Vuokramökit ja majoitus Kotka

Merellisen Kotkan keskusta löytyy Kotkansaarelta Suomenlahden rannalta Kymenlaakson eteläosasta. Koko perheen lomakohteeseen Kotkaan on Helsingistä matkaa vain n. 130 km. Kesälomailijan majoitus voi sijaita meren rannalla tai kauniin luonnon keskellä budjetin ja mieltymisten mukaan. Lomailijoita viihdyttää Kotkassa kesällä mm. suosittu Hamina Tattoo ja Kotkan Meripäivät sekä muut festivaalit ja tapahtumat. Lisää tekemistä sekä lomamökkejä löytyy myös naapurikunnista Hamina, Kouvola ja Pyhtää.

Lasten ehdoilla monenmoista ajanviettoa

HaminaKotkan Kantasataman Merikeskus Vellamossa järjestetään ohjattua toimintaa ja opastettuja kierroksia varsinkin koululomien aikaan. Vellamossa on mm. yli 50 kiinnostavaa toimintapistettä lapsille. Suomalaisten kalojen luonnonmukaisessa akvaariotalossa Maretariumissa sukeltaja ruokkii kalat suurella Itämeri-altaalla. Sukellusnäytöksiä pääsee seuraamaan katsomosta lomasesonkien aikana. Maretariumissa on myös erityisesti lasten tervehdyksistä tykkäävä maskotti. Suosittu kohde on myös Pyhtään vauhdikas Sirius Sport Resort, jossa voi alle kouluikäisetkin kokeilla turvallisesti sisäsurffausta sekä tuulitunnelissa lentämistä. Alueelta löytyy lisäksi Norway Park -kiipeilypuisto.

Musiikkia ja muita tapahtumia lapsille

Kesän lopulla järjestetään Kotkan Meripäivien yhteydessä erilliset Lasten Meripäivät teatteri- ja taikaesityksineen sekä musiikkia ja muuta mukavaa. Kesästä 2016 alkaen Hamina Tattoon yhteydessä soi lisäksi Junior Tattoo, jonka konsertissa esiintyy tunnettuja kotimaisia artisteja sekä lapsia ja nuoria.

Hamina Tattoo kestää viikon

Hamina Tattoo on tunnettu kansainvälinen sotilasmusiikkitapahtuma, joka järjestetään perinteisesti elokuussa. Upeiden marssiesitysten lisäksi teemailloissa Tattoo-klubilla raikuu soitto suomalaisten artistien sekä sotilassoittokuntien tahtiin, ja Talvipalatsissa svengaa Jazz. Lomailija löytää perinteisen Tattoo-paraatin Raatihuoneentorilta, jonka lähellä Kesäpuistossa soi puistokonsertti. Mukavaa lomaillan viettoa tarjoaa Tattoo-katu kojuineen, ravintoloineen ja musiikkiesityksineen, mutta pihakonserteista, taidenäyttelyistä sekä kirpputorien annista on mahdollisuus nauttia myös Linnoituksen Wanhojen Pihojen yksityispuutarhoissa.

Muuta kulttuuria kesäiseen lomanviettoon

Klassisen musiikin 5-päiväinen Kymijoen Lohisoitto -tapahtuma on kesäkuussa, mutta loppukesällä lomailijaa viihdyttää myös muut festivaalitapahtumat, kuten Kotkan meripäivät, Kotkan urkuviikko sekä kansainvälisessö nuorten urkureitten urkukilpailu. Sinfoniaorkesteri Kymi Sinfoniettan esitykset ovat mm. konserttitalolla.

Ulkoilmassa kentillä ja koskissa

Kotka tarjoaa golfaajille 2 kenttää, Mussalon 18-väyläisen ja Koivulassa olevan 6-väyläisen kentän. Kymin lentokentällä toimii purjelentokeskus ja kentän lähistöllä lisäksi moottoriurheilukeskus. Hiljaisemmasta ympäristöstä nauttiville kalamiehille vapaana virtaavat kosket kuten Langinkoski tai Siikakoski, lammet sekä merialue tarjoavat onnistumista ja saalista. Onkiminen on jokamiehen oikeus, ja se onnistuu vähällä vaivalla vaikka laiturilta meren rannalla. Kalamiehiä kiinnostanee myös Langinkoskelta löytyvä keisarillinen kalastusmaja sekä Kotkan kalamarkkinat, joka järjestetään 2 kertaa vuodessa Sapokan rannassa.

Kotkan luonto ja nähtävyydet

Luonnnossa viihtyvien kannattaa suunnata mm. Langinkosken suuntaan, missä kuntoa voi kohottaa luonnonsuojelualueen poluilla. Lisää retkeilyreittejä löytyy Kaakon kunnissa. Kevyemmälle päiväkävelylle voi lähteä vaikka Kotkan puistoihin, joista kuuluisin on Sapokan vesipuisto sekä uusin Katariinan Meripuisto. Keskuskadun lehmusbulevardilla sekä ympäröivissä puistoissa ja kaduilla on lisäksi nähtävänä Kotkan veistospromenadi eli kokoelma nykykuvanveistäjien teoksia. Suosittuja uimarantoja ovat mm. Kotkan maauimala ja Santalahti, Pitkät Hiekat Haminassa sekä Kaakon rannat. Talviuimareille löytyy sulaa vettä uimahalleista sekä Haminan Linnoituksen uimahallin lämpimistä poreista. Laajempaa kokonaiskuvaa Kotkasta saa mm. kiipeämällä Haukkavuoren näkötorniin tai Kyminlinnan muureille. Mukava päiväretkikohde on myös Ruotsinsalmen merilinnoitukseen kuuluvat linnakkeet.

Talviaktiviteetteja

Talvisin Kotkan alueella suosittu kohde on Uuperinrinne, jossa rinteitä on yhteensä 6 ja hissejä 4 kpl laskettelijoille, pulkkailijoille sekä snow parkin temppuilijoille. Pisin 800 m lasku on helpossa Kahvilarinteessä, mutta Uuperista löytyy myös Musta rinne, joka 400 m pitkä ja Etelä-Suomen jyrkin. Lisää pulkkamäkiä sekä ulkojääratoja luistelijoille löytyy mm. kaikista Kaakon kunnista.

  • Sivu:
  • 1
  • 2
Kotka
Kymenlaakso
4+3 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Lemmikkieläimet sallittu
Kotka
Kymenlaakso
5+3 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur


Kotka
Kymenlaakso
6+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 25.0 km
Uimarantaan: 0.01 km

Kotka
Kymenlaakso
6+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Uimarantaan: 0.02 km

Kotka
Kymenlaakso
2-9 Vuodepaikkaa
Viikko: 658 eur

Kotka
Kymenlaakso
2-4 Vuodepaikkaa
Viikko: 700 eur

Kotka
Kymenlaakso
4 Vuodepaikkaa
Viikko: 1050 eur

Kotka
Kymenlaakso
4 Vuodepaikkaa
Viikko: 2100 eur

Kotka
Kymenlaakso
7 Vuodepaikkaa
Viikko: 840 eur


Kotka
Kymenlaakso
5 Vuodepaikkaa
Viikko: 826 eur

Hiihtokeskukseen: 30 km
Uimarantaan: 0 km
Lemmikkieläimet sallittu

  • Sivu:
  • 1
  • 2