Majoitus Simpsiö

Mökit Simpiö -keskuksen alueella ja alueen monipuoliset aktiviteetit mahdollistavat onnistuneen loman.

 
Kauhava
Etelä-Pohjanmaa
6 Vuodepaikkaa
- m2
 
Kauhava
Etelä-Pohjanmaa
2 Vuodepaikkaa
40 m2
 
Kuortane
Etelä-Pohjanmaa
4+4 Vuodepaikkaa
83 m2
 
Lapua
Etelä-Pohjanmaa
5 Vuodepaikkaa
- m2

Etelä-Pohjanmaalla Seinäjoen pohjoispuolella sijaitsevan Simpsiön hiihtokeskuksen ja Lapuan lähialueilta löytyy matkailijalle mukavasti vuokrattavia lomamökkejä loman ajaksi. Aivan hiihtokeskuksen lähistöltä löytyy lisäksi alppimajatyyppistä ja hotellimajoitusta sekä leirintäalue. Mikäli lomaansa viettävä ei halua majoittua hiihtokeskuksen alueella, voi hän varata mökin myös viihtyisistä joki- ja järvimaisemista esimerkiksi Kuortaneen, Alavuden tai Peräseinäjoen suunnilta.

Hiihtokeskus Simpsiö

Osoitteessa Karhunmäentie 230, Lapua sijaitseva hiihtokeskus Simpsiö tarjoaa matkailijalle 5 laskettelurinnettä, hyppyrimäen ja harjoitusrinteen. Parkkirinteestä löytyvät ajanmukaiset reilit ja boksit, ja jopa 600 m pitkien mäkien huipulle n. 90 m korkeuteen vetää hiihtohissit. Lapsille on oma peuhapaikka ja pulkkamäki. Vaikka siis lakeuksilla ollaankin, Simpsiön vuori kohoaa 132 m merenpinnan yläpuolelle ja 100 m yli ympäröivän lakeuden. Seinäjoen lähistöllä on siksi myös toinen hiihtokeskus, Joupiska, jossa käy sama kausikortti. Hiihtokeskuspalvelut Simpsiöllä tarjoavat hiihtokoulun, 2 ravintolaa sekä välinevuokraamon suksihuoltoineen ja skishopin.

Aktiviteetit

Simpsiön, Ritavuoren ja Huhtanevan maastosta löytyy lisäksi valaistuja hiihtolatuja ja kilometritolkulla muita latuja, joista osassa voi myös hiihtää vapaalla tyylillä. Alueella on lisäksi 4 laavua taukopaikoiksi. Latuverkostosta löytyy tarkempaa tietoa Simpsiön hiihtokeskuksen sivulta. Lapuan ja Seinäjoen alueet tarjoavat hyvät mahdollisuudet muutenkin monimuotoisen loman viettämiseen. Vaihtelevat luontopolut ja yllättäen kallioinenkin maasto tarjoaa lomatekemistä myös retkeilystä ja luontomatkailusta kiinnostuneille matkailijoille. Kalastuksesta, melonnasta ja veneilystä pitävät löytävät harrastuspaikkoja seudun järviltä sekä Merenkurkun rannikolta, Vaasan suunnalta.

Luonto

Simpsiöllä ja lähimaastoissa on hyvin monimuotoinen luonto lehtoineen ja soineen, mikä suo alueella liikkuville patikoijille ja suunnistajille myös rikkaita lintu- ja kasvihavaintoja. Alueella on useita tähystystorneja, joilta näkee pitkälle. Levanevan luonnonsuojelualueen suolakeus on näyttävä nähtävyys mäkisiin maisemiin tottuneelle. Levaneva kuuluu Natura 2000 -verkostoon ja on myös Pohjanmaan sekä Etelä-Pohjanmaan suurin soidensuojelualue, jossa on tyypillisesti keidassuomaisemaa ja Rannikko-Suomen kermikeitaiden luontoaluetta.

Liikenneyhteydet Simpsiöön

Lapualta n. 30 km päässä sijaitsevaan hiihtokeskukseen on helppo saapua omalla autolla esim. Vaasantietä nro 16 tai Seinäjoentietä nro 19. Lapualta löytyvät lähin linja-autoasema sekä rautatieasema 7 km päästä. Seinäjoella 40 km päässä sijaitsee lähin lentokenttä. Vaasasta on Simpsiöön matkaa n. 80 km, ja Helsingistä runsaat 300 km.