Vuokramökit Ikaalinen

Pirkanmaan maakuntaan kuuluvaan Ikaalisten kaupunkiin on Tampereelta n. 50 km matka. Kaupungin tunnetuimmat käyntikohteet ovat Ikaalisten monitoimikylpylä, Sata-Häme Soi -sekä Saunafestivaalit. Erityisesti lapsiperheille sopiva vierailukohde on Ti-Ti Nallen perheen kotitalo, joka löytyy kylpylän alueelta Kyrösjärven rannalta. Suosittu luontokohde on Jämijärvi-näkymiä tarjoava lähes 200 m korkea Vatulanharju Hämeenkankaalla. Luontopolkujen ja -reittien lisäksi harjulta löytyy myös hiihto- ja laskettelukeskus. Niin Vatulasta kuin kylpylän ympäristönkin laduilta on yhteydet 350 km Pirkan taival-hiihtovaellusverkostoon kansallispuistojen maisemissa. Muita sopivia luontokohteita retkeilijöille sekä kalastajille ja melojille ovat mm. Riuttaskorven virkistysmetsäalue, kalaisa Kyrösjärvi kulttuuriympäristöineen sekä Jämijärvi, Jyllinjoki ja muut koskialueet ja vesistöt. Ikaalisten alueella myös golfataan ympäri vuoden Riitialassa sekä Jämin talvigolf-radalla.

Majoitus Ikaalinen

Ikaalisen vuokramökit ja lomamökit sijaitsevat kauniin luonnon ja vesistöjen äärellä tai sopivasti palveluiden lähellä. Tampereen majoitusvaihtoehdot ja palvelut ovat lyhyehkön ajomatkan päässä, ja hyvä mökkitarjonta on myös naapurikunnissa Hämeenkyrö, Jämijärvi, Kankaanpää, Parkano, Sastamala, Ylöjärvi ja Kangasala. Löydä itsellesi sopivat vuokrattavat mökit ja muut majoitusvaihtoehdot Ikaalisten seudulta helposti Mökit.fi-sivuston paikkakunta- tai karttahaulla.

Festareita ja viihtymistä koko perheelle

Perinteisesti juhannuksen jälkeen Ikaalisissa järjestetään Sata-Häme Soi -festivaali. Vauvasta vaariin viihdyttävässä tapahtumassa harmonikansoittajat kisaavat monissa sarjoissa ja ikäluokissa. Lisää kisattavaa saunomisen, vihdanteon ja löylyjen äärellä löytyy heinäkuussa Ikaalisten perinteisillä Saunafestivaaleilla. Viikonlopun aikana innokkaille sauna-faneille on tarjolla tietoutta, niksejä ja kursseja sekä mahdollisuus kisata vihdansidonnan SM- ja MM-sijoista. Perinteisillä festareilla valitaan lisäksi Saunaneito, Mister ja Vuoden Saunamestari sekä nautitaan kunnon löylyistä ja käydään Saunatansseissa. Tunnelmallinen rantasauna sekä tanssia löytyy myös Ikaalisten Kylpylästä, joka sijaitsee Kyrösjärven rannassa. Kun lapset viihtyvät Vesimaailmassa, aikuiset rentoutuvat Vesitropiikissa tai wellness-palveluissa kuten rentouttavissa hoidoissa. Kylpylässä on lisäksi laadukkaat ateria- ja majoituspalvelut.

Ikaalisten luontokohteita

Ikaalisissa mukavia päiväretkikohteita löytyy aivan keskustan tuntumasta, kuten Ikaalisten Wanha Kauppala, jonka vanhojen rakennuksien ja asumisen historiaan on helppo tutustua opastetuilla puistokävelyreiteillä. Kävelymatkan päästä löytyy myös suosittu leirintäkeskus Kolmen tähden Toivolansaari luontoalueineen. Lyhyempään taikka pidempään patikointiin sopivat mainiosti reitit Ikaalisten kansallispuistojen erämaisemissa ympäri vuoden. Seitsemisen soiden äärellä taikka Helvetinjärven jyrkillä rannoilla, rotkolaaksoissa ja metsälammilla silmä lepää ja kunto kasvaa rennolla tavalla. Vaelluksen lisäksi Hämeenkankaan harjut ja reitit sopivat kotineen ja laavuineen myös maastopyörä-, hiihto- sekä ratsastusharrastajille.

Melontareittejä, kala-apajia ja Korsukylän aktiviteetit

Ikaalisten seudulla meloville kauniimpia reittejä ovat Riuttaskorven virkistysmetsäalueen halki kulkeva Keihäsjoen melontareitti, Jyllinjoki sekä Seitsemisen kansallispuiston ja Kyrösjärveen laskevat melontareitit. Reiteille voi lähteä omatoimisesti taikka oppaan mukana. Jyllinjoen suunnalla melontaretken voi yhdistää myös telttailuun sekä muuhun ohjelmaan mm. joen varrella sijaitsevassa Korsukylässä. Kylä palvelee monipuolisesti ympäri vuoden niin koululais- kuin aikuisryhmiäkin erilaisilla retkillä ja aktiviteeteilla metsä- ja vesialueilla. Kylässä on lisäksi tanssilava, kotasauna sekä majoitus- ja ateriapalveluita. Ikaalisten parhaimmat kalavedet löytyvät Kyrösjärveltä, Jämijärveltä, Lappajärveltä ja Rauta-Kulovedeltä. Perholla tai vieheellä kalastaville löytyy lukuisa määrä kalaisia koski- ja jokialueita sekä Pappilanjoen kalastuspuisto Hämeenkyrössä. Ikaalisten vesissä viihtyy hyvin monipuolisesti eri kalalajeja kuten kuhaa, haukea ja arvokaloja.

Golfia ja kelkkasafareita ympäri vuoden

Golfaajille Ikaalisten seutu tarjoaa lumettomaan aikaan mm. Riitialan Poltinkosken 9 reiän kentän, ja talvella lyödään palloa Jämin 18-reikäisellä talvigolf-radalla. Lisää pelikenttiä löytyy esimerkiksi Tampereen ympäristöstä. Moottorikelkkailusta pitävät suuntaavat Ikaalisten seudulla Hämeenkankaan harjumaisemiin, missä ajettava reitistö on lähes 100 km mittainen. Lumettomaan aikaan harjuilla viiletetään mönkijöillä n. 50 km reitistössä. Kelkka- ja mönkijäsafareista voi kysellä esimerkiksi Ikaalisten kylpylästä.

Pirkan taival -hiihtovaellusverkosto

Ikaalinen on mainio talvilomakohde ja erityisesti hiihtäjien suosiossa - sään niin salliessa. Mukavia päiväretkikohteita Ikaalisten kylpylältä ovat mm. 5 km pyrähdyksen päässä oleva Harjasjärven laavu tai 11 km vaellusreitti Vatulaan, jonka Hiihto-/ulkoilumajalla palvelee hiihtokaudella myös kahvio. Myös Vatulanharjun laskettelukeskuksen alueella voi tehdä lyhyitä hiihtolenkkejä taikka jatkaa niiltä Pirkan taipaleen 350 km hiihtovaellusverkoston laduille. Kauniiden järvi- ja harjunäkymien lisäksi verkostossa on n. 30 kpl laavuja ja nuotiopaikkoja hetken hengähdystä varten. Pirkan taival on maastoltaan melko tasainen, ja se puikkelehtii Viljakkalan, Ikaalisten, Kurun, Ruoveden, Parkanon sekä Kihniön alueilla. Alueen keskellä ovat Seitsemisen- ja Helvetinjärven kansallispuistot sekä Kurun suunnalla Riuttaskorven virkistysmetsäalue. Osana E6-kaukovaellusreitistöä voi matkaa jatkaa Kihniöltä Virroille saakka ja sieltä Ähtäriin osittain Keuruun kautta tai eteläisestä Viljakkalasta Pirkan Uralle Kankaanpäähän saakka Hämeenkankaan vaihtelevemmissa maisemissa.

Historiallisia rakennuksia ja nähtävyyksiä

Ikaalisten historiasta kiinnostuneille mielenkiintoisia käyntikohteita ovat esimerkiksi Kauppilan Matkailutila, jolla on historiaa 1500-luvulta saakka. Tiekirkkona toimii Ikaalisten kaunis Fredrika Sofian kirkko, joka on palvellut rauhaa ja vahvistusta etsiviä 1800-luvulta saakka. Kuntalaisten ja vierailijoiden arjessa on vahvasti mukana myös vireä seurantalo Oma tupa. Jo 1900-luvun alussa rakennetun Oman tuvan historiasta löytyy muistoja neuvola-ajasta sekä matkustajakodin ja lottakahvilan tunnelmista. Toinen Ikaalisissa sijaitseva paljon rikasta elämää nähnyt käyntikohde on Rahkola. Kestikievarina ja käräjätalonakin toiminut empire-tyylinen Rahkola on rakennettu 1800-luvun alkupuolella. Yksityiskohtaisempaa tietoutta Ikaalisten historiasta saa Ikaaliseten kotiseutumuseon monipuolisesta esineistöstä.

Ikaalinen
Pirkanmaa
2+4 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Lemmikkieläimet sallittu
Ikaalinen
Pirkanmaa
6+1 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur


Ikaalinen
Pirkanmaa
4+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur


Ikaalinen
Pirkanmaa
6+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur


Ikaalinen
Pirkanmaa
2+4 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur


Ikaalinen
Pirkanmaa
6+0 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur


Ikaalinen
Pirkanmaa
6+0 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Uimarantaan: 0.03 km

Ikaalinen
Pirkanmaa
2+6 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Lemmikkieläimet sallittu
Ikaalinen
Pirkanmaa
14+12 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Uimarantaan: 5.0 km
Lemmikkieläimet sallittu
Ikaalinen
Pirkanmaa
2+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur