Mökkivuokraus Mikkeli

Mikkelin kaupunki on monipuolinen koko perheen lomakohde Saimaan Savilahden rannalla Etelä-Savon maakunnassa. Lomailijoiden kestosuosikki onkin Saimaa höyrylaivaristeilyineen ja retkineen. Muita kaiken ikäisille sopivia käyntikohteita Mikkelissä ovat mm. esteetön koskikalastuspaikka Miekankoskella, Xon-huvipuisto ja Moottoripuisto sekä talviaikaan Ski Tornimäen talviurheilukeskus ja Hasan laskettelukeskus. Luontoretkelle ympäri vuoden kutsuvat Mäntyharjun ja Repoveden kansallispuiston harjumaisemat järvineen sekä Kissankosken luonto- ja kulttuuripolut. Melonnasta kiinnostuneille perheille sopii retkikohteeksi Juvan ja Sulkavan vesistöjen rauhassa soljuva vesiluontopolku Oravareitti. Mikkeli tarjoaa myös kukista, yrteistä, marjoista ynnä muista puutarhojen tuotteista kiinnostuneille nähtävää ja vinkkejä mm. Mikkelipuistossa sekä lukuisissa muissa mallipuutarhoissa ja kartanoiden pihoilla.

Vuokramökit ja majoitus Mikkeli

Suomen suurimpiin mökkikuntiin kuuluvassa Mikkelissä vuokrattavat mökit ja muut majoitukset sijaitsevat eri puolilla kuntaa mm. harjujen kupeessa, Saimaan rannalla tai erämaassa. Sopivin vuokrattava majoitus voi löytyä myös kauniista kartanoista, maatiloilta tai Mikkelin naapurikunnista, joita ovat Hirvensalmi, Juva, Kangasniemi, Mäntyharju, Pieksämäki, Puumala ja Savitaipale. Saimaan seutu on varsinkin kesäaikaan suosittu lomanviettopaikka, joten vuokramökki tai muu majoitus kannattaa varata ajoissa ennen matkaa. Mikkelin alueen mökkitarjonta ja vapaat majoitukset selviävät helposti Mökit.fi-sivustoa joko paikannimellä tai karttahaulla selaamalla.

Extremeä ja muita aktiviteetteja Mikkelissä

Huvipuiston meiningistä innostuville sopiva käyntikohde on Xon-puisto. Puiston alueella on mahdollista kokeilla mm. benji-hyppyä, ratsastaa mekaanisella rodeohärällä tai kokeilla muita erikoisia lajeja ja laitteita. Xon-puiston laidalla Ski Tornimäen yhteydessä järjestetään lisäksi moottorikelkka- ja mönkijäsafareita. Erityisesti mikroautoilu-, moottoripyörä- tai karting-harrastajia kiinnostava Moottoripuisto sijaitsee Visulahden rantasaunojen läheisyydessä.

Käyntikohteita ja aktiviteetteja luonnossa

Mikkelin seutu tarjoaa luontolomailijalle runsaasti eri mittaisia luonto- ja vesireittejä niin retkeilyyn kuin melontaankin. Helppokulkuisten ja opastettujen luonto- ja kulttuuripolkujen varrelta Kissakoskella löytyvät mm. Hirvensalmen punaiset lumpeet. Laajempi koko perheelle ja osittain liikuntarajoitteisillekin sopiva ulkoilureitistö taukopaikkoineen risteilee upeissa maisemissa Mäntyharjulla. Ympärivuotisesti palvelevalla ulkoilualueella sijaitsee lisäksi suosittu sauvakävelypuisto. Haasteellisempaa mutta kaunista ja vaihtelevaa patikoitavaa tarjoaa 8 km Kukkeistenpolku. Polulla on suo-osuus, jonka voi ylittää pitkospuita pitkin. Juva Campingista pääsee Suomen ensimmäiselle biologisesti tutkitulle maastoon merkitylle vesiluontopolulle, Oravareitille. Suosittu yhteensä lähes 60 km mittainen reitti kulkee rauhallisissa vesissä Juvan ja Sulkavan välillä, ja se sopii myös perhemelontaan. Muita mielenkiintoisia retkikohteita Mikkelin seudulla ovat muinaismuistolain suojaamat kalliomaalaukset, joita löytyy mm. Juvan Uimasalon Sarkalammella. Sarkasvuoren lähistöllä Ristilammen luona on lisäksi muinainen kvartsilouhos.

Puutarhat

Mikkelissä on puutarhureille ja kukista pitäville paljon katsottavaa ja vinkkejä omaankin puutarhaan. Perinnekasveihin, yrtteihin, marjoihin ja mallipihoihin pääsee tutustumaan erilaisilla tiloilla ja sukukartanoissa, kuten lähiruoastaan tunnetun Tertin Kartanon ruutupuutarhassa ja kirsikkapuistikossa. Joillakin tiloilla on mahdollista myös järjestää tilaisuuksia, yöpyä ja ruokailla. Mikkelipuiston mallipuutarhat löytyvät kaupungin keskustan läheisyydestä, ja Linkkumyllyn terassipuutarha Sarkaveden ja Pajulammen maisemista.

Vesille kalastamaan ja risteilemään

Koko perheelle sopiva, esteettömästi ja helposti saavutettava koskikalastuspaikka Café Miekankoski sijaitsee Mäntyharjulla. Miekankoskelta löytyy myös uittomuseo, Sepän paja, käsityöläismyymälä, kahvila sekä vuokrattavia kanootteja ja kajakkeja melontaan tai vaikkapa kalastamaan aikoville. Kalaisalle Keskisen järvelle järjestetään kalastusretkiä mm. Kuhajärven rannalla sijaitsevasta lomakylästä. Kylässä on vuokrattavana soutu- ja moottoriveneitä omatoimisille retkille sekä hiekkaranta leppoisan kesäpäivän viettoon. Kesäisenä päivänä lomailija voi tuntea kutsun myös Saimaan upeisiin maisemiin. Helpoimmin Saimaalle pääsee vaikkapa Puumalan satamasta perinnelaivarekisterissä oleva aidolla rautarunkoisella tervahöyryllä S/S Wennolla. Saimaan risteilyjä tehdään myös Mikkelin satamasta ja Kenkäverosta.

Talviset aktivitetit Tornimäen ja Hasan rinteissä

Hyvien liikenneyhteyksien varrella runsaan 10 km päässä Mikkelin keskustasta sijaitsee 4 rinteen talviurheilukeskus Ski Tornimäki. Laskettelun lisäksi Tornimäessä voi mm. lumilautailla, pulkkailla, harjoitella telemarkia ja hiihtää. Hiihtoladuilta on yhteydet myös jääladulle ja Mikkelin kaupungin latuverkostoon. Toinen laskettelukeskus lähellä Mikkeliä sekä Savonlinnaa on Hasamäki Ski, joka sijaitsee Juvan, Rantasalmen, Puumalan ja Sulkavan kuntien keskellä. Lasten rinteen ja hissin lisäksi Hasa tarjoaa lasketteluun ja lumilautailijoille yhteensä 4 rinnettä. Sekä Tornimäestä että Hasasta löytyy välinevuokraamo, -huolto ja -kauppa sekä kahvio ja hiihtokoulu.

Mikkeli
Etelä-Savo
8+0 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 30.0 km
Uimarantaan: 0.025 km
Lemmikkieläimet sallittu
Mikkeli
Etelä-Savo
2+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 10.0 km
Uimarantaan: 0.01 km
Lemmikkieläimet sallittu
Mikkeli
Etelä-Savo
12+0 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 28.0 km
Uimarantaan: 0.1 km

Mikkeli
Etelä-Savo
4+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Lemmikkieläimet sallittu
Mikkeli
Etelä-Savo
4+0 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Lemmikkieläimet sallittu
Mikkeli
Etelä-Savo
2+1 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Uimarantaan: 0.01 km
Lemmikkieläimet sallittu
Mikkeli
Etelä-Savo
4+0 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Lemmikkieläimet sallittu
Mikkeli
Etelä-Savo
4+0 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Lemmikkieläimet sallittu
Mikkeli
Etelä-Savo
2+4 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Uimarantaan: 0.02 km

Mikkeli
Etelä-Savo
4+4 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Uimarantaan: 0.04 km