Vuokramökit ja majoitus Porvoo

Porvoo sijaisee etelärannikolla Uudenmaan maakunnassa mäkien välissä Porvoonjokilaaksossa. Keskustasta on vain kivenheitto Porvoonlahden rantaan ja upean saariston äärelle. Vain n. 35 km päässä Helsingin itärajalta sijaitsevaan Porvooseen pääsee Helsingistä mm. M/S J. L. Runeberg -aluksella, jolta on bussiyhteys Vanhaan Porvooseen. Majoitukset Porvoossa sijaitsevat kauniissa luonnossa tai vesistöjen rannalla ja saaristossa. Omaan makuun ja budjettiin sopivan vuokramökin löytää esimerkiksi Mökit.fi -sivustolta taikka yksityisiltä vuokraajilta. Lisää mökkimajoitusta löytyy myös Porvoon naapurikunnista kuten Pornaisista ja Sipoosta.

Kokonniemessä lasketellaan ja uidaan avannossa

Talvella on Porvoossa mahdollista esimerkiksi avantouinti Kokonniemen maauimalassa. Aivan kaupungin keskustassa Kokonniemessä on myös koko perheen laskettelukeskus. Laskettelijoiden käytössä on 5 rinnettä, ja rinteillä järjestetään lisäksi niin lasten kuin aikuistenkin laskettelu- ja lautailukouluja. Rinnepalveluihin kuuluu hiihtokoulun lisäksi rinneravintola sekä välinevuokraamo, josta löytyy välineet lasketteluun sekä maastohiihtoon. Kokonniemen valaistu hiihtolatu kulkee aivan laskettelukeskuksen vieressä.

Porvoossa kalastetaan ympärivuotisesti

Porvoon upea merellinen sijainti houkuttaa paljon veneilijöitä ja vesiurheilua harrastavia lomailijoita kesäisin. Porvoon joet ja merialueet tarjoavat myös kalastuksesta kiinnostuneille mieluisen harrastuspaikan ympäri vuoden. Sään ja jääolosuhteiden niin salliessa pilkkiminen on suosittua erityisesti Porvoonjoella. Talvikaudella järjestetään lisäksi useita pilkkikilpailuja, missä mitataan kalamiehen taitoa ja kärsivällisyyttä.

Monipuolisuutta luonnossa viihtyvälle

Porvoossa on runsaasti kulttuurihistoriallisesti merkittäviä mutta myös luonnon monimuotoisuuden kannalta upeita alueita luonnossa viihtyvälle matkailijalle. Muun muassa kansallinen kaupunkipuisto sekä Porvoonjoen suulla sijaitseva Ruskiksen luonnonsuojelualue. Natura 2000 -alueita ovat Tungträsketin vanha metsä, Boxin ja Emäsalon suot, Pernajanlahtien ja Pernajan saariston merensuojelualue, Porvoonjoen suisto (Stensböle) sekä Söderskärin ja Långörenin saaristo.

Historiallinen vanhakaupunki

Porvoon keskustan tuntumassa Porvoonjoen rantatörmällä sijaitseva romanttinen Vanha Porvoo kuuluu niin kansallismaisemien kuin valtakunnallisesti merkittävien rakennettujen kulttuuriympäristöjen luetteloon. Sokkeloiset kujat, puutalot, ranta-aitat sekä jokivarren goottilainen tuomiokirkko tarjoavat matkailijoille runsaasti mielenkiintoista katseltavaa. Matkailija voi nauttia menneiden aikojen tunnelmasta myös kauniissa pienissä kahviloissa tai ravintoloissa.

Porvoon kulttuuritapahtumia

Porvoon kulttuuri- ja kongressikeskus Taidetehtaalla järjestetään vuosittain juhannuksen jälkeen mm. Avanti! Suvisoitto musiikkijuhla. Muita Porvoon kulttuuritapahtumia ovat mm. RuneBar musiikkifestivaali, Tirmo Blues-festivaalit ja Jazz festival Kulttuuritalolla. Porvoossa ei ole kaupunginteatteria vaan ammattimaisten nomaditeattereiden ja harrastajateattereiden toimintaa. Teatteria pääsee katsomaan mm. Taidetehtaalla ja Kulttuuritalo Grandissa.

Nähtävyydet Porvoossa

Vanhan Porvoon ja luontonähtävyyksien lisäksi porvoolaisuuteen kuuluu ehdottomasti Runebergin torttu. Sen syntyvaiheet selviävät J. L. Runebergin kotimuseossa. Perämoottorimuseo Outboard museum tarjoaa veneilijöille ja moottoreista kiinnostuneille yksityiskohtia menneen ajan veneilystä, kun perheen pienimmät ja miksei äiditkin viihtyvät Porvoon nukke- ja lelumuseossa. Muita nähtävyyksiä ovat mm. historialliset kartanot ja museot kuten Albert Edelfeltin ateljeemuseo.


  • Sivu:
  • 1
  • 2
Porvoo
Uusimaa
1+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Uimarantaan: 0.02 km
Lemmikkieläimet sallittu
Porvoo
Uusimaa
2+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Uimarantaan: 0.035 km
Lemmikkieläimet sallittu
Porvoo
Uusimaa
9+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Uimarantaan: 0.04 km

Porvoo
Uusimaa
2+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Lemmikkieläimet sallittu
Porvoo
Uusimaa
2+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Uimarantaan: 0.03 km
Lemmikkieläimet sallittu
Porvoo
Uusimaa
2+0 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Uimarantaan: 0.035 km

Porvoo
Uusimaa
4+3 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Uimarantaan: 0.25 km
Lemmikkieläimet sallittu
Porvoo
Uusimaa
2+0 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Uimarantaan: 0.03 km

Porvoo
Uusimaa
2 Vuodepaikkaa
Viikko: 560 eur

Porvoo
Uusimaa
6-8 Vuodepaikkaa
Viikko: 1540 eur


  • Sivu:
  • 1
  • 2