Mökit Parra -keskuksen lähistöllä

Vuokramökit Parra –keskuksen lähialueilla mahdollistavat monipuolisen loman.


Teuvalla sijaitsevaan Parran vapaa-aika- ja laskettelukeskukseen suuntaava matkailija voi majoittua joko Pohjanmaan tai Etelä-Pohjanmaan maisemissa, sillä Parra on vain n. 15 km maakunnan rajasta. Matkailija voi halutessaan majoittua hiihtokeskuksen lähistön vuokramökeissä, Parra Caravan-alueella tai mökeissä merenrannalla. Lähikunnista kuten Kauhajoki, Karijoki, Närpiö tai Kaskinen löytyy lisää majoitusvaihtoehtoja.

Hiihtokeskus Parra

Noin 10 km päässä Teuvan keskustasta, osoitteessa Luovantie 700, Teuva sijaitseva hiihtokeskus Parra tarjoaa matkailijalle 3 rinnettä. Ykkösrinteestä pääsee Streetin alueelle, missä kumpareita, reilejä, pujottelurataa, aaltoja ja muita temppupaikkoja löytyy kaikentasoisille laskijoille. Jib Park sopii varsinkin kokeilunhaluisille, ja kokeneiden Streetissä on ne isot hyppyrit. Parran erityisjuttu on hirsirunkoiset pöytäreilit, Junior Rails laskijan ensimmäisiin jibbailukokeiluihin. Laskettelukeskuksessa järjestetään myös hyppy- ja pujottelukisoja ja matkailijaa palvelevat lisäksi hiihtokoulu sekä välinevuokraamo, Skishop ja kahvio terasseineen.


Talvipuisto

Erityisesti lapsia ja lapsiperheitä palveleva Talvi-puisto sisältää naru- ja ankkurihisseillä varustetun lastenrinteen pujotteluratoineen sekä pienen hyppyrin. Talvi-puistossa on myös Hiihtomaa murtsikkahiihtoa opetteleville, luistinrata, leikki- ja lumiveistospuisto sekä pulkkamäki, jonka vieressä olevissa grillikodassa tai grilliladossa voi viettää evästaukoa. Talvipuistossa on varattu lisäksi perheen pienimmille leikkivälineitä ja mahdollisuus tavata Werneri-jänis.


Aktiviteetit

Murtomaahiihtäjille Parrasta löytyy lähes 100 km mittainen latuverkosto taukotupineen ja laavuineen sekä valaistu 5 km pitkä hiihtolatu. Hiihtoladut toimivat kesäisin vaellus- ja rekeilyreitteinä. Lisäksi matkailija voi rentoutua uimarannalla ja frisbeegolf-radalla. Luonto-Parrassa järjestetään mm. avantouintia, saunomista ja musiikkitapahtumia.


Nähtävyyksiä

Parrassa sijaitsee maailman suurin, oikeissa mittasuhteissaan oleva yli 24 m korkea keihäs-monumentti. Se pystytettiin vuoden 1964 olympialaisten keihäskisan kultamitalisti Pauli Nevalan kunniaksi. Lisäksi luonnonilmiöistä kiinnostuneille matkailijoille on Parrassa nähtävyytenä syntyhistorialtaan tuntematon kivipelto.


Liikenneyhteydet Parraan

Parra sijaitsee n. 10 km Teuvan keskustasta, ja sinne pääsee omalla autolla Valtatie 8 pitkin. Lähin rautatie- sekä lentoasema löytyvät noin 80 km päässä Seinäjoelta.