Mökit Mielakka -keskuksen lähialueilta

Järvimaisemissa sijaitsevat lomamökit Mielakka –keskuksen lähialueilta ovat kysyttyjä kaudesta riippumatta.

 
Kouvola
Kymenlaakso
? Vuodepaikkaa
? m2
 
Kouvola
Kymenlaakso
4+1 Vuodepaikkaa
50 m2
 
Kouvola
Kymenlaakso
6+0 Vuodepaikkaa
100 m2
 
Kouvola
Kymenlaakso
6+1 Vuodepaikkaa
120 m2

Mielakka sijaitsee Kouvolan kupeessa Kymenlaakson järvimaisemissa. Vuokramökit Mielakka -keskuksessa löytyvät pääsääntöisesti hieman keskusalueen ulkopuolelta, Kouvolan ja muiden ympäristökuntien puolelta. Alueen runsaasta mökkitarjonnasta johtuen, matkailijan käytössä onkin varsin runsas ja monipuolinen valikoima mökkejä, joista jokaisen on helppoa löytää omaan makuun ja matkabudjettiin sopiva vaihtoehto. Mökkivuokraus Mielakka –keskuksen lähialueilta kannattaa kuitenkin hoitaa hyvissä ajoin ennen matkaan lähtöä, sillä alueen järvimaisemat ja hyvät liikenneyhteydet pääkaupunkiseudun suuntaan, pitävät alueen mökit kysyttyinä niin kesä- kuin talvikaudellakin.

Majoitus Mielakka

Muita majoituspaikkoja löytyy mm. Mielakan lähimmältä Camping -alueelta Tykkimäen huvipuiston vierestä Kouvolasta sekä Repoveden kansallispuiston laidalta Orilammen majasta. Erikoisempaa mökkiasumista edustaa Verla n. 30 km Kouvolasta. Verlan tehdas- ja museoalueelta löytyy vuokrattavia 1800-luvun lopun työläismökkejä idylliseen tapaan. Matkailijaa palvelee lisäksi Kouvolan ja ympäristökuntien hotellit ym. majoituspaikat.

Hiihtokeskus Mielakka

Mielakan hiihtokeskus sijaitsee vain runsaat 2 km päässä Kouvolan keskustasta osoitteessa: Ojaniityntie 3, Kouvola. Erityisesti parkkikohteena tunnettu hiihtokeskus on palkittu SHKY:n Vuoden lähirinne 2013 –tittelillä. Keskus tarjoaa kaikentasoisille laskettelijoille sekä lumilautailijoille yhteensä 6 valaistua rinnettä lastenrinne ja Turistirinne mukaan lukien. Mielakan pitkähköstä Pohjoisrinteestä löytyy parkki sekä mini- ja prostreet New school -laskijoille. Kokeneempien laskijoiden kannattaa suunnata Perherinteeseen tai jyrkkään Kisarinteeseen. Mielakassa on myös yömäki, ja alueella järjestetään erilaisia parkkitapahtumia sekä kisoja. Hiihtokeskuksen pysäköintipaikalta lähtee valaistu hiihtolatu, josta haarautuu latuja myös muualle kaupungin latuverkostoon. Ensilumenlatu avataan heti, kun pakkasmittari kääntyy miinukselle. Mielakan hiihtokeskuspalvelut kattaa suksihuollon lisäksi ravintolan kota- ja laavualueineen sekä Mielakka Shopin. Välinevuokraamosta löytyy lautojen, suksien, tellujen, lumikenkien ja tuubien lisäksi erikoislaskemiseen tarkoitetut kelkat.

Rinteet lapsille ja aloittelijoille

Perheen pienimmille ja hyppyjä aloitteleville sopivat parhaiten harjoitusrinne naruhisseineen tai miniparkin sisältävä loiva Turistirinne. Lastenmaassa on taikamattohissillä varustettu lastenrinne sekä koko perhettä palvelevat pulkka- ja tuubimäet sekä pujottelupaikat. Kaudella 2015 avatussa Lastenmaassa on myös kota ja ulkotulipaikka evästaukoja varten.

Maastopyöräilyä ja kalliokiipeilyä Mielakassa

Mielakan Rinnekeskuksessa sekä muualla Kymenlaaksossa on toimintaa myös kesällä. Maastopyöräilystä kiinnostuneille järjestetään opastettuja maastopyöräretkiä sekä -kursseja, ja pyöriä voi vuokrata myös omatoimiseen retkeilyyn. Mielakanmäellä sijaitsevan hiihtokeskuksen länsiseinämältä löytyy kalliokiipeilyreittejä toisenlaista haastetta etsiville.

Luonnossa viihtyville

Kouvolan ja Kuusankosken alueen metsät ja vesistöt tarjoavat myös upeita vaihtoehtoja luontomatkailuun retkeilystä, vaelluksesta, melonnasta, risteilyistä tai kalastuksesta kiinnostuneille. Bussiyhteyden päässä on suosittu vaelluskohde Repoveden kansallispuisto, jonka jylhistä maisemista on löytynyt jopa 6000 v. vanhoja kalliomaalauksia. Kouvolan alueella on lisäksi Suomen vanhin ja suurin puulajipuisto. Alueen vesistöistä Kymijoki tarjoaa kalamiehille erityisesti lohta ja meritaimenta, mutta hyviä kalasaaliita voi saada myös järvistä, lammista ja erilaisista reittivesistä. Risteilylle pääsee mm. Repoveden maisemiin.

Muuta koettavaa

Vauhdista pitävien kannattaa seudulla ollessaan poiketa myös Tykkimäen huvi- ja vesipuistossa. Laskettelun makuun siellä pääsee vesi-, matto- ja skeittirengasliukumäissä, tunneleissa tai body slidesssa maton tai renkaiden kanssa taikka ilman niitä. Tykkimäessä järjestetään myös nimekkäiden esiintyjien musiikkikonsertteja. Historiasta kiinnostuneille löytyy aivan Kouvolan keskustasta mm. Pienoisrautatiemuseo sekä n. 30 km päästä Maailmanperintökohde Verla, Ruukkikylä, Viiniverla, sekä tallirakennuksen käsityöläispuodit ja -pajat.

Liikenneyhteydet Mielakkaan

Kouvolaan ja Mielakkaan pääsee omalla autolla valtateitä 6, 15 ja 12 pitkin. Kouvolan rautatieasemalta on n. 2 km hiihtokeskukseen ja lähin bussipysäkki on vain 200 m päästä rinteistä. Kouvolaan on Helsingistä matkaa n. 140 km ja runsaat 200 km Jyväskylästä. Mielakkaan lentokoneella matkaavalle löytyy lähin lentoasema Lappeenrannasta, n. 85 km Kouvolasta.