereen alueen harrastusmahdollisuuksia. Kesäisin järvimaisemat tarjoavat hyvät puitteet kalastukselle, veneilylle, purjehdukselle ja melontaan.

Historian havinaa

Historiasta kiinnostuneet ja luonnossa viihtyvät voivat löytää Mustanvuoren asuinalueen maastosta jäänteitä venäläisten kaivamista 1. maailmansodan aikaisista korsuista, juoksuhaudoista ja ampuma-asemista.

Liikenneyhteydet Mustavuorelle

Tampereen sisäisen liikenteen bussireitit kulkevat aivan Mustavuoren laskettelukeskuksen vierestä. Autoilijan kannattaa laskettelukeskukseen päästäkseen suunnata ajokkinsa Tampereen Villilän ja Kalkun suuntaan, taikka Nokiaa ja Ylöjärveä kohden. Lähin rautatieasema sekä Pirkkalan lentokenttä sijaitsevat molemmat n. 10 km laskettelukeskuksesta.