Vuokramökit ja majoitus Maarianhamina

Ahvenanmaan ainoa kaupunki, Maarianhamina on erityisesti kesäaikaan koko perheen kohde. Suositut käyntikohteet kuten lasten saari Lilla Holmen, laivamuseo Pommern ja Merikortteli löytyvät Itäsataman alueelta, minne pääsee Länsisatamasta Esplanadia pitkin. Pitkä kesäkausi saaristolaismaisemissa hemmottelee kaikkia Maarianhaminassa kävijöitä, mutta erityisesti golfaajia, pyöräilijöitä sekä luonnossa viihtyviä. Sateiset päivät sopivat esimerkiksi erilaisten pannukakkujen maisteluun, vesiliukumäessä tai kaupunkikierrokseen bussin taikka kaupunkijunan kyydissä.

Mökit ja majoitus Maarianhaminassa

Maarianhamina sijaitsee niemellä kahden merenlahden ja kahden sataman välissä, joten alueen vuokrattavat kalastusmökit ja muut majoitukset omaavat lähes poikkeuksetta merinäköalan. Koska saaristolomat ovat hyvin suosittuja, vapaat vuokramökit kannattaa tarkistaa hyvissä ajoin ennen kesäkautta. Maarianhaminan ja koko Ahvenanmaan alueen mökkitarjonta selviää helpoimmin tutustumalla Mökit.fi-sivujen antiin joko paikannimellä tai karttahaulla.

Nähtävää ja koettavaa koko perheelle

Matkustajalaivat rantautuvat Maarinhaminassa Länsisatamaan, mistä on lyhyt matka Esplanadia pitkin kaupungin tunnetuimman nähtävyyden; museoidun nelimastoisen rahtipurjelaiva Pommernin sekä Merenkulkumuseon tuntumaan. Interaktiivisessa museossa on näyttelyissä käymisen lisäksi mahdollista tehdä merimiessolmuja, ohjata laivaa simulaattorilla tai leikkiä meriaiheisessa elämyshuoneessa. Leppoisaan lomapäivään sopii ihan vaan lekottelukin vaikkapa Tullarns äng -puistossa tai Lilla Holmenin saaren lapsiystävällisellä uimarannalla. Seikkailumielisten suosikkeihin kuuluvat saarelle pysäköity merirosvolaiva sekä lintutalo asukkeineen. Maarianhaminan vapaana elävää linnustoa sekä saariston elämää voi tarkkailla lähes 40 m korkeudessa olevalta Badhusbergetin näköalapaikalta, minne pääsee Esplanadilta polkua pitkin.

Mikäli käyntikohteissa on ruuhkaa, Maarianhaminasta löytyy lasten iloksi useita leikkipaikkoja ympäri kaupunkia niin ydinkeskustan alueella kuin puistoissakin.

Ulkoilijan Maarianhamina

Maarianhaminassa kävelyreitit ovat enimmäkseen esteettömiä ja etäisyydet lyhyitä. Suosittuihin päiväkävelykohteisiin kuuluvat kauniit puutalokorttelit sekä arkkitehtuuriset kohteet, kuten Esplanadin varrella sijaitseva 1800-luvun lopulla tehty kylpylähotelli sekä muut nähtävyydet torin tuntumassa kävelykadulla ja eteläisessä Maarianhaminassa. Geokätköilystä pitäville Maarianhamina on suorastaan runsauden sarvi. Suosittuja ulkoilu- ja kätköilyalueita puistojen lisäksi ovat keskustan ulkopuolella sijaitsevat Nåtön luonnonsuojelualue luontopolkuineen sekä Espholmin ulkoilualue, jonne vie Ålandsvägen-Västernäsvägen. Tien varrella sijaitsevat myös ratsastuskeskus, pienvenesatama sekä Fiskehamnen, mistä lähtee rantaa myötäilevä ja osin kallioilla kulkeva kävelytie Länsisataman suuntaan. Toinen avarammista maisemista ja linnuista pitävien käyntikohde on Maarianhaminan korkein kohta, Lotsberget, joka kohoaa 40 metrin korkeuteen Västerhamnin lähistöllä.

Muuta tekemistä ympäri Ahvenanmaata

Ahvenanmaa on tunnettu lähiruoasta, erilaisista pannukakuista sekä muista paikallisista herkuista. Eri puolilla saarta järjestetäänkin kesäaikaan monia lapsiperheillekin sopivia tilaisuuksia, kuten Viikinkimarkkinat sekä Sadonkorjuujuhlat. Lapsiperheiden suosiossa ovat myös Ahvenanmaan savannilla asuvat eläimet, joihin pääsee tutustumaan junan kyydissä Riistasafarilla.

Ahvenanmaa on vain 45 km pitkä ja 55 km leveä, mikä tarjoaa vaativimmillekin pyöräilijöille ja retkeilijöille mukavan mittaisia reittejä. Suosittuja retkikohteita ovat mm. Sundissa sijaitseva Kastelholman linna sekä 100 m korkeuteen kohoava Geta-vuori. Getalla risteilevien eritasoisten luontopolkujen lisäksi vuoren huipulta löytyy 15-metrinen näkötorni sekä matkailumaja. Rauhaa etsiville löytyy Ahvenanmaalta 16 kirkkoa, joista monet ovat keskiaikaisia kuten Getan kirkko. Ahvenanmaalle golfaamaan lähtevät voivat pelata Maarianhaminan kentän lisäksi Kastelholman linnan lähistöllä sekä Eckerössä.

  • Sivu:
  • 1
Maarianhamina
Ahvenanmaa
2-4 Vuodepaikkaa
Viikko: 350 eur

Maarianhamina
Ahvenanmaa
7 Vuodepaikkaa
Viikko: 700 eur

Maarianhamina
Ahvenanmaa
1-7 Vuodepaikkaa
Viikko: 252 eur
Lemmikkieläimet sallittu
Maarianhamina
Ahvenanmaa
? Vuodepaikkaa
Viikko: 350 eur
Uimarantaan: 0,2 km

Maarianhamina
Ahvenanmaa
5-6 Vuodepaikkaa
Viikko: 499.8 eur
Uimarantaan: 0,5 km
Lemmikkieläimet sallittu
Maarianhamina
Ahvenanmaa
4 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur
Uimarantaan: 0,1 km


  • Sivu:
  • 1