Santalahti Camping - 5 tähden lomakylä ja leirintäalue

Suosittu ja monipuolinen Santalahti sijaitsee Kotkan merimaisemien tuntumassa
Ympäri vuoden avoinna oleva koko perheen Santalahti sijaitsee Suomenlahden rannalla vain 5 km Kotkan keskustasta osoitteessa Santalahdentie 150, 48310 Kotka. Santalahti on Etelä-Suomen ainoa viiden tähden leirintäalue ja lomakylä. Kaikki lomamökit, leirintäalue, 18-reikäinen Kotka Golf Center, pienvenesatama sekä muut palvelut löytyvät Santalahden välittömästä läheisyydestä. Santalahti sopii kaikille matkailijoille; niin lemmikin kanssa kuin ilman lemmikkiä lomaileville, kokousta tai juhlia järjestäville, liikuntarajoitteisille matkailijoille ja lapsiperheille.

Majoittuminen

Lomakylässä voi majoittua monella tavalla metsäisemmässä maastossa tai meren rannalla. Mukavuutta tai ylellisyyttä haluava voi asua valintansa mukaan suihkullisessa, saunallisessa, terassilla varustetussa mökissä ja leirintämökissä taikka ylellisemmässä hirsihuvilassa tai luksushuoneistossa. Telttailua harrastavat pystyttävät telttansa leirintäalueella, joka sijaitsee luonnon helmassa mäntymaastossa tasaisella nurmella ja kuitenkin aivan meren äärellä.

Karavaanareille

Santalahdessa on matkailuauton tai -vaunun pysäköintiin n. 120 sähköistettyä paikkaa joko nurmella tai asfaltilla. Paikoista 70 on varustettu kaapeliverkon digi-TV -liitännällä. Santalahdessa on lisäksi kemiallisen wc:n tyhjennyshuoneet sekä kiinteiden jätevesisäiliöiden tyhjennyskaivo ja autonpesupaikka. Talvikaudella vaunupaikat sijaitsevat vastaanotto- sekä huoltorakennuksen vieressä leirintäalueen ollessa muuten suljettu.

Santalahden varustelu ja palvelut

Lomakylän vastaanotto- ja kahvilarakennuksessa on avoin Wi-Fi-verkko ja kahvilan lasitetulla terassilla on mahdollisuus katsoa TV:tä, huikeaa merinäköalaa tai nauttia auringosta erityisillä auringonottopaikoilla. Nykyaikaisista huoltorakennuksista löytyy erillinen TV-huone, suihkut ja wc:t sekä invasuihkut ja -wc:t. Keittiöitä sekä astian- ja vaatteidenpesuhuoneita on useampia. Lasten leikkejä varten on varattu sisäleikkihuone sekä piha-alueella oleva leikkikenttä. Omaehtoiseen ruoanlaittoon leirintäalueen, mökkikylän ja uimarannan grillaisupaikoilla löytyy Santalahden kioskista tarvittavia grillattavia ruokatarvikkeita. Mikäli kokkikin haluaa lomailla, alueella palvelee myös kahvila sekä 2 ravintolaa.

Aktiviteetit kesä- ja talvikaudella

Santalahti sijaitsee aivan uimarannan tuntumassa, missä saunanautintoja lupailee 2 tilavaa saunaa suihku- ja pukuhuoneineen sekä vessoineen. Uimarannan tuntumassa voi myös SUP-lautailla. Muita harrastusmahdollisuuksia Santalahden alueella ovat esimerkiksi beach-, volley- ja muut pallopelit, järjestetty ohjelmagolf, minigolf tai 18 reiän peli Golf Centerissä. Santalahdesta voi vuokrata lisäksi polkupyöriä ja tehdä vaikkapa puistoretken Kotkan keskustaan, Merikeskus Vellamoon tai akvaariotalo Maretariumiin. Meriretkiä järjestetään mm. Itäisen Suomenlahden Kansallispuistoon ja Kotkan edustalla oleviin retkeilysaariin. Kalamiehen apajat löytyvät niin mereltä kuin myös Kymijoelta, minne nousee kookkaita lohia ja meritaimenia erityisesti Siikakoskelle, Ruhalle ja Korkeakoskelle.
Luonnon ystäville tarjoaa lähistön n. 2,5 km ranta- ja metsäluontopolut hyvät mahdollisuudet mm. sauvakävelyyn ja patikointiin niin talvella kuin kesälläkin. Santalahdessa voi myös lumikenkäillä tai hiihtää vuokravälineillä n. 2,5 km hiihtoladuilla. Huolletut ja kaikentasoisille hiihtäjille sopivat ladut kiertävät golf-kentän maastossa.

Liikenneyhteydet Kotkaan ja Santalahteen

Santalahti sijaitsee Kotkan keskustasta vain 5 km päässä. Kotkaan pääsee niin lentäen, junalla kuin bussillakin, ja sieltä on hyvät jatkoyhteydet lomakylään. Santalahteen pääsee omalla veneelläkin taikka esim. Helsingin suunnasta omalla autolla noin tunnissa E18 -tietä pitkin.