Majoitus Pyhätunturi

Vuokramökit Pyhätunturin maisemista mahdollistavat onnistuneen loman

 
Pyhätunturi
Lappi
4 Vuodepaikkaa
- m2
 
Pyhätunturi
Lappi
2-4 Vuodepaikkaa
? m2
 
Pyhätunturi
Lappi
2-7 Vuodepaikkaa
? m2
 
Pyhätunturi
Lappi
6 Vuodepaikkaa
- m2

Suurin piirtein Kemijärven ja Sodankylän puolessa välissä, Pyhä-Luosto kansallispuiston vieressä sijaitsee Pyhätunturi. Suurin osa Pyhän mökki- ym. majoituksesta sijaitsee aivan kansallispuiston sekä Pyhätunturin alueen palveluiden läheisyydessä. Vuokramökkejä löytyy myös naapurikunnista yksityisiltä vuokraajilta sekä keskusvaraamoista.

Hiihtokeskus Pyhä

Hiihtokeskus Pyhä sijaitsee Lapin maisemissa Pelkosenniemen ja Kemijärven kuntien rajalla osoitteessa: Kultakeronkatu 21, 98530 Pyhätunturi. Aidosti perinteinen Pyhä Hiihtokeskus on perustettu 1960 -luvulla. Nykyään Pyhältä löytyy useita maan vaativimpia rinteitä, mutta myös aloittelijat on otettu huomioon. Rinteitä on yhteensä 14, sekä hissejä 9, joista yksi on huippunopea 6 hengen tuolihissi, PyhäExpress. Sillä hujahtaa huipulle neljässä minuutissa, ja perillä on valittavissa 6 eri rinnettä mm. pikimustan tasoinen Suomen jyrkin rinne Huttu-Ukko tai FIS tason Piste Palander, joka on Suomen parhaita kilpa- ja harjoittelurinteitä. Alppijoukkuetreenien aikaan Piste Palander on muilta laskijoilta suljettu. Pyhältä löytyy myös FunPark, sekä Perherinteillä oleva pienempien ja aloittelijoiden JuniorPark. Lapsille löytyy omat rinteet HiihtoPyhällä. Pyhätunturin suurin korkeusero on 290 m, ja pisin rinteistä 1800 m. Hiihtäville vieraille Pyhän tunturimaasto tarjoaa 150 latukilometriä. Kaudella 2015-16 jo 40-vuotisjuhliaan täyttävä Werneri-hiihtokoulu tarjoaa opetusta alppihiihdossa, lumilautailussa, telemarkissa ja murtomaahiihdossa sekä tekee vapaalaskuretkiä. Hiihtokeskuspalvelut sisältävät välinevuokraamon ja -myynnin sekä suksihuollon. Hiihtokeskusasiakkaita palvelee ylhäällä tunturissa hotelli ravintoloineen ja palveluineen.

Muita aktiviteetteja Pyhän alueella

Pyhätunturilla on mahdollista harrastaa myös jääkartingia, jääkiipeilyä, ratsastaa ja tehdä rekiretkiä. Luontokeskus Naavan kautta voi tutustua kansallispuistoon ja sen vaellusretkiin. Vaihtoehtoisesti voi osallistua opastetuille retkille, joita järjestävät alueen useat safariyritykset ja matkanjärjestäjät. Suosittuja matkailukohteita ovat lisäksi Lampivaaran Ametistikaivos, Luoston Ametistikylpylä sekä Lapin ensimmäinen turistikirkko, Pyhän revontulikappeli.

Tapahtumia Pyhällä

Pyhällä järjestetään laskettelukausilla myös useita musiikkitapahtumia, jossa esiintyy Suomen tunnetuimmat artistit mm. tammikuun Kaamosfestin aikaan. Laskettelun ystäville Pyhällä kisaavat maaliskuulta vappuun saakka vapaalaskijat, crossilaskijat sekä lumilautailijat, ja MayDay -tapahtuma vapun aikaan päättää hiihtokauden.

Liikenneyhteydet Pyhätunturi

Pyhän lähimmät lentoasemat sijaitsevat Rovaniemellä ja Kemijärvellä, joista on päivittäiset SkiBus-yhteydet Pyhätunturiin. Rovaniemeltä ajaa Pyhälle n. 90 minuutissa. Myös Kuusamon lentoasema palvelee matkailijaa, ja sieltä on Pyhälle matkaa noin 195 km. Lähimmät rautatieasemat löytyvät Rovaniemeltä ja Kemijärveltä. Omalla autolla vaivattomimmat reitit etelästä ovat joko E75 (Nelostie) tai E63 (Viitostie). Teillä kannattaa huomioida porojen liikehdintä.