Majoitus Uuperinrinteiden lähialueilla

Vuokrattavat mökit Uuperinrinteiden läheisyydessä Haminassa

 
Kotka
Kymenlaakso
5 Vuodepaikkaa
30 m2
 
Hamina
Kymenlaakso
14 Vuodepaikkaa
100 m2
 
Pyhtää
Kymenlaakso
12 Vuodepaikkaa
90 m2
 
Kotka
Kymenlaakso
3 Vuodepaikkaa
35 m2

Kymenlaaksossa Haminan korkeudella vain 50 km päässä Venäjän rajalta sijaitsee Uuperin laskettelukeskus. Uuperinrinteille suuntaava matkailija löytää helposti omaan varustetasoon ja matkabudjettiin sopivan majoitusvaihtoehdon jo 10 km päästä Haminasta sekä lähialueilta, kuten Kotkasta ja Vironlahdelta. Mökkitarjonta on järviseudulla runsasta, mutta myös muun tyyppisiä loma-asuntoja löytyy mm. leirintäalueilta ja mökkikylistä. Alueen mökkivuokrausta hoitavat niin yksityiset vuokraajat kuin maanlaajuisesti toimivat keskusvaraamotkin.

Hiihtokeskus Uuperinrinteet

Osoitteesta Viirankankaantie 237, Hamina löytyvä hiihtokeskus Uuperinrinteet tarjoaa vierailijalle yhteensä 6 rinnettä ja 4 hissiä. Korkeuseroa on 80 m. Harrastajatasoisille laskijoille sopii Kahvilarinne, jossa on pisin 800 m yhtenäinen lasku. Punainen rinne antaa haastetta vauhtia etsiville ja Musta 400 m pitkä rinne on Etelä-Suomen jyrkin. Snow park -rinteessä voi lasketella laelta saakka 500 m alas myös lumilaudalla. Myös rinteiden ulkopuolinen laskettelu onnistuu punaisen ja mustan rinteen välissä. Lapsia ja aloittelijoita varten on hiihtokeskuksessa turvallinen 100 m pitkä naruhissillä varustettu lastenrinne. Hieman varttuneemmat lapset voivat vahvistaa taitojaan loivassa Somparinteessä. Hiihtokeskuspalvelut kattavat välinevuokraamon- ja huollon, SkiShopin, alppityylisen rinnekahvilan sekä Werneri-hiihtokoulun. Uuperinrinteet palkittiin v. 2012 Suomen parhaana lähimäkenä. Uuperilla harjoittelevat myös alppihiihtoharrastajat.

Ghost Bike Park

Kesän tullen tutut Uuperinrinteet muuttuvat Ghost Bike Parkiksi ja tarjoavat harjoituspaikan alamäkipyöräilijöille. Ankkurihissi ja yhdeksän reittiä tarjoaa niin aloittelijoille kuin kilpatason pyöräilijöillekin hauskaa vaihtelua. Hissin käyttö pyörällä on vähän ehkä vaikeampaa kuin suksillä, mutta aina löytyy kokemeenpi harrastaja opastamaan.

Aktiviteetteja ympäri vuoden

Rannikkokaupunkina Hamina tarjoaa loistavat puitteet monipuoliseen lomaan niin kesä- kuin talvikaudella. Talvikautena hiihtäjät pääsevät tekemään Uuperin maastohiihtoladuilla jopa 10 km lenkin Haminan Ruissaloon saakka. Kesäkautena alue soveltuu hyvin myös mm. veneilystä ja kalastuksesta pitäville matkailijoille sekä suunnistajille. Haminan seudulla on paljon suo- ja lintuvesialueita, mikä houkuttaa myös lintujen tarkkailijoita ja retkeilijöitä. Haminan ulkosaaristo kuuluu Itäisen Suomenlahden kansallispuistoon. Mikäli historia kiinnostaa, Haminan seudulla on paljon kulttuurihistoriallisia rakennuksia sekä mm. 1700-luvun kaupunkilinnoituksen valleja nähtävissä.

Liikenneyhteydet Uuperiin

Hamina ja Uuperi sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien varrella. Autoilijat seudulle tuo valtatiet 7 ja 26, ja Haminasta löytyy myös linja-autoasema, josta on yhteydet Uuperiin. Uuperinrinteiltä on matkaa lähimmälle rautatieasemalle 15 km ja n. 90 km Lappeenrantaan lähimmälle lentokentälle. Haminasta on Kotkaan 30 km ja Helsinkiin n.160 km.