Vuokramökit Loviisa

Viihtyisä kesäkaupunki Loviisa sijaitsee Uudellamaalla. Kesäiset tapahtumat kuten venefestivaalit Small Ships' Race sekä mm. kotiaan kunnostaville suunnattu Loviisan Wanhat Talot -perinne- ja korjausrakentamispäivät ovat suosittuja loma-aktiviteetteja. Loviisan seudulla voi matkata myös kaunista Länsi-Kymen Kulttuuritietä. Loviisan keskustasta meren rannalta alkava Kulttuuritie yhdistää valtatiet 7 ja 6. Luonnollisen kaunis reitti kulkee Ahvenkosken kautta Kymijoen läntistä rantaa pitkin Strömforsin ruukkiin sekä Moision kartanon ja Arboretum Mustilan kautta Elimäen kirkolle. Reitti päättyy Iittiin.

Majoitus Loviisa

Loviisa sijaitsee meren rannalla, joten monet lomamökit tarjoavat näkymät suoraan merelle. Matkailijan valittavissa ovat eri tasoiset vuokramökit, huvilat ym monipuoliset majoitusvaihtoehdot. Telttailusta pitävät voivat majoittua mm. raikkaassa meri-ilmastossa Svartholman saarella. Loviisan lisäksi majoituksia löytyy myös sen naapurikunnista Kouvola, Lapinjärvi, Myrskylä, Porvoo ja Pyhtää.

Loviisan Laivasilta ja Svartholman merilinnoitus

Loviisan tapahtumat löytyvät helpoimmin vierasvenesatamasta, Laivasillalta. Keväästä syksyyn satama tarjoaa mm. ravintolapalveluita, museoita ja näyttelyitä. Loviisanlahden rannalla sijaitseva Laivasilta kerää matkailijat ja paikallisetkin juhlimaan myös mm. juhannusta ja seuraamaan Small Ships' Race-kilpailua. Syksymmällä on tarjolla romantiikkaa meren äärellä Muinaistulien Yössä. Laivasilta toimii risteilysatamana, jonne saapuu laivat Helsingistä, ja josta lähtee risteilyt mm. lapsiperheiden suosimaan Svartholman merilinnoitukseen.

Svartholman linnoitussaari

Svartholmassa on mahdollisuus osallistua mm. opastetulle kävelykierrokselle tai leikki-ikäisten lasten seikkailuretkelle, jolla saaren mysteereihin tutustutaan rennosti omien vanhempien seurassa. Saaren historiaan Ruotsin ja Venäjän vallan aikana voi tutustua näyttelyssä. Svartholmassa on kesäravintola sekä vierasvenesatama, joka palvelee omalla veneellä saapuvia. Satamasta löytyy myös nuotiopaikkoja, käymälöitä ja lasten leikkipaikka.

Kävelykierrokset tutustuttavat Loviisaan

Oppaan johdolla matkailijan on helppo tutustua Loviisan kaupunkiin esimerkiksi kesällä Kuningas saapuu Loviisaan -tapahtuman aikaan. Opas kierrättää Kauppiaanlesken promenadilla 1700-luvun Loviisaan tai Strömforsin ruukkiin. Merellisistä nähtävyyksistä ja elämyksistä pääsee nauttimaan mm. erilaisilla teemapurjehduksilla taikka kalaisilla meriretkillä kalastusoppaan johdolla.

Luontoon retkille ympäri vuoden

Loviisan vaihtelevien maastojen suo- ja metsäalueet tarjoavat liikuntareittejä levähdyspaikkoineen ympäri vuoden. Esimerkiksi lyhyt 2 km Ehrensvärdinpolku lähtee Rosenin ja Ungernin maalinnoitusten luota, ja Kukuljärven vaellusreitti kiertää Loviisan Ruotsinpyhtään maastossa pienen erämääjärven, Kukuljärven maastossa n. 8 km lenkin. Järven läheisyydessä n. 1 km päässä on myös mm. geokätköilijöille tuttu Brannin luola, jossa on asuttu 1900-luvun alussa ja mahdollisesti jo kivikaudella. Aivan järven rannasta löytyy laavu ja uimalaituri sekä opasteita ja reitistöviittoja mm. polku luolalle jylhiä kalliorinteitä pitkin. Loviisan kallioiden lisäksi kiipeilyä voi harrastaa Ruotsinpyhtään ulkokiipeilykallioilla. Loviisan maastoissa kiertää myös useita luontopoluille tehtyjä osin valaistuja alle 10 km hiihtolatuja sekä meren jäällä, sään niin salliessa.

Golfia ja frisbeegolfia

Loviisan Rönnäs Golfissa pääsee pelaamaan yhdellä Suomen Top 10 –radalla. Merimaisemissa kiertävä Rönnäsin rata on 27-reikäinen. Frisbeegolf-rata sijaitsee Valkon hiekkaharjulla ja sen 18 väylää kulkevat mäkisessä harjumaisemassa.


  • Sivu:
  • 1
Loviisa
Uusimaa
8+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Uimarantaan: 0.06 km

Loviisa
Uusimaa
3+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Uimarantaan: 0.025 km
Lemmikkieläimet sallittu
Loviisa
Uusimaa
12 Vuodepaikkaa
Viikko: 9170 eur

Loviisa
Uusimaa
4 Vuodepaikkaa
Viikko: 665 eur

Loviisa
Uusimaa
6-8 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Loviisa
Uusimaa
5 Vuodepaikkaa
Viikko: 1750 eur
Lemmikkieläimet sallittu
Loviisa
Uusimaa
4-7 Vuodepaikkaa
Viikko: 1155 eur
Uimarantaan: 1 km
Lemmikkieläimet sallittu
Loviisa
Uusimaa
? Vuodepaikkaa
Viikko: 1442 eur
Hiihtokeskukseen: 35 km
Uimarantaan: 0,05 km
Lemmikkieläimet sallittu
Loviisa
Uusimaa
9 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur
Uimarantaan: 0,05 km


  • Sivu:
  • 1