Majotus Påminne

Mökkivuokraus ja lomamökit Åminnefors - Tutustu alueen monipuoliseen majoitustarjontaan.


Läntiselle Uudellemaalle Karjaan lähellä olevaan Påminnen laskettelukeskukseen suuntaava matkailija voi majoittua lomamökkeihin mukavasti järvien tai jokien rannoilla. Vuokramökkejä löytyy Åminneforsista vain 5 km päässä Karjaalta sekä Fiskarsista, Inkoosta tai aivan meren rannalla esimerkiksi Raaseporista Tammisaaresta. Matkailijan käytössä ovat myös muut lähialueiden majoitusvaihtoehdot kuten leirintäalueet, loma-asunnot, motellit, hotellit jne.

Hiihtokeskus Påminne

Suomen eteläisin hiihtokeskus Påminne sijaitsee osoitteessa Brunkomin rantatie 1, Åminnefors, vain 80 km päässä Helsingistä ja 100 km Turusta. Hiihtokeskus tarjoaa kaikentasoisille matkaajille yhteensä 6 rinnettä ja 4 sompahissiä. Pisin rinteistä on 550-metrinen leppoisa Turistirinne, jonka korkeusero on 85 m. Jyrkin on kilparinne. Lasketteluun ja lautailuun sopii myös Påminne-Park, jossa on oma rinne aloitteleville sekä toinen kokeneemmille laskijoille. Lapsivieraita palvelee Mukelo-rinne, jonka huipulle pääsee teleskooppihissillä. Påminnessa on hiihtokoulu sekä rinnekahvila ja välinevuokraamo suksihuoltoineen. Aivan rinteiden vierestä lähtee n. 2 km murtomaahiihtolatu maastoon, josta löytyy lisää latuja.

MCC rinneautoilua hiihtokeskuksessa

Kesäisin hiihtokeskuksen Mukelorinteen valloittaa rinneautot. Korkeuseroa asvaltoidulla radalla on 40 m ja pituutta 420 m. Autot ajetaan painovoimalla alas, mutta ylös vetää hiihtohissi. Rinneautoilu on kaikille sopiva laji, mutta pituutta pitää autoilijalla olla 150 cm vähintään, jotta ylettyy polkimille. MCC:ssä käytetään ajanottojärjestelmää.

Påminne Open Ruukki Golfissa

Ruukki Golfissa pelataan 2 hengen joukkueilla bestballia, jossa jokaisen reiän tulokseksi huomioidaan peliparista paremman tulos. Kilpailu pelataan täysillä tasoituksilla, mutta siinä on myös mahdollisuus ostaa lyöntejä. Nordcenter golf-tapahtuman tarkoituksena on kerätä varoja urheiluhallille, laskettelu- ja mäkiautorinteelle.

Muut aktiviteetit Åminneforsin alueella

Golfin harjoitteluun ja salibandyyn sopivat kentät löytyvät hiihtokeskuksesta. Vesistöjen ja uimarantojen lähellä sijaitseva alue tarjoaa lisäksi hyvät puitteet kaikesta luontomatkailusta kuten retkeilystä, pyöräilystä, veneilystä, melonnasta ja kalastuksesta kiinnostuneille matkailijoille. Mustionjoella on upeita melontareittejä ja koskia, ja sinne on myös istutettu lohta. Kalaa nousee lisäksi Karjaanjoelta sekä muista lähialueiden vesistöistä.

Kulttuurihistorialliset nähtävyydet

Åminnefors on nuorin ruukki Pohjan kunnassa. Se on perustettu v. 1877 sinkintuotantoa varten Mustionjoelle, mutta sittemmin se on ollut voimalaitos- ja valssaamokäytössä. Ruukin lähistöllä on myös 1570-luvulla perustettu Åminnen kartano, jossa toimii nykyään ravintola ja golf-kerho. Ruukeista ja linnoista kiinnostuneiden kannattaa myös pistäytyä Fiskarsissa, Billnäsissä ja Mustiossa.

Liikenneyhteydet Påminneen

Påminen hiihtokeskus sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella, joten alueelle on helppo saapua omalla autolla Hangon tietä tai Lohjan kautta. Påminnea lähin rautatieasema on n. 5 km päässä Karjaalla, jonne pääsee kätevästi junalla Helsingistä ja Turusta.