Vuokramökit Nauvo

Paraisten kaupunkiin kuuluva kaksikielinen Nauvo (ruots. Nagu) sijaitsee Varsinais-Suomessa Turunmaan saaristossa. Turusta on Nauvoon vain n. 50 km, ja sinne pääsee helposti joko Saaristotietä pitkin, maantielautalla ja yhteysaluksilla taikka meritse Airistolta. Veneilijöille ja muille kävijöille n. 3 000 luodosta ja saaresta koostuva Nauvo tarjoaa useita vene- ja vierassatamia niin pääsaarella kuin muillakin. Mukavia päiväretkikohteita ovat mm. suurimmat saaret Iso-Nauvo ja Pikku-Nauvo sekä Gullkronan ja Seilin saari. Kesällä 2017 luontomatkailukohteeksi muuntuva historiallinen Seili tarjoaa veneileville, majoittuville ja ruokaileville matkailijoille enemmän palveluita, opastettuja tutustumiskierroksia sekä uuden kulkuyhteyden. Kesällä Turusta Seilin kautta Nauvoon kulkevan uusvanhan saaristolinjan kyytiin voi hypätä kätevästi Turun keskustasta, Aurajoen rannasta.

Majoitus Nauvossa

Nauvon saaristo on mökkeilijän unelma, kunhan varauspuuhissa on ajoissa. Jotkut vuokrattavat kesä- ja kalastusmökit tai muut majoitukset sijaitsevat kaukana ulkomerellä, jolloin oma vene tarvitaan. Toiset ovat helposti lauttayhteyksien varrella tai niille pääsee paikallisten ammattikalastajien kyydissä. Mukavia vuokramökkejä ja muita majoitusvaihtoehtoja löytyy Nauvon ja Paraisten lisäksi myös naapurikunnista Dragsfjärd, Korppoo ja Rymättylä. Saaristomajoitukset ovat hyvin kysyttyjä, joten mikäli haluat majoittua Nauvoon jo tulevana kesänä, kannattaa avata Mökit.fi-sivusto saman tien. Löydät itsellesi sopivan mökin tai muun majoituksen helposti sivuston karttahaulla tai paikannimellä.

Nähtävyyksiä Nauvon saaristossa

Kauneinta Nauvossa on useimpien mielestä meri. Saaristolauttojen ja yhteysalusten reiteiltä löytyy ihailtavaksi ja kuvattavaksi lisäksi useita kauniita siltoja. Merenkulusta ja pienoismalleista kiinnostuneen kannattaa suunnata kulkunsa myös Merenkulkutaloon Nauvon vierassataman lähelle, Kyrkbackeniin. Merenkulkutalossa on mm. pysyvä rakentaja Åke Sandvallin pienoismallinäyttely. Nauvon kaunis keskiaikainen harmaakivikirkko rakennettiin jo 1430-1450 -luvuilla, mutta synkempää historiaa henkii Seilin saari. Saarelle karkotettiin spitaaliset 1700-luvulla ja siellä hoidettiin lisäksi mielisairaita 1800-luvun alusta v. 1962 asti. Opastetuilla tutustumiskierroksilla voi kuulla lisää mm. Seilin puukirkon osuudesta hoidoissa sekä muista saaren rakennuksista. Opas voi viedä myös kauniille saarta kiertäville luontopoluille. Seilissä on toiminut Turun yliopiston Saaristomeren tutkimuslaitos vuodesta -64.

Päiväretkikohteita

On sitten jalkaisin tai pyörällä Rengastietä kulkemassa taikka päiväretkikohdetta etsimässä, Nauvossa kannattaa hyödyntää lossit ja yhteysalukset. Nauvon Kirkonkylästä kulkee lautat mm. Seilin saaren kautta Rymättylän Hankaan sekä Pärnäisten ja Korppoon suuntaan. Nauvon pääsaaren eteläpuolelta pääsee Gullkronan saarelle joko Prostvikista taikka Kirjaisista. Mukavan retken voi tehdä lisäksi Lillmälöstä Nauvon Prostvikiin, jonne matka kestää vain n. 10 min. Saaristoreittiä pyöräilevä voi valita vilkasliikenteisten teiden sijaan myös rauhallisen hiekkatien, kuten Nauvon jälkeen Mielisin suuntaan kulkevan. Pikkutiet ovat muutenkin hyvä valinta kesäisessä Nauvossa, sillä teiden varsilta löytyy kauniita näköalapaikkoja, lintutorneja sekä kyläkauppoja ja toreja kojuineen, kahviloita ja lähitiloja. Tilamyymälöistä voi ostaa mukaan mm. marjoja, vihanneksia, juureksia, hedelmiä tai vaikka parsaa. Tuoretta kalaa saa mm. lossirannasta.

Kesäisiä tapahtumia Nauvossa

Kesäkuu on Nauvossa erityisesti uuden perunan aikaa. Nauvon kirkonkylässä sitä saa maisteltavaksi ja ostettavaksi vaikkapa Varhaisperunafestivaaleilta. Heinäkuun alussa musiikki on pääosissa Nauvon kamarimusiikkipäivillä ja kuun lopussa kevyemmin Korpo Sea Jazz-päivillä. Elokuun lopulla sytytetään kokot koko perheen tapahtumassa Muinastulien yössä, ja menovinkki syyskuulle löytyy Saariston sadonkorjuujuhlilta.

  • Sivu:
  • 1
  • 2
Nauvo
Varsinais-Suomi
10 Vuodepaikkaa
Viikko: 550 eur

Uimarantaan: 0.6 km

Nauvo
Varsinais-Suomi
10 Vuodepaikkaa
Viikko: 550 eur

Uimarantaan: 0.6 km

Nauvo
Varsinais-Suomi
10 Vuodepaikkaa
Viikko: 765 eur

Uimarantaan: 0.6 km

Nauvo
Varsinais-Suomi
13 Vuodepaikkaa
Viikko: 645 eur

Uimarantaan: 0.6 km
Lemmikkieläimet sallittu
Nauvo
Varsinais-Suomi
4 Vuodepaikkaa
Viikko: 400 eur

Uimarantaan: 1 km

Nauvo
Varsinais-Suomi
4 Vuodepaikkaa
Viikko: 675 eur

Uimarantaan: 0,05 km
Lemmikkieläimet sallittu
Nauvo
Varsinais-Suomi
6 Vuodepaikkaa
Viikko: 1200 eur

Uimarantaan: 0,05 km

Nauvo
Varsinais-Suomi
5 Vuodepaikkaa
Viikko: 575 eur

Uimarantaan: 0,1 km
Lemmikkieläimet sallittu
Nauvo
Varsinais-Suomi
4 Vuodepaikkaa
Viikko: 1330 eur
Uimarantaan: 0,3 km

Nauvo
Varsinais-Suomi
4-8 Vuodepaikkaa
Viikko: 1050 eur


  • Sivu:
  • 1
  • 2