Rastila Camping Helsinki

Rastilan leirintäalue Helsingissä tarjoaa hyvät puitteet lomaan aivan Helsingin kupeessa.
Meren rannalla Itä-Helsingissä, Rastilan metroaseman läheisyydessä Vuosaaressa sijaitsee 5 tähden leirintäalue Rastila Camping. Ympäri vuoden avoinna oleva Suomen suosituimpiin kuuluva leirintäalue löytyy luonnonkauniista historiallisen Rastbölen kartanomiljööstä osoitteessa Karavaanikatu 4, 00980 Helsinki. Metro vie Rastilasta Helsingin keskustaan alle 20 minuutissa, joten matkailijan on helppo käydä lomallaan ostoksilla tai lomapäivää viettämässä myös esimerkiksi Linnanmäellä, Korkeasaaressa tai Suomenlinnassa. Lisäksi satama ja risteilyt ovat matkailijan ulottuvilla helposti.

Majoittuminen

Matkailuajoneuvoilla matkaaville löytyy 165 sähköistettyä pysäköintipaikkaa leirintäalueelta, vesipisteitä ja kemiallisen WC:n tyhjennyspaikkoja. Talvikaudella Rastilassa on myös matkailuajoneuvon talvisäilytysmahdollisuus. Rastilan leirintäalueen n. 80 telttapaikkaa ovat nurmipohjaisia, ja telttailijoiden käytössä on useampia vesipisteitä sekä kaikki leirintäalueen palvelut. Majoittua voi myös mökkeihin omien tasovaatimusten mukaan. Osa mökeistä soveltuu myös liikuntaesteisille. Perinteisemmissä 1 huoneen leirintämökeissä perusvarusteluna on kerrossänky, 2 sänkyä, jääkaappi, mikroaaltouuni, TV sekä liinavaatteet. Enemmän mukavuutta kaipaava voi varata isomman ja monipuolisemmin varustellun loma-, hirsi- taikka perhemökin. Talvellla Rastilassa on mahdollisuus majoittua myös pitemmäksi ajaksi. Maksuton Wlan toimii osassa aluetta.

Huolto ja palvelu pelaa lomallakin

Ympärivuotisesti matkailijoiden käytössä olevista huoltorakennuksista löytyy WC:t, suihkut, keitto- ja vaatehuoltotilat. Grillipaikat ovat leirintäalueen asiakkaiden vapaassa käytössä ja grillipuita saa vastaanotosta. Saunoista 2 on pienempiä perhesaunoja ja ja 3 isompaa sijaitsee rannalla. Osa saunoista soveltuu myös liikuntarajoitteisille. Ison Kallvikin rannalta löytyy lisäksi puulämmitteinen itsepalvelusauna, Sannan sauna, minkä kiukaan ja vedet matkailija voi itse lämmittää. Saunat pitävät sisällään löyly- ja suihkuhuoneen, oleskelutilan, pukutilan ja terassin. Isommista saunoista löytyy myös keittiö tai grilli. Saunojan on mahdollista vuokrata pyyhkeet tai kylpytakit.

Aktiviteetit ja harrastusmahdollisuudet

Rastilan leirintäalueella on yleinen uimaranta Vartiokylänlahden rannalla, sekä yksi Helsingin kaupungin talviuintipaikoista. Perheen pienimpien lomapuuhiin on varattu 1 leikkihuone sisätiloissa sekä 2 leikkipaikkaa ulkona. Lähistössä on runsaasti ulkoilumahdollisuuksia, joihin voi kesäaikaan tutustua esimerkiksi vuokrattavalla polkupyörällä tai kickbikellä. Pyöräilykarttoja on saatavissa vastaanotosta. Leirintäalueelta ei tarvitse välttämättä lähteä tekemisen puutteessa sen pidemmälle, sillä matkailijan vuokrattavissa on myös pihapelejä. Talvikaudella ja sääolosuhteiden niin salliessa merellisen lähistön saariin voi tehdä retken vaikkapa luistimilla, lumikengillä tai potkukelkalla. Leirintäalueelta on metroasemalle vain muutaman minuutin kävelymatka, joten matkailijan käytössä ovat helposti aina kaikki kaupungin aktiviteetit.

Rastilan kokous -ja juhlavalmius

Rastilassa voi järjestää myös kokouksia esimerkiksi Kartanoravintolassa tai Isännän talossa, missä on tilaa n. 25 hengelle, videotykki ja valkokangas. Isännän talossa on hyvät sosiaalitilat sekä pieni keittiö, joten tila soveltuu pienten juhlienkin järjestämiseen. Rennomman kokouksen tai saunaillan voi järjestää joidenkin saunojen kokoustilassakin. Saunalle voi tuoda omat eväät tai tilata tarjoilun alueen ravintolasta. Muita juhlaan tai kokoukseen sopivia paikkoja ovat mm. Aitta, jonka n. 60 m² tilaan mahtuu 15 - 30 hlöä. Kauniilla säällä myös Kartanon kenttä soveltuu pienimuotoisiin tapahtumiin. Työyhteisöjä ja erilaisia ryhmiä palvelee Rastilan alueella Henkilöhuoltamo vaikkapa työhyvinvointi-, virkistys- tai kehittämispäiviä ajatellen.