Vuokramökit Heinävesi

Koillisen Etelä-Savon kansallismaisemissa sijaitseva Heinävesi tarjoaa matkailijoille monipuolisesti harrastusmahdollisuuksia ja tutustumisen arvoisia käyntikohteita. Heinävesi on tunnettu mm. Heinäveden vesireitistä, jonka varrella on 6 sulkukanavaa. Reitti oli aikoinaan Suomen tärkein tukinuittoreitti, mutta nykyään se on mm. matkustajalaivaliikenteen käytössä. Reitin varrelta löytyy myös kalastajien suosiossa olevat puhdas- ja kirkasvetiset Kermajärvi sekä Juojärvi, ja retkeilijöitä kutsuu Koloveden kansallispuiston luontopolut. Toisenlaista sielunrauhaa ja hiljaisuutta tarjoaa Heinäveden pohjois-osissa sijaitsevat Pohjoismaiden ainoat ortodoksiset luostarit Valamo ja Lintula.

Majoitus ja mökit Heinävesi

Matkailijan majoitusvaihtoehtoina Heinäveden alueella ovat esimerkiksi kauniiden järvien rannoilla sijaitsevat vuokramökit tai vaikkapa luostarimajoitus. Luostarin alueella voi majoittua ympäri vuoden luostari- ja opistohotellissa, askeettisesti vierasmajassa tai vanhan munkkilan huoneissa. Matkailijan saatavilla ovat helposti myös monipuoliset majoitukset naapurikunnissa kuten Savonlinnassa, Varkaudessa, Leppävirralla ja Liperissä.

Kesäaktiviteetteja ja kalamiesten apajia

Koloveden kansallispuiston jylhät graniittikallioiset maisemat, kosket ja luonnontilainen saaristo tarjoavat upeat maisemat soutu- ja melontaretkeilijöille. Heinäveden maisemissa viihtyvät myös saimaannorpat. Kolovedellä on paljon korkeita kallioita ja mäkiä, ja alueelta löytyy myös useita jääkauden ajasta kertovia kalliomaalauksia. Pääskyvuoren näköalatornista on näkymät mm. Kermajärvelle, jonka kirkkaissa kalastuskoskien vesissä pääsee kalastamaan talvellakin. Keväällä ja syksyllä istutetaan Karvionkoskeen pyyntikokoista kirjolohta ja taimenta, mutta uisteluun soveltuvat paremmin Kermajärvi ja Juojärvi. Kermajärvi kuuluu Natura-alueeseen.

Talviaktiviteetit Heinävedellä

Talviaikaan Heinävedellä matkaavalle on tarjolla mm. vaihtelevissa maastoissa moottorikelkkailureittejä runsaat 150 km sekä n. 100 km pituinen rengasreitti. Hiihtomatkailijoille löytyy latuja yli 50 km ja patikoijille mm. Valamon ja Lintulan luostarien välissä kulkeva n. 20 km Luostarivaellus tai lyhyempi, n. 8 km Pyylin polku. Heinävedellä pääsee laskettelemaan Pääskyvuoren lomakeskuksessa, jossa korkeuseroa on 102 m. Pääskyvuori tarjoaa laskettelijoille 200-700 m mittaisia rinteitä 4 kpl. Laskettelukeskuksen huipulla sijaitsevasta näkötornista on näköalat Kermajärvelle ympärivuotisesti, joten Pääskyvuorelle kannattaa kiivetä myös kesäaikaan. Heinäveden korkein kohta on Pekkolanmäki Ruokoveden koillispuolella, 200 m merenpinnan yläpuolella.

Heinäveden reitti ja kanavat

Kunnan halki virtaava Heinäveden reitti on Suomen kansallismaisemaa. Veneilijöiden suosiossa olevan reitin vesistöt ovat kapeita ja mutkaisia, ja sen kauniilla järvenselillä on lukuisia saaria. Reitin varrella olevaa Karvion kanavaa pitkin on laivayhteys Heinävedeltä Kuopioon, ja muilta kanavilta on yhteydet mm. Savonlinnaan. Reitillä olevan Suomen suurimman kanavan, Varistaipaleen kanavan varrella olevassa kanavamuseossa voi tutustua kanavien rakentamiseen ja niiden toimintaan liittyvään esineistöön. Vuosittain järjestetään myös perinteinen puistokonsertti kanavapuistossa Varistaipaleen kylässä.

Monimuotoista nähtävää luostareissa ja kirkossa

Ortodoksinen Valamon munkkiluostari sekä Lintulan nunnaluostari kuuluvat upeimpiin Heinäveden nähtävyyksiin. Lintulassa valmistettuja tuohuksia eli ortodoksisen kirkon kynttilöitä on myös myytävänä. Valamon luostarin laiturista pääsee kesäaikaan lisäksi risteilylle. Heinävedellä sijaitsevaan Suomen kolmanneksi suurimpaan puukirkkoon mahtuu 2000 henkilöä, joten se toimii yhtenä Heinäveden Musiikkipäivien konserttipaikkana. Kesäisin kirkko toimii myös tiekirkkona. Jyrkkärinteinen Kirkonmäki kohoaa 90 m Kermajärven pinnasta ja 180 m merenpinnasta. Kulttuurihistoriallisiin nähtävyyksiin kuuluvalla Kirkonmäellä on Vanhan hautausmaan lisäksi Heinäveden kotiseutumuseo, Pieni Kirkkomuseo sekä Pitäjäntupa.

Liikenneyhteydet Heinävedelle

Heinävedeltä on matkaa lähimpään kaupunkiin Varkauteen n. 45 km. Heinävedellä palvelee rautatieasema, mutta lähin lentokenttä on n. 75 km päässä Varkauden Joroisissa. Omalla autollaan Heinävedelle pääsee mm. Helsingin suunnasta Lahden ja Joensuun kautta teitä E75/4 ja 5 pitkin, jolloin matkaa kertyy runsaat 350 km. Heinävedelle pääsee myös Suomen poikki kulkevaa valtatietä 23 pitkin, joka poikkeaa seututie 476 Liperin kautta Joensuun suuntaan. Heinävedeltä on lisäksi matkustajalaivayhteydet mm. Savonlinnaan ja Kuopioon.

Heinävesi
Etelä-Savo
6+0 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 14.0 km
Uimarantaan: 0.02 km
Lemmikkieläimet sallittu
Heinävesi
Etelä-Savo
6+0 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 26.0 km
Uimarantaan: 0.04 km

Heinävesi
Etelä-Savo
6+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 26.0 km
Uimarantaan: 0.04 km

Heinävesi
Etelä-Savo
2+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Uimarantaan: 2.0 km
Lemmikkieläimet sallittu
Heinävesi
Etelä-Savo
2+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Uimarantaan: 0.02 km
Lemmikkieläimet sallittu
Heinävesi
Etelä-Savo
4+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 25.0 km
Uimarantaan: 0.045 km

Heinävesi
Etelä-Savo
4+0 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Uimarantaan: 0.02 km

Heinävesi
Etelä-Savo
4+1 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Uimarantaan: 0.03 km

Heinävesi
Etelä-Savo
2+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Uimarantaan: 0.03 km

Heinävesi
Etelä-Savo
2+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Uimarantaan: 0.015 km